Gündem Özeti / 6 Mayıs 2015

Gündem Özeti / 6 Mayıs 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

1- KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı Ankara'da

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılayacak. 

- Baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Erdoğan ve Akıncı ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

- Erdoğan, Akıncı orununa verilecek akşam yemeğinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda TRT Zümrüd-ü Anka Destanı gösterimine katılacak. 

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kan Bağışı Haftası dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda kurulan Kan Bağışı Çadırı ile Kan Bağışı Otobüsünü ziyaret edecek. 

(Ankara/17.00/17.15/18.45/19.30/13.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek Türkmenistan'da 

- Çiçek, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov tarafından kabul edilecek, Meclis Başkanı Akça Nurberdiyeva ve Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile görüşecek. 

(Aşkabat) 

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenecek mitingde konuşacak.

(Çanakkale/14.00)

4- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) 

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Fatih'te Bezmi Alem Valide Sultan'ı Anma Haftası Kutlamaları'na katılacak. 

(İstanbul/09.30)

 2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya'da çeşitli ziyaretlerde bulanacak, etkinlikere katılacak. 

(Sakarya/10.00/21.30)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Sivil Toplum Diyaloğu Hibe Programları Bilgilendirme Toplantısı'na katılacak, Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları Merkezi (PODEM) üyelerini kabul edecek, AK Parti Maltepe İlçe Teşkilatı Seçim Koordinasyon Merkezi buluşmasına ile sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri, iş adamları ve spor kulüpleri yöneticileriyle sohbet toplantısına katılacak, Maltepe Sanayici ve İşadamları Derneğini ziyaret edecek.

(İstanbul/10.00-11.00-13.30-14.00-15.00)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, TÜBİTAK Ufuk 2020 Sanayi Kurultayı'na katılacak.

(Ankara/14.00)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İŞ-KUR'un ev sahipliğinde Hilton Bomonti Otel'de düzenlenen "Dünya Kamu İstihdam Kurumları Birliği Kongresi" açılış toplantısına katılacak.

(İstanbul/09.00) 

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ICCI 2015 21. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansına katılacak, Laleli Caddesi'nde esnafı ziyaret edecek, İstanbul Yozgatlılar Federasyonu'nun programına katılacak.

(İstanbul/10.30/16.00/18.00)

7- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da çeşitli etkinliklere katılacak, ziyaretlerde bulunacak. 

(Samsun/10.30/20.00)

8- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yunus Emre'nin kabrini ziyaret edecek ve anma törenine katılacak. 

(Eskişehir/09.00)

9- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hıdrellez şenliklerine katılacak, Seferihisar'da partisinin ilçe başkanlığını, Beyler köyü ve Seferihisar Afyonkarahisarlılar Derneği'ni ziyaret edecek, Güzelbahçe, Narlıdere ve Balçova ilçelerinde AK Parti ilçe başkanlıklarına ziyaret gerçekleştirecek.

(İzmir/ 11.00-19.30) 

10- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Almanya Sağlık Bakanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenecek "Türk-Alman Sağlık Sempozyumu"na katılacak.

- Almanya Sağlık Bakanı Herrmann Gröhe ile görüşecek olan Müezzinoğlu, çeşitli konularda işbirliğini kapsayan "Ortak Niyet Bildirisi"ni imzalayacak, MÜSİAD Berlin Şubesi'nde sağlık sektörü temsilcileriyle görüşecek ve Berlin Büyükelçiliği'nde düzenlenecek resepsiyonda Almanya'daki Türklerle bir araya gelecek.

(Berlin)

11- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ODTÜ'de öğrencilerle biraraya gelecek. 

(Ankara/15.00)

 12- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, Sarıyer'de Hüseyin Kalkavan Ortaokulu'nda Türk Kızılayı'nın kan bağışı programına katılacak, esnaf, muhtar ve vatandaşlarla buluşacak.

(İstanbul/11.30)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Eyüp ilçe esnafıyla bir araya gelecek, "Geleneksel Rumeli Sohbet Toplantısı"na katılacak.

(İstanbul/09.30/19.00)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ 

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep)

2- Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırıları ile Aden kentine gerçekleştirilen kara harekatına ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

(Sana)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Erbil/Bağdat)

 

EKONOMİ

1- TÜİK, 2014 yılı hanehalkı yurtiçi turizm istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

GÜNCEL

1- Anadolu Yıldızı 2015 Arama Kurtarma Tatbikatı'nın ilk senaryosu Ege Denizi'nde icra edilecek

(İzmir/09.00) 

 

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında İspanya'nın Barcelona takımı, Almanya'nın Bayern Münih ekibini konuk edecek.

(Barcelona/21.45)

2- Voleybolda Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası İsviçre'nin Zürih kentinde başlayacak. Şampiyonanın ilk gününde Eczacıbaşı VitrA, Japonya'nın Hisamitsu Springs takımıyla karşılaşacak.

(Zürih/18.30)

3- Hentbol Bayanlar Süper Lig yarı finalinde Kastamonu Belediyespor-Muratpaşa Belediyespor ve Ardeşen Gençlik-Yenimahalle Belediyespor maçları yapılacak.

(Kastamonu/15.00/Rize/18.00)

4- Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in futbolun paydaşlarıyla bir araya geldiği "Futbol Buluşmaları"nın 5'incisi Erzurum'da yapılacak.

(Erzurum/10.00)

5- Hentbol Erkekler Süper Lig play-out turunda Anafen Koleji-Antalyaspor, Gençlerbirliği-Selçuklu Belediyespor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor-Ankara İl Özel İdare maçları oynanacak.

(İstanbul/13.00/Ankara/15.00/İzmir/16.00)

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

 

Kaynak:Haber Kaynağı