Gündem Özeti / 5 Mayıs 2015

Gündem Özeti / 5 Mayıs 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul ve Tekirdağ'da

- İstanbul'da IDEF 2015 12’nci Uluslararası Savunma Sanayi Fuarına katılacak olan Erdoğan daha sonra Tekirdağ'a geçecek. 

- 8. Mekanize Piyade Tugay ve Tekirdağ Garnizon Komutanlığı’nı, Tekirdağ Belediye Başkanlığı’nı ve Tekirdağ Valiliği’ni ziyaret edecek olan Erdoğan, toplu açılış töreni dolayısıyla Beşyol Meydanı'nda halka hitap edecek.

(İstanbul 11.00/Tekirdağ/14.00/14.30/15.15/16.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, resmi ziyaret için Türkmenistan'a gidecek. Çiçek, burada yaşayan Türk toplumunun temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Ankara/Aşkabat)

3- Başbakan Ahmet Davutoğlu Ardağan, Kars ve Iğdır'a gidecek.

-AK Parti Ardahan mitinginde vatandaşlara seslenecek olan Davutoğlu, Ardahan Valiliğini ziyaret edecek. Buradan Kars'a geçecek olan Davutoğlu, Valilik ziyaretinin ardından mitingde konuşacak.

-Iğdır'da da vatandaşlara hitap edecek olan Davutoğlu, valiliği de ziyaret edecek.

(Ardahan/12.00/13.00/Kars/14.00/15.00/Iğdır/17.00/18.00)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Gölet'te milletvekili adaylarıyla bir araya gelecek, Kasaplar Meydanı temel atma töreninde bulunacak, seçim koordinasyon merkezi açılışını gerçekleştirecek, Tepecik'te Romanların Hıdırellez şenliğine katılacak.  

(İzmir/12.30-17.30) 

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ordu-Giresun Havalimanı'nda çalışmaları inceleyecek, yerel basın temsilcileriyle bir araya gelecek, Gürgentepe Hıdırellez şenliklerine ve muhtarlarla akşam yemeğine katılacak.

(Ordu/11.00/13.00/15.30/18.30)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Sakarya Üniversitesinde düzenlenen Kutlu Doğum programına katılacak.

(Sakarya/19.00)

3- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Üsküdar'da farklı inanç gruplarının temsilcileriyle sohbet toplantısına, "AB yolunda Türk kadını" temalı toplantıya katılacak ve esnaf ziyaretinde bulunacak.

(İstanbul/10.00/12.00/13.30)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 12. Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı'nın açılış törenine katılacak.

(İstanbul/11.00)

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Şile'de, Bahar Temizlik Haftası kapsamında gerçekleştirilecek programa katılacak.

(İstanbul/14.00) 

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kent merkezi, Boğazlıyan ve Yerköy ilçelerinde seçim bürosu açılışında bulunacak, esnaf ziyareti gerçekleştirecek.

(Yozgat/10.00-16.30) 

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partisinin Çeşme, Urla ve Kemalpaşa ilçe teşkilatları ile Kemalpaşa Belediyesini ziyaret edecek, muhtarlarla bir araya gelecek.

(İzmir/10.30-18.30) 

8- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Sanayi ve Ticaret Odası üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelecek, 150 yataklı Çanakkale Biga Devlet Hastanesi'nin temel atma törenine katılacak. 

(Bursa/08.30/Çanakkale/12.00)

8- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisince Perşembe Pazarı Meydanı'nda düzenlenen mitinge katılacak.

(Kocaeli/18.00)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep)

2- Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Cenevre'deki Suriye görüşmeleri hakkında BM Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

(Cenevre)

3- Yemen ve bölgeye ait konuların ele alınacağı Körfez İşbirliği Konseyi İstişare Zirvesi Suudi Arabistan'da gerçekleştirilecek.

(Riyad)

4- Yemen'deki çatışmalar ve Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun Husi Ensarullah hareketine yönelik saldırıları ile Aden kentine gerçekleştirilen kara harekatına ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

(Sana)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Erbil/Bağdat)

6- Mısır'da darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 10 kişinin "casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek. 

(Kahire)

 

EKONOMİ

1- TCMB, nisan ayı aylık fiyat gelişmeleri raporunu ve reel efektif döviz kuru endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00/14.30)

2- TÜİK, "İstatistiklerle Aile, 2014" bültenini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)

3-TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Sosyal Tesisleri'nde yapılacak KUYAP (KOBİ Çalışan ve İşverenlerinin Küresel Ekonomideki Değişimlere Uyum Yeteneğinin Artırılması Projesi) Eğitim, Destek ve Koordinasyon Merkezleri'nin açılış törenine katılacak.

(Ankara/10.30)

 

GÜNCEL

1- Anadolu Yıldızı 2015 Tatbikatı'na ilişkin basın brifingi Konak Orduevi'nde gerçekleştirilecek.

(İzmir/14.30)

 

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında İtalya'nın Juventus takımıyla İspanya'nın Real Madrid ekibi karşı karşıya gelecek.

(Torino/21.45)

2- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu, Olimpiyatevi'nde düzenleyeceği basın toplantısıyla 2014 Türkiye Fair Play ödüllerini kazananları açıklayacak.

(İstanbul/11.00)

 

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı