GÜNDEM ÖZETİ / 29 Ocak 2015

GÜNDEM ÖZETİ / 29 Ocak 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Hak İş Genel Başkanı Mahmut Arslan'ı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.00/11.00/14.30)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Rixos Otelde, KOSGEB Girişimcilik 2104 Ödül Töreni'ne katılacak.

- Davutoğlu, Başbakanlık Merkez Bina'da, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ayrı ayrı kabul edecek, Çözüm Süreci Toplantısı'na katılacak.

(Ankara/11.00/15.30/16.30/17.00) 

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sivil toplum kuruluşları, gençlik, esnaf ve işçi temsilcileriyle toplantılar yapacak.

(Bursa)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, BM Cenevre Ofisi Milletler Sarayı'nda, Evrensel Periyodik İnceleme Mekanizması Çalışma Grubu 21. Oturumu çerçevesinde, Türkiye’nin ikinci tur inceleme oturumuna ilişkin raporu kabul edecek.

(Cenevre)

2- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanlarına hitap edecek, Fransa Büyükelçisi Laurent Bili'yi makamında kabul edecek.

(Ankara/14.00/17.30) 

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İtalya'nın kültürel kuruluşu "İtalyan Mutfak Akademisi"nin (Accademia Italiana della Cucina) davetine katılacak.

(İstanbul/19.30)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, KOSGEB 3. KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Töreni ile TOBB 10. Akreditasyon Sertifika Töreni'ne katılacak.

(Ankara/11.00/15.00)

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Güney Sudan Büyükelçisi Majok Guandong ve ÇAD Altyapı, Ulaştırma ve Sivil Havacılık Bakanı Adoum Younousmı ile makamında ayrı ayrı görüşecek, TUÇEV'den burs alan öğrencilerle yemekte bir araya gelecek.

(Ankara/15.30/17.30/19.00)

6- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkmenistan'da, Türkiye-Azerbaycan-Türkmenistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak. 

(Aşkabat)

7- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, DEİK İş Konseyi Başkanları İstişare Toplantısı'na katılacak, Yeni Zelanda Ticaret Bakanı Tim Groser ile görüşecek, iş forumunda yer alacak. 

(İstanbul/10.00/12.30)

8- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye İmam Hatipliler Vakfı, "İmam Hatip Gençliğinin Sorunları, Gelişimi ve Gelecek Tasarımı" projesinin "İmam Hatip Liselerinde Din Öğreniminde Kalite Çalıştayı'na katılacak.

(Konya/10.00)

9- Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Gürcistan'da temaslarda bulunacak.

(Tiflis)

10- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Ceyhan'da, Murat Göğebakan Kültür Merkezinin açılışına ve Yeni Türkiye ve Kültür Konferansı'na katılacak.

(Adana/10.30/Kahramanmaraş/14.00)

11- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, ''Organ Bağışında Uyum İçin Teknik Yardım Projesi'' kapsamında düzenlenen ''Din Adamları Bilgilendirme Toplantısı''na katılacak.

(Ankara/10.00)

12- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Shangri-La Hotelde düzenlenen 11. Türkiye, Avrupa-Kafkasya-Asya Ulaştırma Koridoru (TRACECA) Bakanlar Konferansı'na katılacak, TRACECA Hükümetlerarası Komisyon Başkanlığını 1. oturumda devralacak. 

(İstanbul/09.30-16.00)

13- TBMM'den

- Genel Kurul'da Maden Yasa Tasarısı görüşülecek.

- Sağlık Komisyonu'nda İş Sağlığı ve Güvenliği Kanun Tasarısı ele alınacak. 

- Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Torba Kanun Teklifi'nin görüşmeleri devam edecek.

- KİT Komisyonu'nda Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ ile Şeker Kurumunun 2012 hesapları incelenecek.

(14.00/11.00/11.00/10.30)

14- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Gebze ilçesinde TOSB-TAYSAD Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada metal işçileriyle bir araya gelecek.

(Kocaeli/09.00)

15- CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak başkanlığındaki ''CHP İş Dünyası Grubu'' parti il binasında basın toplantısı yapacak, ticaret odası, sanayi odası, esnaf ve ihracatçı birlikleri ile fabrika ziyaretlerinde bulunacak.

(Gaziantep/10.00-17.00)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep) 

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Erbil/Bağdat) 

3- Yemen'de Husilerin başkent Sana'da kontrolü sağlaması, hükümet ve Cumhurbaşkanının istifa etmesi ile siyasi uzlaşı çabaları takip ediliyor.

(Sana)

4- Hizbullah'ın, İsrail askerlerine yönelik saldırısının ardından Lübnan ve İsrail'deki hareketlilik izleniyor.

(Beyrut/Kudüs)

 

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, 2014 Kasım ayı konut fiyat endeksi ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak

(Ankara/14.30)

2- Türkiye İstatistik Kurumu, Ocak 2015'e ilişkin ekonomik güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

SPOR

1- Futbolda, Ziraat Türkiye Kupası gruplarında 5. hafta, Gençlerbirliği-Cizrespor ve Beşiktaş-Sarıyer müsabakaları ile tamamlanacak. 

(Ankara/13.30/İstanbul/20.30)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi Top 16 turu gruplarında 5. hafta, 5 maçla başlayacak.

- F Grubu'nda Anadolu Efes, Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/21.45)

3- Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın 11. gününde yarı final müsabakaları yapılacak.

- Tek erkeklerde Andy Murray ile Tomas Berdych, tek kadınlarda Serena Williams ile Madison Keys ve Maria Sharapova ile Ekaterina Makarova, korta çıkacak.

(Melbourne)

 

 

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı