GÜNDEM ÖZETİ / 28 Kasım 2014

GÜNDEM ÖZETİ / 28 Kasım 2014

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

 

1- Papa Franciscus Türkiye'de

- Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Anıtkabir'i ziyaret edecek.

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Franciscus'u Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa ile görüşecek. Karşılama töreni ve görüşmede Başbakan Ahmet Davutoğlu da hazır bulunacak.

- Papa Franciscus, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'i ziyaret edecek. Franciscus ve Görmez, ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/14.00/14.30/17.00) 

2- 1. Uyuşturucu ile Mücadele Şurası

- Başbakan Davutoğlu, ATO Congressium'daki 1. Uyuşturucu ile Mücadele Şurası'na katılacak. Şurada, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Bakanlar Ayşenur İslam, Nurettin Canikli ve Mehmet Müezzinoğlu da yer alacak.

(Ankara/10.00)

3- Başbakan Davutoğlu, 15. MÜSİAD Uluslararası Fuarı'nın gala programına katılacak.

(İstanbul/20.00)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- İSEDAK 30. Yıl Toplantısı

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Kongre Merkezinde İSEDAK 30. Yıl dönümü Toplantısı'nın özel oturumuna katılacak. 

- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, İSEDAK toplantısı kapsamında ''İslam Ülkelerinin Kalkınma Çalışmalarında Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü'', ''İslam Ülkelerinin Kalkınma Sorunları ve 2015 Sonrası Kalkınma Gündemi'' ve  kapanış oturumlarına katılacak, basın toplantısı yapacak.

(İstanbul/15.30/14.00-18.00)

2- Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Yıldız Sarayı Seyir Köşkü'nde IRCICA Kudüs’teki İslam Mirasının Korunması Uluslararası Konferansı'nda yer alacak.

(İstanbul/10.00)

3- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, İsveç'te, Şehircilik ve İskan Bakanı Mehmet Kaplan ile görüşecek.

(Stockholm)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ziyaretlerde bulunacak, AK Parti il yönetim kurulu toplantısı ile ''Sanayi Gecesi"ne katılacak.

(Konya/11.00-19.00)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Çırağan Sarayı'nda Çimento Endüstrisi İşverenler Sendikasının 50. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda bulunacak. 

(İstanbul/19.30)

6- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, valiliği, belediyeyi ve İyidere Belediyesini  ziyaret edecek, İyidere lojistik alanında incelemede bulunacak, Merkez Cami'nin açılışı ile ticaret ve sanayi odasının meclis toplantısında yer alacak.

(Rize/10.30/16.30)

7- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye Ulusal Koalisyon Başkanı Hadi Bahra’yı kabul edecek.

(Ankara/11.05)                           

8- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Moskova Büyükelçiliğinde işadamları ile bir araya gelecek, Rusya Ekonomi Kalkınma Bakanı Aleksey Ulyukayev ile görüşecek, ardından basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapacak. 

(Moskova)

9- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, ziyaretlerde bulunacak, temel atma ve açılış törenleri ile "101 Bin Fidan Dağıtımı" törenine katılacak.

(Burdur/09.30-14.30)

10- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Türk Keneşi Eğitim Bakanları Üçüncü Toplantısı'na katılacak, Azerbaycan Diplomasi Akademisi öğrencileri ve SABAH Öğrenci Grubu'yla bir araya gelecek.

(Bakü) 

11- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli Valiliğini ziyaret edecek, cuma namazının ardından esnaf ve cemevine ziyarette bulunacak.

(Tunceli/11.00/12.00/13.00/13.30)

12- HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, son siyasal gelişmeler ve HDP'nin çalışmalarına ilişkin Şişli Kent Kültür Merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/12.00)

13- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, basın toplantısı yapacak.

(Ankara/10.00)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep) 

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

 (Erbil/Bağdat) 

3- İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlalleri ile tırmanan gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor. 

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

4- Mısır’daki en geniş tabanlı gruplardan Selefi Cephe, ülke genelinde "Müslüman Gençliğin İntifadası" adı altında gösteriler düzenleme çağrısı yaptı.

(Kahire)

5- ABD'nin Missouri eyaletinde 18 yaşındaki silahsız siyahi genç Michael Brown'ı öldüren polis memuru Darren Wilson'ın yargılanmasına gerek olmadığı kararının ardından başta Ferguson kenti olmak üzere ülke genelinde protesto gösterileri takip ediliyor.

(ABD) 

 

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, ekim ayına ilişkin dış ticaret ile üçüncü çeyrek inşaat işgücü girdi endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

GÜNCEL

1- Ermenek ilçesinde su baskını meydana gelen kömür ocağında kalan işçileri arama çalışmaları sürüyor.

(Karaman)

2- YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türk Keneşi Eğitim Bakanları Üçüncü Toplantısı'na katılacak.

(Bakü)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in eşi Saniye Şahin'in cenazesi, Ovacık ilçesine bağlı Ekincik köyünde toprağa verilecek.

(Karabük/11.44) 

 

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nde 7. hafta 6 maçla tamamlanacak.

- A Grubu'nda Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda İtalya'nın Dinamo Banco di Sardegna Sassari takımını konuk edecek. D Grubu'nda ise Galatasaray Liv Hospital, İspanya deplasmanında Valencia Basket ile karşılaşacak.

(İstanbul/19.45/Valencia/22.00)

2- Spor Toto Süper Lig'de 11. hafta, Akhisar Belediyespor-Torku Konyaspor, İstanbul Başakşehir-Bursaspor maçlarıyla başlayacak.

(Manisa/19.00/İstanbul/20.00)

3- PTT 1. Lig'de 11. haftanın ilk maçlarında Samsunspor-Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, Giresunspor-Antalyaspor karşı karşıya gelecek.

(Samsun/18.00/Giresun/19.30)

 

 

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı