GÜNDEM ÖZETİ / 28 Eylül 2016

GÜNDEM ÖZETİ / 28 Eylül 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak.

(Ankara/14.00)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Akdenizli gazetecileri kabul edecek.

(TBMM/14.30)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin teşkilatı ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarıyla kahvaltıda bir araya gelecek, pancar üreticileri ve sivil toplum kuruluşlarının başkanlarına seslenecek, Turhal Şeker Fabrikası'nı ziyaret edecek.

(Tokat/09.30/11.00/12.00)

4- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı’nın Çevre Bakanları Toplantısı'na katılacak.

(Paris)

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "ÜNİDAP Uluslararası Bölgesel Kalkınma Konferansı"na iştirak edecek.

(Muş/10.45)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Hacı Hi̇dayet Türkseven Özel Eği̇ti̇m Uygulama Merkezi̇ Temel Atma Töreni̇'ne katılacak.

(Düzce/10.00)

2- Ekonomi̇ Bakanı Ni̇hat Zeybekci̇ ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Mustafa Yılmaz ile birlikte ADM-GDZ Çağrı Merkezi'nin açılışını yapacak.

- Bakan Zeybekci, Valiliği, Büyükşehir Belediyesini, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Deni̇zli̇/13.00/10.30/11.10/11.50)

3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TÜSİAD'ın "Yapısal Sorunlar Perspektifinden Verimlilik ve Gıda Enflasyonu" konulu konferansa katılacak.

(İstanbul/10.00)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Doğu ve Güneydoğu İlleri Cazibe Merkezleri Koordinasyon Toplantısı"nda yer alacak.

(Ankara/14.30)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Sabuncubeli Tüneli, İzmir-İstanbul Otoyolu inşaatı, Tepeköy Demiryolu Hattı ve Adnan Menderes Havalimanında incelemelerde bulunacak, İzmir Valiliğini ziyaret edecek.

(İzmir/12.30/13.30/15.00/16.30/18.30)

6- TÜİK, 2015 yılı kültürel miras istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin ve TBMM AB Uyum Komisyonu üyeleri, Avrupa Birliği Nezdindeki Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği’nde basın toplantısı düzenleyecek.

(Brüksel)

2- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad)


KÜLTÜR SANAT

1- TRT yeni dönem lansman toplantısı, Kızkulesi'nde yapılacak.

(İstanbul/9.30)

2- Avrupa Homeros Şiir ve Sanat Madalyası ödülünü kazanan şair Ataol Behramoğlu'na ödülü, Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Vakfı’nda düzenlenecek törenle kurul başkanı şair-yazar Dariusz Lebioda tarafından takdim edilecek.

(İstanbul/18.00)

3- Onursal Başkanlığını Doğan Hızlan'ın yaptığı, 50 yazar ve şairin katılımıyla gerçekleşecek "9. Uluslararası İstanbul Şiir ve Edebiyat Festivali" açılış töreni, Pera Palas'ta gerçekleştirilecek.

(İstanbul/19.00)


SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2. hafta, A, B, C ve D gruplarında yapılacak maçlarla tamamlanacak.

- B Grubu'nda yer alan Beşiktaş, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile Vodafone Arena'da karşılaşacak.

(İstanbul/21.45)

2- Fenerbahçe-Feyenoord maçına doğru.

- UEFA Avrupa Ligi'nde 2. hafta maçı öncesi Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Ülker Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. Sarı-lacivertliler, son antrenmanını Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'nde yapacak.

- Feyenoord Teknik Direktörü Giovanni Van Bronckhorst, Ülker Stadı'nda, futbolcu Dirk Kuyt ile basın toplantısına katılacak. Hollanda ekibi, Ülker Stadı'nda yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak.

(İstanbul/15.00/17.30/18.30/19.00)

3- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 3. tur eşleşmelerinin kura çekimi, Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'daki merkezinde yapılacak.

(İstanbul/14.00)


***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :