GÜNDEM ÖZETİ / 27 Mart 2017

GÜNDEM ÖZETİ / 27 Mart 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İnegöl'de kanaat önderleri, STK temsilcileri, esnaf ve çiftçilerle buluşacak, kamyon ve tır garajı esnafını ziyaret edecek.

- Kılıçdaroğlu, Bursa şoförler, minibüsçüler, taksiciler, servis odaları ve Karadeniz dernekleri temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Bursa/10.30-17.00)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Avrupa Afet Risklerinin Azaltılması Forumu'nun açılışı ile "Afet Risklerini Azaltmak İçin Teşviklerin Oluşturulması" başlıklı üst düzey oturum ve basın toplantısına katılacak.

(İstanbul/09.15/11.00/12.30)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milletvekilleri, ilçe başkanları ve belediye başkanlarıyla toplantıda bir araya gelecek, Büyükşehir Belediyesince yaptırılacak su şişeleme fabrikasının temel atma törenine iştirak edecek.

- Eti Fabrikası işçileriyle buluşacak Müezzinoğlu, iki ayrı mahallede Toplum Aile Destek Merkezi kursiyerleriyle bir araya gelecek.

(Bursa/09.00/10.30/Eskişehir/13.00/15.30)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu üyeleriyle görüşecek.

(İstanbul/19.00)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Nallıhan'da DSİ tesisi temel atma ve Orman Mahallerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve ORKÖY Kredi Sertifikaları dağıtım törenleri ile AK Parti ilçe teşkilatınca düzenlenen anayasa halk oylaması mitingine katılacak.

(Ankara/11.30/14.00)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Gibor Çorap Fabrikası'nı ve esnafı ziyaret edecek, muhtarlarla bir araya gelecek.

(Düzce/12.00/14.00/17.00)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Çırağan Otel'de "Türkiye İmaj Kampanyası"nın tanıtımını gerçekleştirecek.

(İstanbul/10.00)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çatalca'ya taşınan Halkalı Gümrük Müdürlüğü'nün açılış törenine katılacak.

(İstanbul/15.00)

4- TÜİK, Mart 2017 dönemi "sektörel güven endeksleri"ni açıklayacak.

(Ankara/10.00)

5- Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca, Artvin Doğalgaz Dağıtım ihalesi yapılacak.

(Ankara /14.30)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Türkiye'deki anayasa değişikliği halk oylaması için yurt dışı temsilciliklerde oy verme işlemine başlanacak. İlk oyları Danimarka, Belçika, Fransa, İsviçre, Avusturya ve Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları kullanacak.

2- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ve Fırat Kalkanı Harekatı takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Şam/Hama/Humus/Lazkiye/Ankara)

4 - Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Milli Kütüphane'de düzenlenecek "53. Kütüphane Haftası Açılış Töreni"ne katılacak.

(Ankara/11.00)

2- Karagöz sanatçısı Orhan Kurt'un cenazesi Zincirlikuyu Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Feriköy'deki aile kabristanına defnedilecek.

(İstanbul/13.30)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, vatandaşlarla buluşacak, Derebahçe Sosyal Tesisleri'nde ilçe sandık kurulları ve okul bina kat sorumluları ile yemekte bir araya gelecek.

(Samsun/11.30/19.30)

2- A Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Moldova ile Yeni Eskişehir Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Maçı Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı da izleyecek.

(Eskişehir/19.15)

3- Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 23. haftaya Darüşşafaka Doğuş-Muratbey Uşak müsabakasıyla devam edilecek.

(İstanbul/19.00)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin 23. haftası Canik Belediyespor-Yakın Doğu Üniversitesi, Bellona AGÜ-Girne Üniversitesi, Hatay Büyükşehir Belediyespor-Tosyalı Toyo Osmaniye, Adana ASKİ-Galatasaray karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

(Samsun/Kayseri/Hatay/18.00/Adana/19.00)

5- Hentbolda Erkekler Türkiye Kupası Dörtlü Final eşleşmelerinin kura çekimi Türkiye Hentbol Federasyonunun toplantı salonunda yapılacak.

(Ankara/11.00)




***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :