GÜNDEM ÖZETİ / 26 Ocak 2015

GÜNDEM ÖZETİ / 26 Ocak 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

 

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek Çek Cumhuriyeti'nde 

- TBMM Başkanı Çiçek, Temsilciler Meclisi Başkanı Jan Hamacek ve Başbakan Bohuslav Sobotka ile ayrı ayrı görüşecek. 

- "BM Uluslararası Yahudi Soykırımı Kurbanlarını Anma Günü" vesilesiyle düzenlenen "Dördüncü Uluslararası Bırak Halkım Yaşasın Forumu"nun açılışına katılacak Çiçek, Senato Başkanı Milan Stech ile görüşecek, forum kapsamında düzenlenen "Siyasetçilerin Rolü" başlıklı panelde konuşma yapacak.

(Prag)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Barış ve İtidal Temas Grubu ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto'yu, Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul edecek. 

- Bakanlar Kurulu, Başbakan Davutoğlu başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina'da toplanacak.

(Ankara/11.00/12.00/13.00)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Süryani Katolik Patrikvekili Yusuf Sağ, Süryani Ortodoks Kilisesi Mor Filiksinosu Metropolit Yusuf Çetin ve Türkiye Museviler Hahambaşı İzak Haleva ile Sait Halim Paşa Yalısı'nda bir araya gelecek. 

(İstanbul/12.00)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Maritim Otelde düzenlenen "Atık Yönetimi Sempozyumu"na katılacak. 

(Antalya/08.45) 

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile heyetler arası çalışma kahvaltısında bir araya gelecek. Çavuşoğlu ve Szijjarto, baş başa görüşmenin ardından işbirliği anlaşmasını imzalayacak, ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

- Çavuşoğlu, ayrıca Yeni Zelanda Gazi İşleri Bakanı Craig Foss’la bir araya gelecek. 

(Ankara/09.00/10.00/10.30/11.00)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep) 

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Erbil/Bağdat) 

3- Mısır'da, 25 Ocak 2011 Devrimi'nin 4'üncü yılında düzenlenen gösterilere güvenlik güçlerinin müdahalesine ilişkin gelişmeler takip ediliyor. 

(Kahire)

4- Yemen'de hükümet ve Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin istifa etmesinin ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor. 

(Sana)

 

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2015 Ocak dönemine ilişkin sektörel güven endeksi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de, 17. haftanın son maçında, Gençlerbirliği ile Beşiktaş, 19 Mayıs Stadı'nda karşılaşacak.

(Ankara/20.00)

2- Türkiye Basketbol Ligi'nde, 16. haftanın son maçında, Anadolu Efes ile Royal Halı Gaziantep, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek. 

(İstanbul/19.00)

3- Futbolda, Avustralya'da süren 2015 Asya Kupası'ndaki ilk yarı final maçında, Güney Kore ile Irak karşılaşacak.

(Sidney/11.00)

4- Futbolda, Ekvator Ginesi'nde gerçekleştirilen 2015 Afrika Uluslar Kupası'na, B Grubu'nda Demokratik Kongo Cumhuriyeti-Tunus, Yeşil Burun Adaları-Zambiya maçlarıyla devam edilecek.

(Bata/Ebebiyin/20.00)  

5- Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu'nca, Olimpiyatevi'nde, 2014 Dünya Fair Play Ödülleri'ni Türkiye'den kazananlar açıklanacak.

(İstanbul/11.00) 

6- Spor Toto 3. Lig'de, 18. haftanın son maçında 1. Grup'ta Batman Petrolspor ile Zonguldak Kömürspor karşılaşacak.

(Batman/13.00)

 

 

 

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı