GÜNDEM ÖZETİ / 26 Mayıs 2017

GÜNDEM ÖZETİ / 26 Mayıs 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Özbekistan'da İpek ve Baharat Festivali'nin açılış törenine iştirak edecek.

(Buhara)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde hakim ve savcı adayları kura törenine katılacak.

(Ankara/10.00)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeşil Bakış Kısa Film Yarışması ödül törenine iştirak edecek.

(İstanbul/19.00)

4- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Meslek Yüksek Okulu yemin ve mezuniyet törenine iştirak katılacak.

(İstanbul/10.00)

5- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin düzenlediği Gençlik Buluşması'na ve İstanbul Şehir Üniversitesi mezuniyet törenine katılacak.

(İstanbul/14.00/17.00)

6- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Rüzgarlı Camisi'nin açılışına katılacak.

(Ankara/12.00)


EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Finansal Kurumlar Birliği 5. Olağan Genel Kurulunun açılışına ve Giresun Üniversitesi mezuniyet törenine iştirak edecek.

(İstanbul/10.30/Giresun/17.00)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Bilim ve Sanat Ödülleri törenine katılacak.

(İstanbul/14.30)

3- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Marka Türkiye” etkinliğine ve "Türkiye Markasına Değer Katanlar" ödül törenine iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/10.30)

4- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği 10. Sektör Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/ 10.00)

5- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, yaş çay taban fiyatını açıklayacak.

(Rize/11.00)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, okuma bayramı programına, Sosyal Yaşam Merkezi temel atma törenine katılacak, Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nı ziyaret edecek.

(Malatya/09.30-13.00)

7- TÜİK, bu yılın 1. çeyreğine ilişkin sanayi işgücü girdi endeksleri ile ticaret ve hizmet endekslerini ve mayıs ayı ekonomik güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

8- TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazan ayı öncesinde üretici ve market fiyatları konusunda basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.30)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Slovakya'da Başbakan Robert Fico tarafından kabul edilecek, 12. Küresel Güvenlik Forumu'na katılacak.

- Slovakya Dışişleri ve Avrupa İşleri Bakanı Miroslav Lajcak görüşerek ortak basın toplantısı düzenleyecek, Çavuşoğlu Vişegard Dörtlüsü ülkeleri dışişleri bakanlarıyla çalışma yemeğine katılacak.

(Bratislava)

2- İtalya'nın Taormina beldesinde 43. G7 liderler zirvesi, ABD, Almanya, İngiltere, Japonya, Fransa, Kanada, İtalya'dan oluşan endüstrileşmiş 7 ülke ve AB liderlerinin katılımıyla başlayacak.

(Messina)

3- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)

SPOR

1- Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off turunda Banvit-Darüşşafaka Doğuş ve TOFAŞ-Fenerbahçe maçları yapılacak.

(Balıkesir/18.30/Bursa/20.30)

2- Türkiye Basketbol Birinci Ligi play-off final grubunda Acıbadem Üniversitesi ile Nesine.com Eskişehir Basket karşılaşacak.

(İstanbul/16.00)

3- A Milli Erkek Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonası Avrupa Kıta Elemeleri 2. etap üçüncü maçında ev sahibi Fransa ile karşı karşıya gelecek.

(Lyon/21.30)


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :