GÜNDEM ÖZETİ / 26 Ağustos 2016

GÜNDEM ÖZETİ / 26 Ağustos 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılıyor.

- İstanbul Boğazı'na inşa edilen "dünyanın en geniş köprüsü" Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile otoyol ve bağlantı yollarının açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

- Toplam uzunluğu 2 bin 164, genişliği 59, kule yüksekliği 322 metre olan, birçok özelliği bakımından Türkiye ve dünya mühendislik tarihi için büyük bir kilometre taşı olma niteliğindeki köprünün açılış törenine yurt dışından davet edilen devlet adamları da katılacak.

(İstanbul/16.00)

2- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarabya Köşkü'nde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'u kabul edecek, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov ile çalışma öğle yemeğinde bir araya gelecek.

(İstanbul/11.00/14.00)

3- Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.

4- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Ti̇cari̇ araç sürücüleri̇ tanıtım kartı" almaya hak kazanan sürücüleri̇n sertifika ve ödül töreni̇ne katılacak.

(Trabzon/10.00)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Coğrafi Bilgi Sistemleri Sertifika Töreni"ne iştirak edecek.

(İstanbul/11.30)

3- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Navaz Şerif ile bir araya gelecek, Bakanlık ile Pencap Sağlık Departmanı arasında "Halk Sağlığı Programlarının ve Sağlık Sistemlerinin Güçlendirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalanacak.

(İstanbul/09.30)

4- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Garip Dede Dergahı'nı ziyaret edecek, Aslı Erdoğan için başlatılan "Özgürlük Nöbeti"ne katılacak.

(İstanbul/14.30/16.30)

5- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Almanya'nın Avrupa'dan sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile görüşecek.

(TBMM/11.15)


EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, Şahinbey Sosyal Tesisi'nde taziye ziyaretinde bulunacak.

(Gaziantep/10.00/10.30/11.00)

2- TÜİK, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin sanayi işgücü girdi ile ticaret ve hizmet endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsviçre’de, Suriye konusunu görüşmek üzere bir araya gelecek.

(Cenevre)

2- İtalya’nın orta kesiminde çarşamba günü meydana gelen depreme ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Roma)

3- Suriye iç savaşında Fırat nehrinin batısı başta olmak üzere Halep ve Haseke'de yoğunlaşan çatışmalar ile Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke)


KÜLTÜR SANAT

1- Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde düzenlenen Turkcell Yıldızlı Geceler konserlerinde Chico veThe Gypsies sahne alacak.

(İstanbul/21.00)


SPOR

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanı'nda, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nin açılışına katılacak.

(İstanbul/11.00)

2- Spor Toto Süper Lig'in 2. haftası, Atiker Konyaspor-Beşiktaş ve Aytemiz Alanyaspor-Antalyaspor maçlarıyla başlayacak.

(Konya/Antalya/21.45)

3- UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçlarının kura çekimi, Monaco'da yapılacak.

(Monaco/14.00)

4- TFF 1. Lig'in 2. haftasında Ümraniyespor-Manisaspor ve Bandırmaspor-Büyükşehir Gaziantepspor karşılaşmaları oynanacak.

(İstanbul/İzmir/21.45)


***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :