GÜNDEM ÖZETİ / 25 Temmuz 2014

GÜNDEM ÖZETİ / 25 Temmuz 2014

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

 

1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gümüşhacıköy ve Merzifon belediyeleri ile organize sanayi bölgesinde işçileri ziyaret edecek, iş adamlarıyla bir araya gelecek. 

(Amasya/11.30-15.30) 

2- Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

- Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, Otel Greenparktan Ulucami'ye yürüyüşe katılacak, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı yapacak, iftar programında bulunacak.

(Diyarbakır/12.15/15.30/19.42)

- Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kadın Adayları Destekleme Derneği tarafından Dedeman Otelde düzenlenen, "Kadın Örgütleri Cumhurbaşkanı Adaylarıyla Buluşuyor" etkinliğine katılacak. 

(İstanbul/10.30) 

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, ticaret odası, sanayi odası ve ticaret borsasının ortaklaşa düzenlediği iftara katılacak.

(Eskişehir/20.26)

2- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Esenyurt Belediyesi ve Ehli Beyt Alimleri Derneği tarafından verilen iftarda yer alacak. 

(İstanbul/20.37) 

3- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gerede, Dörtdivan, Yeniçağa ve Mengen ilçeleriyle valilik, belediye ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, Kuruçay'da mahalle iftarında bulunacak.

(Bolu/13.00-20.26)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kreş ve gündüz bakım evi açılışı ile iftar programına katılacak.

(Adıyaman/10.00/20.30)

5- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, THY’nin İstanbul-Gazipaşa direkt uçuş hattının açılışı ile Alanya seçim ofisinin açılışına katılacak, belediyenin verdiği iftarda bulunacak. 

(Antalya/11.00/14.00/20.20)

6- Ankara-İstanbul yüksek hızlı tren hattı açılıyor

- Bilim, sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul-Ankara yüksek hızlı tren hattının açılış törenine katılacak.

(Eskişehir/14.30/İstanbul/18.30)

7- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Dilovası'nda iftara katılacak.

(Kocaeli/20.35)

8- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK il müdürlüğü ziyaretinden sonra geçeceği Bayburt'ta valiliği, belediyeyi, AK Parti il başkanlığını ve SGK il müdürlüğünü ziyaret edecek, iftarda bulunacak. 

(Gümüşhane/13.30/Bayburt/15.00-19.50)

9- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Fransız mevkidaşı Laurent Fabius ile ikili ilişkiler, güncel uluslararası ve bölgesel konularda görüşmelerde bulunacak, basın toplantısı yapacak.

(Paris)

10- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Almanya'da, esnaf ziyaretinde bulunacak, işadamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelecek, ramazan etkinliklerine ve iftara katılacak.

(Mannheim)

11- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, miting alanında incelemelerde bulunacak, Diyarbakır Mahalli İdareler Derneğinin iftarına katılacak. 

(Diyarbakır/17.15/19.44)

12- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Adaklı ilçesindeki iftarda yer alacak. 

(Bingöl/19.45)

13- TBMM Genel Kurul'unda, Torba Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00)

14- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ovacık ilçesinde Hatipoğlu Göleti'nin temel atma törenine katılacak.

(Karabük/18.00)

15- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, esnaf ve sivil toplum kuruluşlarıyla AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, iftarda bulunacak.

(Edirne/14.30-01.30) 

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail'in Gazze'ye saldırılarıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor. 

- Dünya Kudüs Günü dolayısıyla İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları Almanya'da protesto edilecek.

- Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, "Dünya Kudüs Günü" vesilesiyle Hizbullah'ın Lübnan'da düzenlediği etkinlikte konuşma yapacak.

(Gazze/Kudüs/Ramallah/Berlin/Beyrut)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- Irak'taki çatışmalarla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Bağdat)

4- Mısır'da, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, "Şehitlerin Bayramı" adı altında birçok kentte darbe karşıtı gösteri düzenleyecek.

(Kahire)

5- Ukrayna'daki gelişmeler izleniyor.

 

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, haziran dönemine ilişkin dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

SPOR

1- FIBA Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası sürüyor.

- Türkiye, C Grubu'ndaki ikinci maçında Bosna Hersek ile karşılaşacak.

(Konya/20.45) 

2- Portekiz'de devam eden FIBA Genç Kızlar Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda klasman maçında Türk Milli Takımı, Slovenya ile karşı karşıya gelecek.

(Matosinhos/16.00)                   

 

 

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı