GÜNDEM ÖZETİ / 23 Ocak 2018

GÜNDEM ÖZETİ / 23 Ocak 2018

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- İçișleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığınca düzenlenen Özel Güvenlik Görevlileri Eğitim Programı'na ve Of Yemişalan Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği açılış törenine katılacak.

(İstanbul/09.30/13.00)​


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sheraton Otel'de Rekabetçi Sektörler İkinci Dönem Çağrı Sonuçları ve Protokol İmza Töreni'ne katılacak.

(Ankara/14.00)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CNR EXPO'da düzenlenen IMOB 14. Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarını ziyaret edecek.

(İstanbul/12.00)

3- TÜİK, ocak ayı tüketici güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Türkiye-Avrupa Birliği Karma İstişare Komitesinin Türkiye kanadını oluşturan konfederasyon, birlik ve iş dünyası derneklerinin temsilcileri TOBB İkiz Kuleler'de Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/11.00)

5- Hazine, 10 yıl vadeli iki tahvil ihalesi gerçekleştirecek.

(Ankara)

6- 48'inci Dünya Ekonomi Forumu (WEF) devlet, hükümet başkanları ve iş adamlarının katılımıyla İsviçre'de başlayacak.

(Davos)

7- Gedik Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Topaç, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'na konuk olacak.

(İstanbul/10.30)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın ev sahipliğinde düzenlenecek “Kimyasal Silah Kullanımının Cezasız Kalmaması İçin Uluslararası Ortaklık” konulu Dışişleri Bakanları Toplantısına katılacak.

(Paris)

2- ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin tarafından kabul edilecek ve Doğu Kudüs’te bulunan ağlama duvarını ziyaret edecek.

(Tel Aviv/Kudüs)


GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrası görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davanın görülmesine Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Konya'da 180'i tutuklu 486 sanığın yargılandığı FETÖ’nün çatı yapılanması davasının görülmesine 9. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Konya/09.00)

- Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)


SPOR

1- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi A Grubu 12. haftasında Pınar Karşıyaka, İspanyol ekibi UCAM Murcia'yı konuk edecek.

(İzmir/20.00)

2- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası 2. Tur I Grubu 4. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Fransa'nın ESSM Le Portel takımıyla karşılaşacak.

(İstanbul/17.00)

3- Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi D Grubu 3. maçında Galatasaray, Polonya temsilcisi Grot Budowlani ile karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00)

4- Voleybol Efeler Ligi'nin 15. haftasında Jeopark Kula Belediyespor-Beşiktaş, TKD Kuzey Enerji Gümüşhane Torul Gençlik-Afyon Belediyesi Yüntaş, Halkbank-İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Fenerbahçe-Maliye Piyango maçları yapılacak.

(Manisa/14.00/Gümüşhane/16.00/Ankara/17.30/İstanbul/18.00)


***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :