GÜNDEM ÖZETİ / 23 Mayıs 2017

GÜNDEM ÖZETİ / 23 Mayıs 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde mezuniyet töreni ile 8. Uluslararası Türk Dili Kurultayı'na katılacak, Avrupa Dış İlişkiler Konseyi Yönetim Kurulu Eş Başkanı Carl Bildt'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

(İstanbul/11.00/16.00/Ankara/18.00)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te çeşitli temaslarda bulunacak.

(Tiflis)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18. Dönem Mersin Milletvekili Ekin Dikmen için TBMM'de düzenlenecek cenaze töreninde yer alacak, partisinin TBMM'deki Grup Toplantısı'nda konuşacak, TOBB Genel Kuruluna katılacak.

(Ankara/11.30/13.30/18.00)

4- HDP ve MHP Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu "Çalışma Hayatında Mesleki Yeterlilik Çalıştayı" ile "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" temalı resepsiyona katılacak.

(Ankara/10.30/17.00)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, İlk Okuma Yazma Öğretimi Bilgilendirme Toplantısı'na katılacak, Makedonya'da Uluslararası Balkan Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ne iştirak edecek.

(Ankara/10.00/Üsküp)

3- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Gürcistan'daki programları kapsamında Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Üçlü Savunma Bakanları Toplantısı'na katılacak, Türkiye, Azerbaycan, Gürcistan hükümetleri arasında gerçekleştirilecek savunma işbirliği imza töreninde yer alacak.

(Batum)

4- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Cenevre'de yapılacak "70. Dünya Sağlık Asamblesi"ne katılacak, asamblenin genel kurulunda üye ülke temsilcilerine hitap edecek, ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

(Cenevre)

5- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, referandumdaki desteklerinden dolayı vatandaşlara yönelik teşekkür ziyaretleri kapsamında Sultangazi ilçesini ziyaret edecek.

(İstanbul/13.00)

6- TBMM Genel Kurulu'nda, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun tasarıları ele alınacak.

(TBMM/15.00)


EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 73. Genel Kurul Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket Takdim Töreni'ne katılacak.

(Ankara/18.00)

2- TÜİK, mayıs ayı sektörel güven endeksleri ile ocak-mart dönemi yapı izin istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- Hazine, 7 ay vadeli kuponsuz hazine bonosunu yeniden ihraç edecek.

(Ankara)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ziyaretinden sonra işgal altındaki Batı Şeria'nın Beytullahim kentine geçerek Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelecek.

(Kudüs)

2- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)


GÜNCEL

1- Denizkurdu 2017 Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın katımıyla Doğu Akdeniz'de Türk karasuları ile uluslararası sularda gerçekleştirilecek.

2- YÖK Başkanı Yekta Saraç, ilk kez düzenlenecek "Vakıf Yükseköğretim Kurumları Çalıştayı"na katılacak.

(Ankara/10.00)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Morris Associates Sanat Oluşumu tarafından düzenlenen Türkiye'ye Giriş Tanıtımı Resepsiyonu'na katılacak.

(İstanbul/19.00)

2- "Bodrum Müzik Festivali"nin basın toplantısı Bomontiada'da yapılacak.

(İstanbul/10.30)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bakanlık merkez binada düzenlenecek Herkes İçin Spor "HISAPP" mobil uygulamasının lansman programına katılacak.

(Ankara/13.00)

2- Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off turunda Beşiktaş Sompo Japan-Gaziantep Basketbol ve Anadolu Efes-Galatasaray Odeabank maçları oynanacak.

(İstanbul/18.30/20.30)

3- Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi play-off yarı final ikinci maçlarında Kardemir Karabükspor-Elig Avukatlık Bürosu Engelli Yıldızlar ve Galatasaray-Beşiktaş RMK Marine, İzmit Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(Kocaeli/14.00/16.00)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :