GÜNDEM ÖZETİ / 23 Ağustos 2014

GÜNDEM ÖZETİ / 23 Ağustos 2014

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

1- Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gebze Beylikbağı Ahmet Pembegüllü Kültür Merkezi'nin tanıtım programına katılacak. 

(Kocaeli/14.00) 

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Amasya'da valiliği, AK Parti il başkanlığını ve belediye başkanlığını ziyaret edecek.

(Amasya/14.00/14.30/15.00)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

 

1- İsrail ve Filistinli gruplar arasında Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması yönünde yürütülen müzakerelerin askıya alınmasının ardından, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına yeniden başlamasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs-Gazze-Ramallah-Kahire)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

3- Irak'taki çatışmalar ve hükümet kurma çalışmalarına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

4- Mısır'da, "Talebimiz Kısas" adı altında düzenlenen gösteriler izleniyor.

- Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yargılandığı "hapishaneler baskını" olayı olarak bilinen davanın görülmesine devam edilecek. 

(Kahire)

5- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor.

 

SPOR

 

1- A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'da düzenlenen FIVB Dünya Grand Prix finallerindeki dördüncü maçını Çin ile yapacak.

(Tokyo/06.30) 

2- A Milli Kadın Basketbol Takımı, Ülker Sports Arena'da düzenlenen Zafer Kupası'ndaki ikinci maçında Kanada ile karşı karşıya gelecek. 

(İstanbul/19.00)

3- Estonya'da düzenlenen CEV Bayanlar 19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda, Türkiye yarı finalde Sırbistan ile karşılaşacak.

(Tartu/16.30)

4- Avrupa Yüzme Şampiyonası, Almanya'da sürüyor.

(Berlin/10.30/17.00)

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

 

Kaynak:Haber Kaynağı