GÜNDEM ÖZETİ / 20 Nisan 2014

GÜNDEM ÖZETİ / 20 Nisan 2014

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

 

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Katar'da

- Zeybekci, başta Katar Başbakanı Şeyh Abdullah Nasır bin Halife el-Sani, Ekonomi ve Ticaret Bakanı Muhammed el-Sani olmak üzere ikili temaslarda bulunacak.

- Türkiye-Katar İş Forumu'nda katılımcılara hitap edecek Zeybekci, Katar İşadamları Derneği tarafından onuruna verilecek resepsiyon ve akşam yemeğine katılacak. 

(Doha) 

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, EXPO 2016 sergi alanı hizmet binasının kurdele kesim törenine katılacak, yönetim kuruluyla toplantı yapacak ve EXPO 2016 Antalya sembol çiçeği şakayığın doğal yayılış alanında incelemelerde bulunacak.

(Antalya/10.00-12.45)

3- İçişleri Bakanı Efkan Ala, Oltu, Köprüköy ve Pasinler'de belediyeleri ziyaret edecek, Oltu Anadolu İmam Hatip Lisesi erkek öğrenci yurdunun açılışına katılacak, Oltu Organize Sanayi Bölgesi ve fakültede incelemede bulunacak, MÜSİAD toplantısına katılacak.

(Erzurum/10.00-17.30) 

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep)

2- Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gelişmeler, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

3- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor.

 

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Beşiktaş ile Fenerbahçe, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki derbi maçta karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/19.00)

- Günün diğer maçında Çaykur Rizespor ile Torku Konyaspor, Yeni Rize Şehir Stadı'nda karşılaşacak.

(Rize/13.30)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi play-off çeyrek final serisi üçüncü maçında Galatasaray Liv Hospital ile İspanya'nın Barcelona takımları Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.00)

3- Beko Basketbol Ligi'nin 27. haftası TOFAŞ-Anadolu Efes, Banvit-Olin Edirne karşılaşmalarıyla tamamlanacak. 

(Bursa/Balıkesir/16.00)

4- Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçlarında VakıfBank-Galatasaray Daikin, Fenerbahçe-Eczacıbaşı VitrA, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/13.00/16.00)

- Voleybol Erkekler 2. Ligi Final Grubu üçüncü ve son maçlarında, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda Sivas 4 Eylül Belediyesi-Erzurum Palandöken Belediyesi, Gaziantep Şahinbey Belediyesi-Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

(Ankara/13.00/15.00)

5- Futbolda PTT 1. Lig'de 36'ncı, Spor Toto 2. Lig'de 31, Spor Toto 3. Lig'de de 32. hafta maçları oynanacak.

6- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun dördüncü yarışı Çin Grand Prix'si Şanghay pistinde koşulacak.

(Şanghay/10.00)

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı