GÜNDEM ÖZETİ

GÜNDEM ÖZETİ

19 Nisan 2014 GÜNDEM ÖZETİ

1- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Haydarpaşa Limanında "İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi (Avrasya Tüneli)" projesinin TBM makinesi ile tünel açma işleminin başlatılması törenine katılacak.

(İstanbul/14.00)

2- CHP Grup Genel Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplanacak.

- Kılıçdaroğlu, DİSK Genel Başkanı Kani Beko'yu, CHP Genel Merkezi'nde kabul edecek. 

(Ankara/10.00/9.30) 

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Tayyare Kültür Merkezi'nde, "Uzaktaki Yakin: Uluslararası Hazreti Üftade Sempozyumu"nun açılış törenine katılacak, Büyükşehir ile Osmangazi, Yıldırım, Gemlik ve Orhangazi ilçe belediye başkanlıklarını ziyaret edecek.

(Bursa/10.00-16.30) 

2- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, "Boğaziçili Yöneticiler Vakfı-Özgün Yönetim Uygulamaları 2014 Zirvesi"ne katılacak.

(İstanbul/09.30)

3- Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, "Yedi Güzel Adam" adlı dizinin Mehmet Akif Kültür Merkezi'ndeki gala gösterimine katılacak.

(Kahramanmaraş/18.00) 

4- Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüşmesinin ardından, TİKA tarafından restorasyonu yaptırılan Kruja Murat Bey Camisi'nin açılışına katılacak ve Preza Kale Camisi'ni ziyaret edecek.

5- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu,  AK Parti Alanya İlçe Başkanlığı’nca düzenlenen toplantıya katılacak.

(Antalya/09.00)

6- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, resmi ziyaret için Katar'a gidecek.

7- İçişleri Bakanı Efkan Ala, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile Atatürk Üniversitesi'ni ziyaret edecek, sergi açılışına katılacak, esnaf ziyaretleri yapacak, Diyanet İşleri Başkanlık heyeti ile yemekte bir araya gelecek ve Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine katılacak. 

(Erzurum/10.30/11.30/14.00/15.00/17.30/19.30)

8- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 81 ilin sağlık ve halk sağlığı müdürleri ile kamu hastane birliği genel sekreterlerinin katılımıyla The Green Park Pendik Otel'de gerçekleştirilecek koordinasyon, değerlendirme ve planlama toplantısına katılacak.

(İstanbul/09.30) 

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sivil toplum toplum kuruluşları ile Ramada Otel'de bir araya gelecek, partisinin il başkanlığında düzenlenen Daraltılmış İstişare Toplantısı ile Danışma Toplantısı'na katılacak.

- Dedekorkut Parkı'ndaki yemeğe katılacak Kurtulmuş, belediye ile valiliği ziyaret edecek, Battal Gazi Ulu Cami'yi gezecek, Belediyenin konferans salonunda "Yeryüzü Doktorları" ile buluşacak ve Yeşilyurt gençlik kollarının spor salonunda düzenlediği programda yer alacak.

(Malatya/09.30/11.00/13.30/15.30/16.30/17.00/18.00/19.00/20.00)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep)

2- Mısır'da cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gelişmeler, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler izleniyor.

(Kahire)

3- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor.

 

GÜNCEL

1- Türk Ocaklarının 43. Olağan Büyük Kurultayı, ATO Meclis Salonu'nda yapılacak.

(Ankara/10.00)

 

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 30. haftaya Gaziantepspor-Gençlerbirliği, Akhisar Belediyespor-Kayserispor, Galatasaray-Kasımpaşa, Bursaspor-Elazığspor maçlarıyla devam edilecek.

(Gaziantep/13.30/Manisa/16.00/İstanbul/Bursa/19.00)

2- Beko Basketbol Ligi'nin 27. haftasında Torku Konya Selçuk Üniversitesi-Aykon TED Ankara Kolejliler, Türk Telekom-Mersin Büyükşehir Belediyesi, Fenerbahçe Ülker-Trabzonspor Medical Park, Royal Halı Gaziantep-Pınar Karşıyaka maçları yapılacak.

(Konya/Ankara/İstanbul/Gaziantep/16.00)

3- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi play-off yarı final serisi ikinci maçlarında Fenerbahçe ile Kayseri KASKİ, Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'nda, Galatasaray Odeabank ile Adana BOTAŞ da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/13.30/15.00)

4- Kayak Federasyonu'nun 3. Olağan Genel Kurulu yapılacak.

(Ankara/10.00)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

 

Kaynak:Haber Kaynağı