GÜNDEM ÖZETİ / 19 Eylül 2017

GÜNDEM ÖZETİ / 19 Eylül 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurul Salonu'nda, BM 72. Genel Kurulu Genel Görüşmeleri Açılışı'nda yer alacak ve Kurul'a hitap edecek.

- BM Genel Sekreteri'nin ev sahipliğinde heyet başkanları onuruna düzenlenecek öğle yemeğine katılacak Erdoğan, İİT Rohinga Temas Grubu Toplantısı'na iştirak edecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu I. Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ve AB Yüksek Temsilcisi Frederica Mogherini'nin ev sahipliğinde düzenlenecek resepsiyona, daha sonra eşi Emine Erdoğan'la, ABD Başkanı Donald Trump ve eşinin ev sahipliğinde heyet başkanları ve eşleri onuruna verilecek resepsiyona katılacak.

(New York)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çorum Ahlatcı Metal Rafinerisini ziyaret edecek, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesine taziye ziyaretinde bulunacak.

(Çorum/11.00/15.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bozok Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'ne katılacak.

(Yozgat/10.00)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, JW Marriott Hotel'de düzenlenecek Mahalle Tasarımı Fikir Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak.

(Ankara/14.00)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Hilton Hotel'de, Afrika Büyükelçileri ile kahvaltıda bir araya gelecek.

(Ankara/10.00)

4- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Gaziler Günü dolayısıyla, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesinde düzenlenecek törene katılacak.

(Ankara/14.30)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ahilik Haftası kutlamalarına katılacak, Afyon Kocatepe Üniversitesi Şuhut Meslek Yüksekokulu ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Şuhut Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret edecek.

(Afyonkarahisar/12.00-15.30)

6- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bakanlıkta Suudi Arabistan'ın Ankara Büyükelçisi Walid Bin Abdul Karim El Khereiji'yi kabul edecek, Hilton Garden Inn'deki 3. Halk Sağlığı Günleri 2017 Sempozyumu'na katılacak, Bilkent Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki Gaziler Günü programına iştirak edecek.

(Ankara/10.00/11.00/14.00)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, temel atma ve açılış törenlerine katılacak.

(Osmaniye/10.15-16.30)

2- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Esnaf Odaları Birliği Ahilik Haftası kutlama törenine, Divan Oteli'nde Gaziler Anma Günü Programı'na katılacak, çeşitli incelemelerde bulunacak, Hilton Oteli'nde Ticaret Borsası kuruluş yıl dönümü etkinliğine iştirak edecek.

(Mersin/10.30-19.30)

3- TÜİK, 2017 yılı girişimlerde bilişim teknolojileri kullanım araştırması sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine, 11 ay ve 10 yıl vadeli iki ihale düzenleyecek.

(Ankara)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Myanmar'ın Arakan (Rakhine) eyaletinde yaşayan Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar)

2- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

4- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki referandum tartışmaları ve yansımaları takip ediliyor.

(Erbil)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kırşehir Ahi Evran Gençlik Kampı'nı ziyaret edecek, 30. Ahilik Kutlamaları'na katılacak.

(Kırşehir/10.00/14.00)

2- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 3. turu, oynanacak 15 maçla başlayacak.


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :