GÜNDEM ÖZETİ / 19 Eylül 2014

GÜNDEM ÖZETİ / 19 Eylül 2014

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yeşilay Başkanı İhsan Karaman ve Kızılay Başkanı Ahmet Lütfi Akar'ı, Beylerbeyi Sarayı'nda ayrı ayrı kabul edecek. 

(İstanbul/17.30/15.00/16.30) 

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Taner Uran ve beraberindeki heyeti kabul edecek. Çiçek, resmi ziyaret için Avustralya'ya gidecek. 

(TBMM/10.30/İstanbul)

3- Başbakan Davutoğlu Azerbaycan'da

- Eski Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in mezarını, Şehitler Hıyabanı'nı ve Türk Şehitliği'ni ziyaret edecek Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir araya gelecek. 

- Davutoğlu, Milli Meclis Başkanı Oktay Asadov ve Azerbaycan Başbakanı Artur Rasizade ile ayrı ayrı görüşecek.

(Bakü) 

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Yenişehir ilçesinde, Yusuf Ateş Anadolu İmam Hatip Lisesinin, İnegöl ilçesinde, Naire Çikayeva Anadolu Lisesinin açılış törenlerine katılacak.

(Bursa/10.30/15.00)

2- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, valilik, AK Parti il başkanlığı, belediye, adliye, baro ve Yüksekova Kaymakamlığını ziyaret edecek.

(Hakkari/09.00-12.30)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, İtalya Dışişleri Bakanlığı, İtalya Parlamentosu ve Avrupa Konseyi tarafından düzenlenen ''Korkudan Uzak, Şiddetten Uzak; İstanbul Sözleşmesi’nin Yürürlüğe Girişinin Kutlanması Konferansı"na katılacak.

(Roma)

4- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Belçika'da, AB'nin Bölgesel Politikadan Sorumlu Komisyon Üyesi Johannes Hahn ile Enerjiden Sorumlu Komisyon Üyesi Günther Oettinger ve eski Avrupa Komisyonu'nun Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini ile görüşecek.

(Brüksel)

5- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Girişimci Bilgi Sistemi ve Türkiye Reel Sektörü Değerlendirme Toplantısı'na katılacak, Gebze Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve TSE'nin, ek hizmet binası ile kimya, biyogenetik ve gıda laboratuvarlarının açılışını yapacak.

(İstanbul/09.30/Kocaeli/14.30/16.30) 

6- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Fas'taki temaslarını sürdürecek.

(Rabat)

7- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, BM Güvenlik Konseyi'nde ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin yöneteceği, Irak konulu toplantıya katılacak.

(New York)

8- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 600 yataklı Sultangazi Devlet Hastanesinin temel atma törenine ve Esenyurt Toplum Ruh Sağlığı Merkezinde toplu açılış törenine katılacak, Esenyurt Engelliler Koordinasyon Merkezini ziyaret edecek. 

(İstanbul/14.00/17.00/18.00)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, büyükşehir belediye başkanlıkları ve partisinin il başkanlıklarını ziyaret edecek. 

(Kocaeli/10.00/14.00/Sakarya/15.30/16.30)

10- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, İstanbul Kültür Sanat Vakfını ziyaret edecek.

(İstanbul/15.30)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor. 

(Şam/Halep)

2- Irak'ta yeni hükümetin güvenoyu almasının ardından yaşanan gelişmeler ile ülkedeki çatışmalar takip ediliyor. 

(Bağdat)

3- İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan ateşkes anlaşmasının ardından yaşanan gelişmeler izleniyor. 

4- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile bir araya gelecek.

(Paris)

5- İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılmasıyla ilgili yapılan referandumun sonuçları açıklanacak.

6- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler takip ediliyor.

 

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2013 yılına ilişkin girişim özelliklerine göre dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

GÜNCEL

1- Milli Eğitim Bakanlığında 40 bin öğretmenin ataması yapılacak.

(Ankara/16.00)

2- Anadolu Ajansı Haber Akademisi 4. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi'ne katılan öğrenciler için mezuniyet töreni düzenlenecek. Törende "İngilizce Enerji Muhabirliği" mezunlarına da başarı belgeleri verilecek.

(Ankara/17.00)

 

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 3. haftanın ilk maçında Eskişehirspor ile Gençlerbirliği, Eskişehir Atatürk Stadı'nda karşılaşacak.

(Eskişehir/20.00) 

2- PTT 1. Lig'de 3. hafta, Manisaspor-Kayserispor, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor-Adanaspor maçlarıyla başlayacak.

(Manisa/Gaziantep/19.00)

 

 

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı