GÜNDEM ÖZETİ / 17 Şubat 2020

GÜNDEM ÖZETİ / 17 Şubat 2020

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türkiye Maarif Vakfı tarafından düzenlenecek "8.Ülke Temsilcileri İstişare Toplantı"sının açılışına katılacak.

(İstanbul/10.00)

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/12.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Havalimanı’nda düzenlenecek "Akıllı Taksi Hizmeti Tanıtım Programı"na katılacak.

(İstanbul/09.00)

2- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Valiliği ziyaret edecek, İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katılacak, milletvekilleri, hayırseverler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle buluşacak, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Muğla/09.00/13.30/17.30)


EKONOMİ

1- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Birleşik Krallık Teknoloji Konferansı'na katılacak ve Türkiye'deki İngiliz yatırımcılarla yuvarlak masa toplantısında bir araya gelecek.

(İstanbul/09.30/10.00)

2- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ülke genelinde başlatılacak gıda denetimleri öncesinde, gıda kontrol denetim görevlilerine, çeşitli talimatlarda bulunacak ve seferberliğin startını verecek.

(Ankara/12.00)

3- Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu Dünya Melek Yatırım Forumu (WBAF), İstanbul'da başlayacak.

(İstanbul/08.30)

4- TÜİK, 2019 yılına ilişkin Yaşam Memnuniyeti Araştırması sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Arnavutluk’taki depreme ilişkin “Uluslararası Donörler Konferansı” düzenlenecek.

(Brüksel)

2- Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs Kovid-19'un bu ülkede ve dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Pekin/Ankara)

3- Beşşar Esed rejimi, İran destekli terörist gruplar ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ne yönelik saldırıları ile sahadaki insani durum takip ediliyor.

(İdlib/Halep/Haseke/Rakka)

4- Libya'da krize çözüm bulmak amacıyla yürütülen diplomatik girişimler ve ateşkes sürecine ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Trablus/Moskova/Ankara)


GÜNCEL

1- Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Elazığ)

2- Çocukları dağa kaçırılan ailelerin HDP İl Başkanlığı önündeki oturma eylemine ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Diyarbakır)

3- FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 475 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)


SPOR

1- Süper Lig'de 22. hafta Gaziantep FK-Çaykur Rizespor, Fraport TAV Antalyaspor-Kasımpaşa maçlarıyla sona erecek.

(Gaziantep/Antalya/20.00)

2- TFF 1. Lig'de 22. haftanın kapanış maçında Adanaspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u konuk edecek.

(Adana/19.00)

3- Voleybolda AXA Sigorta Efeler Ligi'nin 18. haftası Galatasaray HDI Sigorta-Ziraat Bankası karşılaşmasıyla tamamlanacak.

(İstanbul/13.00)

4- Türkiye Basketbol Federasyonu ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) arasında gerçekleştirilen iş birliği anlaşmasının basın tanıtımı Ankara Spor Salonu'nda yapılacak.

(Ankara/15.30)

5- FIBA 2021 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde mücadele edecek A Milli Erkek Basketbol Takımı'nın teknik heyet ve sporcuları, Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek medya gününde basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

(Ankara/16.30)


***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :