GÜNDEM ÖZETİ / 17 Aralık 2017

GÜNDEM ÖZETİ / 17 Aralık 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Başbakan Şeyh Cabir el-Mübarek el-Hamad es-Sabah ve Ulusal Meclis Başkanı Merzuk el-Ganim ile ayrı ayrı görüşecek.

(Kuveyt)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Alevi İnanç Birliği Vakfı tarafından düzenlenen Dostluk ve Dayanışma Gecesi'ne katılacak.

(Ankara/17.00)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kızlaryolu Barajı'nın temel atma törenine iştirak edecek.

(Çankırı/14.30)

3- AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, partisinin il kongrelerine katılacak.

(Çankırı/13.00/Kırıkkale/16.00)

4- TBMM Genel Kurulunda; Dışişleri Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 2018 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Suudi Arabistan'da İslam İşbirliği Teşkilatına Üye Ülkelerde Kadının Statüsünün Geliştirilmesi ve Güçlendirilmesi Çalıştayı ve Kadın Danışma Konseyi 2. Toplantısı'na katılacak.

(Cidde)

2- İslam İşbirliği Teşkilatının Doğu Kudüs’ü Filistin Devletinin başkenti olarak tanımasıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

(İstanbul/Kudüs/Gazze/Beyrut/Bağdat/Riyad/Kahire)

3- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı sonrası gelişmeler takip ediliyor.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv)

4- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)


GÜNCEL

1- Eski başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz’ın, Beykoz'daki evinde ölü bulunmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İstanbul)


SPOR

1- Süper Lig'in 16. haftasında, Teleset Mobilya Akhisarspor-Kayserispor, Medipol Başakşehir-Antalyaspor, Evkur Yeni Malatyaspor-Galatasaray ve Beşiktaş-Osmanlıspor karşılaşmaları oynanacak.

(Manisa/İstanbul/14.00/Malatya/16.30/İstanbul/19.30)

2- TFF 1. Lig'in 16. haftasında Elazığspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Altınordu-Adana Demirspor, MKE Ankaragücü-Grandmedical Manisaspor, Samsunspor-Akın Çorap Giresunspor maçları yapılacak.

(Elazığ/İzmir/13.00/Ankara/15.30/Samsun/18.00)

3- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftası, Muratbey Uşak-Pınar Karşıyaka, TOFAŞ-Fenerbahçe Doğuş, Yeşilgiresun Belediyespor-Eskişehir Basket, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Anadolu Efes karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

(Uşak/13.00/Bursa/15.15/Giresun/17.00/İstanbul/19.30)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 10. haftasında, Canik Belediyespor-Fenerbahçe, Çukurova Basketbol-OGM Ormanspor, BOTAŞ-Mersin Büyükşehir Belediyespor, Hatay Büyükşehir Belediyespor-Bornova Beckerspor, Yakın Doğu Üniversitesi-İstanbul Üniversitesi maçları oynanacak.

(Samsun/13.00/Mersin/Adana/14.00/Hatay/İstanbul/16.30)

5- Voleybolda Erkekler Kupa Voley'in finalinde Maliye Piyango ile Halkbank, karşı karşıya gelecek.

(Şanlıurfa/14.00)

6- TFF 2. ve 3. Lig'de 17. hafta maçları oynanacak.

7- Hentbol Kadınlar Süper Lig 13. hafta maçları yapılacak.


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :