GÜNDEM ÖZETİ / 15 Şubat 2016

GÜNDEM ÖZETİ / 15 Şubat 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1-TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kuveyt Ulusal Mecli̇s Başkanı Marzouq A. Al-Ghanim ile görüşecek.


(TBMM/11.30)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ukrayna'da

- Davutoğlu, Ukrayna'nın başkenti Kiev'de DEİK ev sahipliğinde Türk iş dünyasının temsilcileriyle koordinasyon toplantısına katılacak.

- Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk ile bir araya gelecek Davutoğlu, baş başa görüşmenin ardından, Yatsenyuk ile heyetler arası çalışma yemeğine iştirak edecek. İki ülke arasındaki anlaşmaların imzalanmasının ardından Davutoğlu ve Yatsenyuk, ortak basın toplantısı yapacak.

- Ukrayna Parlamentosu Başkanı Volodymyr Groysman'ı ziyaret edecek Başbakan Davutoğlu, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Proşenko ile görüşecek.

- Başbakan Davutoğlu, Kırım Tatar Türklerinin lideri ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Ukrayna'daki Ahıska ve Gökoğuz Türklerinin temsilcileriyle görüşecek, AGİT Ukrayna Özel Gözlem Misyonu Başkanı Büyükelçi Ertuğrul Apakan ile bir araya gelecek.

(Kiev)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, TEPAV ve Dünya Bankasının "2016 Dünya Kalkınma Raporu" lansman toplantısına ve Türkiye Yatırım Fonu imza törenine katılacak.

(Ankara/10.30)

2- TBMM Plan ve Komisyonu'nda, Adalet Bakanlığı ve bağlı kurumları ile Kalkınma Bakanlığı ve bağlı kurumların bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ


1- İsrail ile Filistinliler arasındaki gerginlikle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Kudüs/Ramallah/Gazze)

2- Uluslararası Suriye Destek Grubu'nun, Suriye'deki çatışmaların durdurulması ve insani yardımların ulaştırılması kararı almasının ardından diplomasi trafiği ve ülkedeki iç gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/Washington/Moskova)

3- Suriye'deki iç savaş, bölgedeki yansımaları ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler ile Hizbullah ve Suriye rejimi güçlerinin kuşatması altındaki bölgelerde insani durum izleniyor.

(Halep/İdlib/Şam)

4- Rus hava saldırıları nedeniyle Halep'in kuzeyindeki bölgelerden Türkiye sınırına göç eden Suriyelilerin durumu ile Halep'in kuzeyindeki Tel Rıfat'ta muhaliflerle terör örgütü PYD arasındaki çatışmalar takip ediliyor.

(Halep)

5- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

6- Yemen'de, hükümet güçleri ve Husiler arasında devam eden çatışmalar ve gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)


EKONOMİ

1- TÜİK, 2016 yılı ocak ayı Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi ile 2015 yılı kasım ayı İşgücü İstatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Doğu Kampüsü Camisi açılışına katılacak, Isparta Tempo Park'ta din görevlileriyle bir araya gelecek.

(Isparta/14.30)


SPOR


1- Spor Toto Süper Lig'de 21. haftanın son maçında Trabzonspor ile Kayserispor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Trabzon/20.00)

2- Spor Toto Basketbol Ligi'nde 18. hafta, Darüşşafaka Doğuş-Muratbey Uşak Sportif, Banvit-Anadolu Efes müsabakalarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/18.00/Balıkesir/20.00)

3- Fenerbahçe ile Rusya'nın Lokomotiv Moskova takımı arasında 16 Şubat Salı günü oynanacak UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçı öncesi her iki takımın teknik direktörleri Vitor Pereira ile Igor Cherevchenko, Ülker Stadı'nda ayrı ayrı basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/17.00/18.00)

4- PTT 1. Lig'de 21. haftanın son maçında Karşıyaka ile Boluspor, İzmir Atatürk Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(İzmir/19.00)

5- Hentbolda Bayanlar Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Muratpaşa Belediyespor ile Ankara 1910, Süleyman Evcilmen Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Antalya/17.00)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :