GÜNDEM ÖZETİ / 15 Aralık 2017

GÜNDEM ÖZETİ / 15 Aralık 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bomonti Hilton Otel'de,Türkiye Sosyal, Ekonomik ve Siyasal Araştırmalar Vakfınca düzenlenen "Orta Doğu Konferansı"na, Kadıköy Kozyatağı Kültür Merkezi'nde "Aydınlanma ve Atatürk Devrimleri Çalıştayı"na katılacak.

- Kılıçdaroğlu, TÜSİAD Yönetim Kurulu ve Başkanlar Kurulu üyeleriyle yemekte bir araya gelecek.

(İstanbul/10.00/14.00/18.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Valiliği ve Organize Sanayi Bölgesini ziyaret edecek.

(Iğdır/09.00/10.30)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ordu Üniversitesi Cumhuriyet Yerleşkesi'nde Emin Çetinceviz Merkez Kütüphanesi ile Düriye Çetinceviz Okul Öncesi Eğitim Merkezi açılış törenine katılacak.

- Yılmaz, Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek.

(Ordu/14.00-17.30)

3- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenecek "Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Projesi İmza Töreni"ne katılacak.

(Ankara/11.00)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ayvalık'ta orman yangınında zarar gören sahada fidan dikim törenine ve Altınova İskele Jandarma Karakolu açılış merasimine katılacak, AK Parti teşkilatını ziyaret edecek.

(Balıkesir/11.00-14.45)

5- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Çocukluk Çağı Obezitesinin Önlenmesi Sempozyumuna" katılacak, Yeditepe Üniversitesine ziyarette bulunacak.

(İstanbul 10.00/12.00)

6- TBMM Genel Kurulunda Çevre ve Şehircilik, Kalkınma ile Adalet Bakanlıklarının 2018 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)


EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Diaoyütay Devlet Konukevi’nde Çinli mevkidaşı Vang Yang ile bir araya gelecek.

(Pekin)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Belarus Cumhurbaşkanı Yardımcısı Viktor Lukaşenko ile görüşecek, Minsk Merkez Camisi'ni, BelGy, BelOMO ve Peleng firmalarını ziyaret edecek.

(Minsk)

3- ​Ekonomi Bakanı Ni̇hat Zeybekci, Raffless Center'de Türki̇ye'ni̇n Hizmet İhracatı Şampiyonları Ödül Töreni̇'ne iştirak edecek.

(İstanbul/18.00)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakanlıkta, Türk Boğazları Gemi Trafik Hizmetleri Sistem Yükseltmesi ve İlavesi Projesi imza törenine katılacak.

(Ankara/11.00)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekim ayı uluslararası yatırım pozisyonunu açıklayacak.

(İstanbul/10.00 )

6- TÜİK, eylül ayı işgücü istatistikleri ile üçüncü çeyreğe ilişkin inşaat ciro ve üretim endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

7- TOBB, kasım ayında kurulan ve kapanan şirketlere ilişkin verileri duyuracak.

(Ankara/10.00)

8- Maliye Bakanlığı kasım ayı bütçe gerçekleşmelerini açıklayacak.

(Ankara/11.00)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla gerçekleştirilen AB Liderler Zirvesi devam edecek. AB Zirvesi'nin İngiltere olmadan gerçekleştirilecek oturumlarında Brexit ve ekonomi konuları ele alınacak.

(Brüksel)

2- İslam İşbirliği Teşkilatı'nın Doğu Kudüs’ü Filistin Devleti’nin başkenti olarak tanımasının ardından yaşanan gelişmeler izleniyor.

(İstanbul/Kudüs/Gazze/Beyrut/Bağdat/Riyad/Kahire)

3- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv)

4- Yemen'de yaşanan çatışmalar izleniyor.

(Sana)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)




GÜNCEL

1- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2018 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirleme görüşmeleri kapsamında Türk-İş’te toplanacak.

(Ankara/15.00)

2- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kampüsü'nde düzenlenecek "4. Diyanet İşleri Reisi Eyüp Sabri Hayırlıoğlu Sempozyumu"na katılacak.

(Antalya/10.00)

3- İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da bulunduğu 51'i tutuklu, 57 şüphelinin yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

4- FETÖ davaları

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılandığı dava, Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsündeki duruşma salonunda görülecek.

(Ankara)

- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4. Kolordu ve 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 83'ü tutuklu, 268 kişinin yargılanmasına Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda "Necip Fazıl Ödülleri 2017" ödül törenine iştirak edecek.

(İstanbul/19.00)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kredi ve Yurtlar Kurumunun 79. Genel Kuruluna katılacak.

(Ankara/15.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 12. haftasında Anadolu Efes, İspanya'nın Baskonia takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.30)

3- TFF 1. Lig'de 16. haftanın açılış maçında Balıkesirspor Baltok ile Gazişehir Gaziantep karşılaşacak.

(Balıkesir/18.00)

4- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası'nda son 16 turu kura çekimi Riva'daki Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri Orhan Saka Salonu'nda yapılacak.

(İstanbul/15.00)

5- Erkekler Kupa Voley final etabı, Şanlıurfa'da başlayacak.

- İlk gün, Halkbank-Galatasaray HDI Sigorta, Ziraat Bankası-İnegöl Belediyespor, Arkas Spor-Maliye Piyango ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe maçları oynanacak.

(Şanlıurfa/12.00/14.00/16.30/18.30)


***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :