GÜNDEM ÖZETİ / 15 Aralık 2014

GÜNDEM ÖZETİ / 15 Aralık 2014

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜPRAŞ fuel oil dönüşüm tesislerinin açılışına ve TÜRKSAT 6A Haberleşme Uydusu Projesi'nin TÜBİTAK'taki imza törenine katılacak, Gebze Teknik Üniversitesini ziyaret edecek.

(Kocaeli/12.30/15.00/18.00)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Karate Milli Takımı ve Federasyonu yetkilileri ile Milli Takım sporcularını Merkez Bina'da kabul edecek. 

- Bakanlar Kuruluna başkanlık edecek Davutoğlu, Kurul üyeleri ve eşlerine konutta akşam yemeği verecek.

(Ankara/10.30/11.00/18.00)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, G20 liderlerinin temsilcileriyle (Sherpa) kahvaltı yapacak, B20'nin ilk toplantısına katılacak.

(İstanbul/08.30/10.00)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mariott Otelde düzenlenen ICCI Enerji Ödülleri törenine katılacak.

(Ankara/19.15)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Dünya Büyükler Karate Şampiyonası'nda dereceye giren milli sporcuları ve federasyon yetkililerini kabul edecek.

(Ankara/09.00)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Anadolu Ajansının da sponsor olduğu Rixos Oteldeki Uluslararası 3. Yaş Baharı Turizmi ve Dinamikleri Kongresi'ne katılacak.

(Ankara/09.00)

5- TBMM Genel Kurulunda Ekonomi Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığının 2015 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep) 

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun IŞİD hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat) 

3- İsrail askerlerinin, Yahudi yerleşim birimleri inşası ve ayrım duvarını protesto eden göstericilere müdahalesinde Filistinli Bakan Ziyad Ebu Ayn'ın hayatını kaybetmesinin ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor. 

(Kudüs/Ramallah)

4- Fas'ta, 30 ülke temsilcisinin katılacağı "Terörle Mücadele Forumu" başlayacak. Forumda, "terör örgütlerine katılan yabancı savaşçılar" konusu ele alınacak.

(Marakeş)

 

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ilişkin hanehalkı işgücü istatistikleri ile kasım ayına ait tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

GÜNCEL

1- HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Aslan, 8. Sendikal Kadın Eğitim Programı'nın açılışına katılacak.

(Ankara/09.30)

 

SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci tur maçlarının kura çekimi İsviçre'de yapılacak.

- UEFA'nın Nyon kentindeki merkezinde gerçekleştirilecek kura çekimiyle Beşiktaş ve Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri belli olacak.

(Nyon/13.00/14.00)

2- Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın son maçında Trabzonspor ile Çaykur Rizespor, Hüseyin Avni Aker Stadı'nda karşılaşacak.

(Trabzon/20.00)

3- PTT 1. Lig'de 13. hafta Denizlispor-Şanlıurfaspor maçıyla tamamlanacak.

(Denizli/19.00)

4- Spor Toto 3. Lig'de 16. haftanın son maçında 3. Grup'ta Ankara Demirspor ile Anadolu Üsküdar 1908 karşılaşacak.

(Ankara/13.30)

 

 

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı