GÜNDEM ÖZETİ / 13 Aralık 2017

GÜNDEM ÖZETİ / 13 Aralık 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi, Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

(İstanbul/11.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/12.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, TİKA Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek "Kudüs Programı"na iştirak edecek.

(Ankara/09.30)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, YÖK Başkanlığında düzenlenecek, "Kadınların Mesleki Eğitimi ve Kadın İstihdamı Sempozyumu"na katılacak.

(Ankara/10.00)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 20. Dönem POMEM Mezuniyet Törenine katılacak, Köşk Belediyesi yeni hizmet binası ile Recep Tayyip Erdoğan Meydanı, hükümet konağı hizmet binası ve çok katlı otoparkın açılışını gerçekleştirecek.

(Aydın/10.30/12.00)

4- TBMM Genel Kurulunda; Hazine Müsteşarlığı, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı, Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, Türk Dil Kurumu, Türk Tarih Kurumu, Kişisel Verileri Koruma Kurumunun 2018 yılı bütçeleri görüşülecek.

(TBMM/11.00)


EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, ATO Ankara Marka Festivali açılış törenine iştirak edecek.

(Ankara /10.30)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Ak PARTİ İl Başkanlığını ziyaret edecek, Polis Meslek Eğitim Merkezi 20. Dönem Mezunları Yemin Töreni'ne katılacak, esnaf ve sanatkarlar ile bir araya gelecek, Önder İmam Hatipliler Platformu toplantısına katılacak.

(Erzurum/10.00-15.30)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), ekim ayında özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcunu açıklayacak.

(Ankara/10.00 )

4- TÜİK, ekim ayı süt ve süt ürünleri, kümes hayvancılığı üretimi ile dış ticaret endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları Toplantısı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun açılış konuşması ile başlayacak.

(İstanbul)

2- Meksika, Endonezya, Kore Cumhuriyeti, Türkiye ve Avustralya (MİKTA) 11. Dışişleri Bakanları Toplantısı Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Dışişleri Bakan Yardımıcısı Ahmet Yıldız'ın açılış konuşmasını yapacağı toplantıda, MIKTA Dönem Başkanlığı, Endonezya’ya devredilecek

(İstanbul)

3- Mali, Moritanya, Çad, Burkina Faso ve Nijer tarafından oluşturulan G5 Sahel Gücü operasyonlarını hızlandırmak için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un ev sahipliğinde G5 Sahel Zirvesi düzenlenecek.

(Paris)

4- Birleşmiş Milletler (BM) gözetiminde Suriye görüşmelerinin 8. turu İsviçre'nin Cenevre kentinde devam edecek.​ BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Beşşar Esed rejimi ve muhalefet heyetleriyle BM Cenevre Ofisi'nde görüşmeler yapacak.

(Cenevre)

5- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv)

6- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana)

7- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)

GÜNCEL

1- FETÖ'nün darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davanın görülmesine, Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

2- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

3- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

4- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında 4. Kolordu ve 28. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 83'ü tutuklu, 268 kişinin yargılanmasına Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(Ankara/09.30)

5- Aralarında FETÖ elebaşı Gülen'in avukatı Albayrak ile "Yargıtay imamı" olduğu belirtilen Mehmet Rasim Kuseyri'nin de olduğu FETÖ'nün avukat yapılanmasına ilişkin 52 avukat hakkında açılan dava Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesince görülmeye devam edilecek.

(Ankara/09.30)

6- FETÖ firarisi Hamdi Akın İpek ile annesi Melek İpek'in de aralarında bulunduğu 45 sanığın "silahlı terör örgütüne üye olmak", "vergi usul kanununa muhalefet", "güveni kötüye kullanmak", "özel belgede sahtecilik" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından yargılanmalarına Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

7- Devlet büyüklerinin kullandığı, kriptoluların da arasında bulunduğu telefonların usulsüz dinlendiği iddialarına yönelik kapatılan TİB ile TÜBİTAK'ın eski görevlisi 28 kişinin yargılanmasına Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

8- İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yılbaşı gecesi düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısına ilişkin, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov'un da bulunduğu 51'i tutuklu, 57 şüphelinin yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

9- İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Kartal Köprüsü ve Samandıra gişelerinin kontrol altına alınmaya çalışılması ve 11 kişinin yaralanmasına ilişkin 50'si tutuklu 116 askerin yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

10- FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, Bayrampaşa’daki Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünün işgaliyle ilgili 18’i rütbeli 58 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

11- FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 179'u tutuklu 486 kişinin yargılandığı davanın duruşması devam edecek.

(Konya/10.00)

12- Askeri casusluk soruşturmasındaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin, FETÖ/PDY'nin Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki mensupları hakkında açılan davada 102 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İzmir/09.30)

SPOR

1-Ziraat Türkiye Kupası 5. tur rövanşında Gençlerbirliği-Kars 36 Spor, Teleset Mobilya Akhisarspor-Ankara Demirspor, Bucaspor-Demir Grup Sivasspor, Evkur Yeni Malatyaspor-Osmanlıspor, Aytemiz Alanyaspor-Akın Çorap Giresunspor ve Adana Demirspor-Fenerbahçe karşılaşmaları oynanacak.

(Ankara/13.30/Manisa/14.30/İzmir/16.30/Malatya/17.00/Antalya/18.45/Adana/20.30)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Banvit-Umana Reyer ve Avellino-Beşiktaş Sompo Japan maçları yapılacak.

(Balıkesir/20.30/Avellino/22.30)

3- Basketbol ULEB Avrupa Kupası'nda UNICS Kazan-Darüşşafaka ve TOFAŞ-Dolomiti Energia karşılaşmaları oynanacak.

(Kazan/18.45/Bursa/20.00)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Nadezhda-Fenerbahçe ve Galatasaray-Sopron Basket maçları yapılacak.

(Orenburg/17.00/İstanbul/19.30)

5- Voleybol Kadınlar CEV Kupası'nda Eczacıbaşı VitrA, deplasmanda Belçika'nın VC Oudegem takımıyla karşılaşacak.

(Dendermonde/22.30)


***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.







AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :