GÜNDEM / 6 Mart 2018

GÜNDEM / 6 Mart 2018

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak.

- Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Yargıtayın 150. Yılı Sempozyumu'na ve Yeni Yargıtay Binası Temel Atma Töreni'ne katılacak.

- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım da programlarda yer alacak.

(Ankara/11.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP PM Üyesi Yavuz Karan'ın, Akçaabat'ta Kavaklırahman Camisi'nde öğle namazını müteakip düzenlenecek cenaze törenine katılacak.

(Trabzon/12.39) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- HDP ve MHP'nin Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Gazi Üniversitesinde düzenlenecek Türk Dil Kurumu Kısa Film Yarışması Ödül Töreni'ne katılacak.

(Ankara/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Grand Ankara Hotel'de düzenlenecek "Mimarlar ve Mühendisler Grubu Ankara Buluşmaları"na iştirak edecek.

(Ankara/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Meksika’nın Ankara Büyükelçisi Bernardo Cordova Tello'yu makamında kabul edecek.

(Ankara/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TBMM'den

- Genel Kurulda, Vergi Kanunları ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı görüşülecek.

- TBMM Anayasa Komisyonunda, seçim ittifakına ilişkin kanun teklifinin görüşmeleri devam edecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı ele alınacak.

(TBMM/15.00/14.00/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- ​Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Four Seasons Bosphorus Hotel'de, ABank Gala Yemeği'ne katılacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek "Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar Ödül Töreni"ne iştirak edecek.

(İstanbul/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Swiss Hotel'de yapılacak Gana Milli Günü resepsiyonuna katılacak.

(Ankara/19.00)


4- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, şubat ayına ilişkin reel efektif döviz kurunu açıklayacak.

(Ankara/14.30)

5- TÜİK, "İstatistiklerle Kadın 2017" bültenini yayımlayacak.

(Ankara/10.00)



DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya'da mevkidaşı Sigmar Gabriel ile bir araya gelecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Birleşmiş Milletler Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, Temmuz 2017 ve Ocak 2018 arasında Suriye'deki insani duruma ilişkin hazırladığı raporunu açıklayacak.

(Cenevre)


GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- Akıncı Üssü darbe davasında 486 sanığın yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Ceza ve İnfaz kurumları Kampüsü'ndeki duruşma salonunda devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 72 sanığın yargılandığı davaya Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Siirt Valiliğini abluka altına almaya çalışan rütbeli askerlerin de aralarında bulunduğu 89'u tutuklu 332 sanığın yargılandığı davanın görülmesine Siirt Üniversitesi Merkez Yerleşkesi Konferans Salonu'nda devam edilecek.

(Siirt/09.00)

- İzmir'de darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 280 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(İzmir/10.00)



SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turuda rövanşında Liverpool-Porto ve Paris Saint Germain-Real Madrid maçları oynanacak.

(Liverpool/Paris/22.45)

2- Spor Toto 1. Lig 26. haftası, Grandmedical Manisaspor-Akın Çorap Giresunspor, Samsunspor-Tetiş Yapı Elazığspor ve Gazişehir Gaziantep-Ümraniyespor maçlarıyla başlayacak.

(Manisa/Samsun/16.00/Gaziantep/19.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında Pınar Karşıyaka, deplasmanda Yunanistan'ın PAOK takımıyla karşılaşacak.

(Selanik/20.30)

4- Basketbol ULEB Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçında Darüşşafaka, Karadağ'ın Buducnost VOLI takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.15) (Fotoğraflı)

5- Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off çeyrek finalinde VakıfBank-Beşiktaş ve Galatasaray-Halkbank maçları yapılacak.

(İstanbul/16.00/18.00) (Fotoğraflı)



ÖZEL HABER


1- Bafilun Dağı'ndaki terör kampı görüntülendi
- Zeytin Dalı Harekatı kapsamında stratejik öneme sahip Bafilun Dağı'nda terör örgütü YPG/PKK'nın eğitim kampı olarak kullandığı alan ile 10 metre derinliğe kazılmış çok sayıda odası bulunan sığınağı AA ekibi görüntüledi
- Komandolar tarafından aranan ve labirenti andıran yer altı sığınağında çok sayıda yaşam malzemesi bulundu
- Savaş uçakları ve top atışlarıyla yerle bir edilen terör kampındaki beton kuleler, barınma alanları, siperler ve tüneller dikkati çekti

(Soner Kılınç/Afrin)

2- Suriye'deki mazlumların umudu: Türkiye
- Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık:
- "Bu insanların tek bir umudu biz kaldık. Bu insanları tekrar hayata, normale dönmesi için bugün onların sesini yükselten, onların vicdanını temsil eden bizler kaldık. Bugün Mehmetçiğimiz bu kriz bitsin diye fedakarlık yapıyor"
- "(Suriye'deki mazlumlar) Kolileri gördüklerinde, Türk Kızılayı'nın hilalini ve bayrağımızı gördüklerinde içinden çıkan gıda maddelerinden daha fazla seviniyorlar çünkü bu, aslında sığınılacak bir liman anlamına geliyor, korunulacak bir liman anlamına geliyor. Dolayısıyla insanlar şunu hissediyorlar, 'Artık biz Türkiye'nin koruması altındayız, Türkiye, bize ulaştı"
- "Gerek İdlib gerek Azez gerekse de Afrin'in kuzeyinde sivillerin barınabileceği yerler hazırladık, hazırlıyoruz. Bu insanlar buraya sığınacaklar ama maalesef bu insanlar canlı kalkan olarak kullanılmak istendiği, sivil kayıpların arttırılması istendiği için buna izin verilmiyor"

(Lale Köklü/Hatay)

3- Turizmde üç ana önlem masada

- Kültür ve Turizm Bakanlığınca 15 yıl aradan sonra düzenlenen 3. Turizm Şurası'nın sonuç raporunda Türkiye turizminin güçlendirilmesi için üç ana politika önerisi ön plana çıktı

- Bakanlıkça da gündeme alınan önerilere göre, "50 milyar lira gelir" hedefi olan turizm sektörünün sorun ve ihtiyaçlarını karşılayacak çerçeve nitelikte bir "Turizm Temel Yasası"nın hazırlanması gerekiyor

- Turizmde "Türkiye" markasını oluşturmak ve imaj geliştirmek amacıyla sektörün tüm paydaşlarını kapsayan çatı örgüt oluşturulması üzerinde duruluyor

- Doğrudan turizmi ilgilendiren tehditlerden sektörün asgari düzeyde etkilenmesi, yaratılmak istenen olumsuz algının önlenmesi için Bakanlık bünyesinde "Risk yönetim birimi" kurulması talep ediliyor

(Burcu Çalık/Ankara)




***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :