GÜNDEM / 4 Mart 2018

GÜNDEM / 4 Mart 2018

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Muğla 5. Olağan İl Kadın Kolları Kongresi'ne katılacak, Valiliği ziyaret edecek.

- Yıldırım daha sonra partisinin Manisa 5. Olağan İl Gençlik Kolları Kongresi'ne iştirak edecek, Valiliğe ziyarette bulunacak.

(Muğla/13.00/14.45/Manisa/16.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, pazaryeri açılışı ve yeni otobüslerin sefere alınışı programına katılacak, coğrafi işaret tescil törenine iştirak edecek, AK Parti Düzce Kadın Kolları Kongresi'nde bulunacak.

(Düzce/12.00/13.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Artuklu Üniversitesi Konferans Salonu'nda düzenlenecek AK Parti Mardin İl Gençlik Kolları Kongresi'ne katılacak.

(Mardin/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti 5. Olağan İl Gençlik Kolları Kongresi'ne iştirak edecek.

(Sivas/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasına, Gençlerbirliği-Aytemiz Alanyaspor, Atiker Konyaspor-Evkur Yeni Malatyaspor, Antalyaspor-Demir Grup Sivasspor, Fenerbahçe-Teleset Mobilya Akhisarspor maçlarıyla devam edilecek.

(Ankara/13.30/Konya/16.00/Antalya/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 19. haftası, Fenerbahçe Doğuş-Galatasaray Odeabank, Demir İnşaat Büyükçekmece-Anadolu Efes, Yeşilgiresun Belediyespor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Eskişehir Basket-Gaziantep Basketbol karşılaşmalarıyla sürecek.

(İstanbul/13.00/15.15/Giresun/17.00/Eskişehir/19.30) (Fotoğraflı)

3- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nin 19. haftası, Mersin Büyükşehir Belediyespor-İstanbul Üniversitesi, Canik Belediyespor-Çukurova Basketbol, Galatasaray-Hatay Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe-Yakın Doğu Üniversitesi karşılaşmalarıyla sona erecek.

(Mersin/Samsun/14.00/İstanbul/15.00/15.30) (Fotoğraflı)

4- Spor Toto 1. Lig'de 25. hafta, İstanbulspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Adanaspor-Altınordu, Boluspor-MKE Ankaragücü maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/13.00/Adana/Bolu/15.30) (Fotoğraflı)

5- Voleybolda Efeler Ligi play-off çeyrek final ilk maçlarında Maliye Piyango-Arkas Spor, Galatasaray HDI Sigorta-Fenerbahçe, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Ziraat Bankası, Afyon Belediyesi Yüntaş-Halkbank karşı karşıya gelecek.

(Ankara/15.00/İstanbul/16.00/17.00/Afyonkarahisar/18.00) (Fotoğraflı)

6- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Nilüfer Belediyespor ile Eczacıbaşı VitrA, Cengiz Göllü Voleybol Salonu'nda karşılaşacak.

(Bursa/17.30) (Fotoğraflı)

7- Voleybolda Efeler Ligi baraj etabı 1. devre ikinci gün maçlarında TKD Kuzey Enerji Gümüşhane Torul Gençlik-İnegöl Belediyespor, Beşiktaş-Jeopark Kula Belediyespor karşı karşıya gelecek.

(Afyonkarahisar/13.00/15.00) (Fotoğraflı)

8- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi baraj etabı 1. devre ikinci gün maçlarında İlbank-Kameroğlu Beylikdüzü Voleybol İhtisas, Çanakkale Belediyespor-Seramiksan karşılaşacak.

(Balıkesir/14.00/16.00) (Fotoğraflı)

9- Hentbol Erkekler Süper Lig'de 20. hafta karşılaşmaları yapılacak.

10- Futbolda TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'de 25. hafta müsabakaları tamamlanacak.


ÖZEL HABER

1- "Türkiye 5G'yi hayata geçirmeye en yakın ülke"

- ONF İcra Direktörü Guru Parulkar:

- "Türkiye, 5G ve ötesi teknolojilerde dünyaya öncülük etmek için ihtiyaç duyulan herşeye sahip. Testlerden başarılı sonuç alınırsa Türkiye, bu yıl 5G'ye geçen dünyadaki ilk ülke olacak"

- "Türk hükümetinin Evrensel Hizmet Projesi kapsamında kırsal kesimlere en son teknolojiyi götürme hedefi harika bir fikir. Bu hedef başarılı sonuçlanırsa o zaman çığır açıcı bir gelişmeye öncülük etmiş olacaksınız. Şu anda Türkiye bu ezber bozan teknolojiyi hayata geçirmeye en yakın ülke"

- "Eğer Türk Telekom, bizim laboratuvarlarımızdan çıkan son teknolojiyi sahaya taşıyıp test edebilirse, bu şirketi gerçekten de dünyada lider konumuna getirir. Türk Telekom, 5G’de uzak ara dünya çapında lider şirket olabilir"

- "Şu an geliştirilen son altyapı teknolojilerinin önümüzdeki 6 ayda testlerinin tamamlanmasını hedefleniyor. Bu oldukça agresif ve heyecanlı bir hedef"

(Hasan Arslan/İstanbul)

2- Her unutkanlık "alzaymır" değil

- Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Ömer Karadaş:

- "Unutkanlık denince hemen herkesin aklına alzaymır gelse de altta yatan çok daha basit nedenler olabileceği gibi, daha hayati ve araştırılması gereken başka önemli nörolojik rahatsızlıklar da olabilir. Bunları, epilepsi, beyin iltihabı, karaciğer yetmezliği, beyin damar hastalıkları, metabolik bozukluklar, tümörler, kafa travması gibi sorunlar şeklinde sıralayabiliriz"

- "Genç yaşta görülen unutkanlığın altında sistemik hastalıklar ve vitamin eksiklikleri ya da psikiyatrik bozukluklar daha ön plandadır. Çok yoğun ve stresli ortamda çalışma, zihnin sürekli meşgul olması, uykusuzluk ve kalitesiz uyku, depresyon, kaygı bozukluğu gibi psikolojik faktörler de unutkanlığa sebep olabilmektedir"

(Hatice Şenses/İstanbul)





***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :