GÜNDEM / 31 Temmuz 2015

GÜNDEM / 31 Temmuz 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Endonezya'da

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'nın başkenti Cakarta'taki resmi temasları kapsamında, İstiklal Camisi'ni ve Kalibata Milli Kahramanlar Mezarlığı'nı ziyaret edecek.

- Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo tarafından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resmi törenle karşılanacak Erdoğan, mevkidaşı ile gerçekleştireceği görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek. 

- Erdoğan, Endonezya Temsilciler Meclisi Başkanı Setya Novanto'yu ziyaret edecek,  ​Cumhurbaşkanı Joko Widodo tarafından onuruna verilecek akşam yemeğine katılacak. 

(Endonezya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - Başbakan Ahmet Davutoğlu, TOBB Genel Merkezinde gerçekleştirilecek "Teröre Karşı Sivil İnisiyatif" programına katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, veda ziyaretlerinde bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile TBMM'deki makamında bir araya gelecek.  

(TBMM/ 14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, AK Parti Sultangazi İlçe Başkanlığı ve  Belediye Başkanlığı, AK Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı ve Belediye Başkanlığı ile AK Parti Beşiktaş ve Sarıyer ilçe başkanlıklarını ziyaret edecek.

(İstanbul/09.30/10.30/11.15/12.15/15.00/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, AK Parti Yalova İl Başkanlığı Danışma Meclisi Toplantısına katılacak.

(Yalova/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ tarafından inşa edilen tesisler ve Orman Genel Müdürlüğünce yapılan çalışmaların toplu temel atma ve açılış törenine iştirak edecek, Valilik, Belediye ve AK Parti İl Başkanlığına ziyarette bulunacak.

(Kütahya/10.30-15.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin TBMM grup toplantı salonunda, bazı illerden gelen esnaf ve sanatkarlar odaları birliklerinin başkanları ile görüşecek.

- Demirtaş, İstanbul'da bir grup gazeteci ve yazarla bir araya gelecek.

(Ankara/09.30/İstanbul/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin genel merkezinde, Merkezi Kadın Koordinasyonu'nun düzenleyeceği ve milletvekilleri ile çeşitli kadın kurumları temsilcilerinin de yer alacağı basın toplantısına katılacak.

(Ankara/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyonun faaliyetleri ve gelişmeler takip ediliyor. 

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Tunus'ta olağanüstü hale ilişkin yapılan değerlendirmeler izleniyor.

(Tunus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Kudüs'te cuma namazı sonrasında İsrail aleyhine yapılacak protestolar takip edilecek

(Kudüs)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

EKONOMİ

1- TÜİK, ikinci çeyrek turizm istatistikleri ile haziran ayı dış ticaret verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

 

GÜNCEL

1- Şehitlerimizi uğurluyoruz

- Şırnak'ta terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen saldırıda şehit düşen Piyade Teğmen İbrahim Tanrıverdi Malatya'da, Piyade Onbaşı Hamza Yıldırım Ankara'da, Piyade Er Ömer Kaan Kandemir Denizli'de son yolculuğuna uğurlanacak. (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ertuğrul Fırkateyni'nin Japonya seferinin 125. yıl dönümü anısına bu ülkeye giden TCG Gediz Fırkateyni için Marmaris'teki Aksaz Deniz Üssü'nde karşılama töreni düzenlenecek.

(Muğla/10.00)  (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

SPOR

1- Yunanistan'da düzenlenen Genç Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası çeyrek final maçında, Türkiye ile Sırbistan karşılaşacak.

(Volos/19.00)

2- A Milli Kadınlar Voleybol Takımı 2015 CEV Avrupa Ligi A Grubu ilk hafta maçında ev sahibi Yunanistan ile mücadele edecek.

(Lamia/18.00)

3- A Milli Erkek Voleybol Takımı, 2015 CEV Avrupa Ligi B Grubu 4. hafta müsabakasında Hırvatistan ile karşı karşıya gelecek.

(Ankara/17.00) (Fotoğraflı)

 

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı