GÜNDEM / 30 Haziran 2016

GÜNDEM / 30 Haziran 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Hazine Müsteşarı Osman Çelik ile Sayıştay Başkanı Seyit Ahmet Baş'ı ayrı ayrı kabul edecek.

- Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile Osmangazi Köprüsü açılış törenine katılacak, ardından işçi ve vatandaşlarla iftar yapacak.

(Ankara/14.15/15.30/16.00/Kocaeli/18.00/20.44) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Arnavutluk Başbakanı Edi Rama ile görüşecek.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Çoğulcu Demokrasi ve Parlamenter Sistem" konulu hukuk çalıştayının açılışına katılacak.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM Genel Kurulunda, Danıştay Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik öngören yasa tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)


EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, G20 Enerji Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere geldiği Pekin'de "Uluslararası Enerji Gelişimi için Beklentiler, Fırsatlar ve Tehditler" başlıklı oturumun moderatörlüğünü yapacak ve bir konuşma gerçekleştirecek.

(Pekin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TESK Hotel'de düzenlenecek "Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu İftar Programı"na katılacak.

(Ankara/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık para-banka ve menkul kıymet istatistikleri ile haziran ayı Finansal Hizmetler Anketi ve Finansal Hizmetler Güven Endeksi’ni açıklayacak.

(Ankara /14.30)

4- TÜİK, mayıs ayına ait dış ticaret istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- AB Hükümetler Arası Katılım Konferansı

- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AB Bakanı Ömer Çelik ve Maliye Bakanı Naci Ağbal, 33 No'lu "Mali ve Bütçesel Hükümler" başlıklı faslın açılacağı Hükümetler Arası Katılım Konferansı'na katılacak.

- Çavuşoğlu ve Çelik, AB Komisyonu'nun Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile görüşecek.

- AB Bakanı Çelik, AB Dış Politika ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile bir araya gelecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bosna Hersek Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri Bakir İzzetbegoviç, Mladen Ivanic ve Dragan Covic, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck ve Başbakan Angela Merkel ile görüşecek, Almanya temasları hakkında basın toplantısı düzenleyecek.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Bulgaristan'a yapacağı ziyarette, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev ve Başbakan Boyko Borisov ile görüşecek.

(Sofya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Lahey’deki Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde, 2013 yılında 22’şer yıl hapis cezasına çarptırılan Bosna Sırp Cumhuriyeti’nin ilk İçişleri Bakanı Miço Stanişiç ile Banya Luka Güvenlik Merkezi Başkanı Stoyan Juplyanin’nin temyiz başvuruları karara bağlanacak.

(Lahey)

5- Suriye'de iç savaşında yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib)

6- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana)



KÜLTÜR SANAT

1- "Karadeniz Sınır Ötesi İş Birliği Programı" kapsamında devam eden "Alector Projesi Ortak Kültürel Mirasın Korunması"nın basın turu, İstanbul Valiliği önünden başlayarak Şile'de son bulacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı)

2- Dünya Kültür Mirası Gençlik Forumu'nun resmi açılış töreni, Marmara Üniversitesi Sultanahmet Yerleşkesi Konferans Salonu'nda yapılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı)

3- Sinema oyuncusu Nezih Tuncay'ın cenazesi, Maltepe Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Maltepe Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

(İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)



SPOR

1- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki ilk çeyrek final mücadelesinde Polonya ile Portekiz karşı karşıya gelecek.

(Marsilya/22.00) (Fotoğraflı)

2- UEFA Avrupa Ligi birinci ön eleme turunda ilk maçlar oynanacak.

3- Teniste sezonun üçüncü grand slam turnuvası Wimbledon'da ana tablo maçlarına İngiltere'de devam edilecek.

(Londra) (Fotoğraflı)

4- Özel Sporcular INAS Avrupa Atletizm Şampiyonası, Naili Moran Pisti'nde başlıyor.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER

1- Kubbelerini ünlü hattatlar süsleyecek
-Yapımına 2011'de başlanan 25 bin kişilik Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi'nde çalışmalar sürüyor
-Caminin 36,25 metrelik ana kubbesi ile 44 küçük kubbe, Türkiye'nin ünlü hattatlarının eserleriyle donatılacak
-Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camisi Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Necmi Atik:
- "Cami yazılarımız altın oran dediğimiz bir üslupla yani göz zevkini bozmayacak bir hassasiyette yapıldı. Her kubbe göbeğine Türkiye'nin en önemli hattatların eserlerinden örnekler yer alacak. Burası adeta açık hava müzesi gibi olacak. Her gelen farklı bir duygu hissedecek"
(Hüseyin Kanber / Antalya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kartlı ödemede aylık rekor

- Mayıs ayında kredi kartı ve banka kartı ile 50,9 milyar liralık ödeme yapılırken, bu tutar bugüne kadar gerçekleşen en yüksek aylık harcama miktarı oldu
- Kredi kartı ve banka kartı ile mayısta yurt dışı ödeme tutarı 1,2 milyar olurken, bunun 3'te 1'i internetten gerçekleştirildi

(Murat Birinci/İstanbul)

3- Bankalar "tatile" hazır

- Yaz mevsimi ile birlikte müşterilerinin artan nakit ihtiyaçlarını karşılamak isteyen bankalar, ürünleri arasına tatil planlarını da kattı
- Bankalar, yüzde 0,99'dan başlayan faiz oranları, 36 aya varan vadeler ve farklı ödeme seçenekleri ile müşterilerinin hayallerindeki tatil planlarını hayata geçirmelerine imkan sunuyor

(Murat Birinci/İstanbul)






***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :