GÜNDEM / 30 Eylül 2016

GÜNDEM / 30 Eylül 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif bin Abdülaziz Al Suud'u resmi törenle karşılayacak, baş başa görüşmede bulunacak ve onuruna öğle yemeği verecek.

(Ankara/14.00/14.15/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Başbakanlık Resmi Konut'ta, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Şefik Tüzün ve beraberindeki heyeti ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/10.30/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Swissotel The Bosphorus'ta yabancı basının Türkiye temsilcileriyle bir araya gelecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Kültür Merkezinde 13. Ankara İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı'nın açılışına katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Valilikte il yöneticileriyle kahvaltıda bir araya geliyor.

- İl Değerlendirme Toplantısı'na katılacak olan Müezzinoğlu,Türkiye Vagon Sanayi AŞ fabrika ziyareti gerçekleştirerek işçilerle öğle yemeğinde buluşacak, esnaf ziyareti yapacak, Tank Palet ve Toyota SA fabrikalarını ziyaret edecek.

(Sakarya/09.00-15.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Eskişehir Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edecek.

(Eskişehir/10.30/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Suudi Arabistan Krallığı Kültür ve Enformasyon Bakanı Adil Zeyd et-Turayfi ile görüşecek ve Osmangazi Üniversitesi akademik yıl açılış töreninde bulunacak. Törene Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da katılacak.

(Ankara/10.00/Eskişehir/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, DSİ tesisleri toplu temel atma ve açılış töreni ile Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredi Sertifikaları Dağıtımı merasimine, koordinasyon toplantısına katılacak.

(Bingöl/10.15-15.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Deliklikaya Sanayi Bölgesi açılışı ve temel atma törenine iştirak edecek.

(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Başbakanlık Dolmabahçe ofisinde gerçekleştirilecek Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol'un sunacağı Türkiye raporu lansmanına katılacak.

(İstanbul/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Charles Fries'i kabul edecek.

(Ankara/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, ağustos ayı dış ticaret istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Katolik aleminin ruhani lideri Papa Franciscus, Gürcistan'a ziyarette bulunacak.

- Papa Franciscus, Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda görüşecek, Gürcistan Ortodoks Kilisesi Patriği 2. İlia ile bir araya gelecek.

(Tiflis) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İsrail'in 9'uncu Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in cenaze töreni, ABD Başkanı Barack Obama ve Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas'ın da bulunduğu birçok liderin katılımıyla Batı Kudüs'te yapılacak.

(Kudüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşim yerlerine saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kadıköy Belediyesince oluşturulan Karikatür Evi'nin açılışı yapılacak.

(İstanbul/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 6. hafta, Akhisar Belediyespor-Gençlerbirliği maçıyla başlayacak.

(Manisa/20.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- "Ekonomide 2017 çıkış yılı olacak”

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek

- "Bu sene bir takım iç ve dış şoklar nedeniyle OVP rakamlarında sapmalar var ama bunlara eğer biz doğru tepki verirsek ki vermeye çalışıyoruz, bunlar geçici iniş çıkışlar olur. Türkiye hızlı bir şekilde 2017 yılında zemin kazanacak, tekrar bir çıkış yaşayacak"

- "Büyüme üzerinde turizmdeki düşüşün etkisi en az 1 puan olacak. Ağırlıklı olarak turizm, ikinci olarak darbe girişimi, üçüncü olarak da tarımın etkisiyle bu sene büyüme, öngörülerimizin oldukça altında olacak"

- "Esas odaklanması gereken alanlardan biri reform çabalarıdır. OVP'de temel teşkil edecek hangi reformları önceliklendireceğimizin de kurgusunu yapacağız"

(Zeynep Akyıl/Ankara) (Fotoğraflı/ Görüntülü)

2- Cerablusluların sağlığı emin ellerde

- Sağlık Bakanlığı tarafından Fırat Kalkanı Harekatının simge şehri Cerablus'ta açılan ve yaklaşık yüz personelin görev aldığı hastane Suriyelilerin umudu haline geldi

- Sağlık Bakanlığı Uluslararası İlişkiler ve Acil Sağlık Hizmetleri Daire Başkanı Muhammed Bayram:

- "Bizim asıl amacımız buradan sevkleri azaltmak, hizmeti insanların ayağına getirmek ve burada Özgür Suriye Ordusu ile Türkiye Cumhuriyetinin ortak temizliğinden sonraki huzura sağlık katkı yapmaktı"

(Halil Fidan / Halep) (Fotoğraflı/ Görüntülü)

3- 8 ayın balığını 10 günde tuttuk

- İSKOMDER Başkanı Mahmut Uçan:

- "Bir aydır ciddi bir hamsi ve palamut bolluğu var. Geçen yıl 8 ay süren av sezonu boyunca tutulan toplam palamut miktarını bu yıl 10 günde tuttuk"

- "Bollukla birlikte balık fiyatları da düştü. Halkımıza ucuz balık yedireceğiz. Geçen yıl tezgahta 25 lira olan bir palamut balığının şu andaki fiyatı 5 lira"

- İSTBİRLİK Başkanı Erdoğan Kartal:

- "Son 5 yılda böyle palamut bolluğu görmedim"

(Uğur Aslanhan/İstanbul)



***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :