GÜNDEM / 29 Kasım 2017

GÜNDEM / 29 Kasım 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde "Orman Bakanlığı Toplu Açılış Töreni"ne katılacak. Törende Başbakan Binali Yıldırım ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da bulunacak.

- Erdoğan, güven mektubu takdim edecek Gambiya Büyükelçisi Kemeseng S.M. Jammeh ve Sudan Büyükelçisi Yusuf Ahmet et-Tayib Yusuf el-Kordofani'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/14.00/16.00/16.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, JW Marriott Otel'de "Netaş 50. Yıl Etkinliği"ne katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Parti Meclisi, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM Genel Kurulunda, Yüksek Seçim Kurulunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler başlayacak.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)


EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcı Mehmet Şimşek 8. Boğaziçi Zirvesi'ne katılacak.

(İstanbul/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 5. Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi'ne iştirak edecek.

- Özlü ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Stratejik Ürün Destek Programı" kapsamında BTK ile KOSGEB arasında protokol imza törenine katılacak.

(Ankara/10.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ankara Sanayi Odası Kasım ayı Meclis Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ulusal Siber Savunma 2017 Tatbikatına katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TÜİK, 2016 yılı belediye atık istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA DİPLOMASİ

1-Birleşmiş Milletler gözetiminde Suriye görüşmelerinin 8. turu yapılacak. BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Beşşar Esed rejimi ve muhalefet heyetleriyle ayrı ayrı bir araya gelecek.

(Cenevre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Eski Yugoslavya Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde (ICTY), daha önce toplam 111 yıl hapse mahkum edilen eski Hırvat komutanların temyiz duruşması yapılacak.

(Lahey/Saraybosna) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'de yaşanan çatışmalar takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan eski Yargıtay üyelerinin yargılanmasına Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahı'nda meydana gelen olaylara ilişkin 244 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminde Kara Kuvvetleri Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 158 sanığın yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminde Ankara Kara Harp Okulunda yaşanan eylemler nedeniyle 5'i firari, 75'i tutuklu 239 kişinin yargılanmasına Ankara 24. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminden önce açılan ve aralarında terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de yer aldığı 73 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY çatı davasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Önemli projelere imza atan bazı iş adamları ile TÜRGEV ve İHH İnsani Yardım Vakfının banka hesaplarının usulsüz sorgulanarak, elde edilen bilgilerin terör örgütüne aktarıldığı iddiasıyla, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ile dönemin bazı BDDK yönetici ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 33 kişinin yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de başlanacak.

(İstanbul/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yaşananlara ilişkin 135'i tutuklu 143 sanığın yargılanmasına İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri'de devam edilecek.

(İstanbul/09.30)

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı'nı ele geçirmeye çalıştıkları gerekçesiyle 28 tutuklu sanığın, İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince yargılandığı davanın duruşması Silivri'de yapılacak.

(İstanbul/09.30)

- "Askeri casusluk soruşturması"ndaki usulsüzlükler ile bazı bilgilerin sızdırılmasına ilişkin FETÖ/PDY'nin TSK'daki mensupları hakkında açılan davada 48'i tutuklu, 23'ü firari 102 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İzmir/09.30)

- FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 170'i tutuklu 527 sanığın yargılanması sürecek.

(Konya/10.00)


SPOR

1- Ziraat Türkiye Kupası 5. turunda Batman Petrolspor-Atiker Konyaspor, Kasımpaşa-Boluspor, Demir Grup Sivasspor-Bucaspor, Kardemir Karabükspor-İstanbulspor, Adanaspor-Bursaspor ve Fenerbahçe-Adana Demirspor maçları oynanacak.

(Batman/13.00/İstanbul/14.30/Sivas/16.00/Karabük/16.30/Adana/18.45/İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

2- Tahincioğlu Basketbol Süper Lig 8. haftasında Gaziantep Basketbol-TOFAŞ, Galatasaray Odeabank-Yeşilgiresun Belediyespor, Darüşşafaka-Eskişehir Basket ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Sakarya Büyükşehir Belediyespor karşılaşmaları yapılacak.

(Gaziantep/İstanbul/18.00/İstanbul/20.15/20.15/) (Fotoğraflı)

3- Voleybol Erkekler Challenge Kupası 2. tur rövanş maçında İnegöl Belediyespor, deplasmanda Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile karşılaşacak.

(Atina/20.30)

4- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Ligi'nde Yakın Doğu Üniversitesi-Fenerbahçe ve Dinamo Kursk-Galatasaray maçları yapılacak.

(İstanbul/18.30/Kursk/19.00) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER

1- TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM

GRAFİKLİ - 93 belediye artık teröre değil halka hizmet ediyor

- İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin, maddi imkanlarını bölücü terör örgütü PKK'nın hizmetine sundukları yönündeki tespitleri sonucu bugüne kadar 93 belediyeye görevlendirme yapıldı

- Görevlendirilen belediye başkan vekillerinin kamu kaynaklarını vatandaşa hizmet için kullanmaya başlamasıyla bölge insanı gerçek belediyecilikle tanıştı- Bu belediyelerde bir taraftan geçmiş döneme ait borçların 590 milyon liralık bölümü ödenirken, diğer taraftan yeni hizmet binaları ile sosyal tesisler, kanalizasyon, altyapı çalışmaları, içme suyu şebekeleri, semt pazarları, çocuk parkları ve kilometrelerce yol yapıldı

(Sertaç Bulur-Orhan Onur Gemici/Ankara)

2- Türkiye'nin "yükünü" İstanbul havalimanları çekiyor

- Bu yılın ocak-ekim döneminde, Türkiye'de tüm havalimanları odaklı, geliş ve gidiş uçuşlarında taşınan 2 milyon 880 bin 543 ton bagaj, kargo ile posta yükünün 2 milyon 32 bin 623 tonu Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarındaki hava trafiğiyle yapıldı

- Bu yıl, her iki havalimanı çıkışlı ve varışlı seferlerde taşınan yük miktarı, geçen senenin aynı dönemine göre 149 bin 666 ton arttı

(İzzet Taşkıran/İstanbul)

3-Sosyal medya psikolojimizi bozdu

- Son dönemde gittikçe artan sosyal medya ve internet kullanımı nedeniyle psikolojisi bozulan tüketicilerin yüzde 43'ü artık kendini 'bağımlı' olarak tanımlıyor

- USMED Yönetim Kurulu Başkanı Said Ercan:

- "Türkiye'de genç nüfus sosyal medyayı çok aktif kullanıyor, gençler arasında internet kullanım oranı yüzde 90'a ulaştı"

- "FOMO-Gelişmeleri kaçırma korkusu (fear of missing out), Hikikomori (Elini ayağını çekmek-Sosyal çekilme), Fake Titreme gibi hastalıklar son dönemde zirve yaptı"

(Eda Topcu/İstanbul)




***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :