GÜNDEM / 29 Eylül 2016

GÜNDEM / 29 Eylül 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, 27. Muhtarlar Toplantısı'na katılacak.

- Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/15.30/16.30/18.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics, Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen ve Suudi Arabistan Kültür ve Enformasyon Bakanı Dr. Adel el Hureyfi'yi ayrı ayrı kabul edecek.

(TBMM/10.00/11.00/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen, Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics'i Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.


- Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz el Suud'u resmi törenle karşılayacak, Başbakanlık Resmi Konut'ta onuruna akşam yemeği verecek.

(Ankara/10.00/11.00/16.45/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Merkez Yönetim Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fransa'da İktisadi İşbirliği ve Gelişme Teşkilatı Çevre Bakanları Toplantısı'nın ikinci günkü oturumuna katılacak.

(Paris) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kadın ve Demokrasi Derneği Samsun Temsilciliğinin açılış törenine iştirak edecek.

(Samsun/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Konya Gıda ve Tarım Üniversitesinin açılış törenine ve YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın da katılımıyla eğitim fakültesi dekanları ile düzenlenecek toplantıya katılacak.

(Konya/10.30/Ankara/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- HDP​ Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Almanya'da, SPD Genel Başkanı ve Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel ile Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in yanı sıra Almanya Sol Parti ve Alman Yeşiller Partisi liderleriyle de görüşmelerde bulunacak.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "AK Parti 81 İl Siyasi ve Hukuki İşler Başkanları İstişare Toplantısı"nın açılış konuşmasını yapacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, demir-çelik üreticileri ile görüştükten sonra 13. Uluslararası Demi̇r-Çeli̇k ve Döküm Teknoloji̇, Maki̇na ve Ürünleri̇ İhti̇sas Fuarı'na iştirak edecek.

(İstanbul/09.00-10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunu (EPDK) ziyaret edecek.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 7. Akdeniz Turizm Forumu (MEDITOUR 2016) açılışına katılacak, özel sektör temsilcileriyle bir araya gelecek.

- Elvan, ayrıca Valiliği, MESBAŞ Serbest Bölgesini ve Mersin OSB'yi ziyaret edecek.

(Mersin/09.00/11.00/12.45/14.30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek.

(İzmir/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TÜİK, eylül ayı ekonomik güven endeksi ile yılın ilk yarısına ait elektrik ve doğalgaz fiyatları istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışi̇şleri̇ Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlık Resmi Konut'ta Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile heyetlerarası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Çavuşoğlu, Danimarka Dışişleri Bakanı Kristian Jensen ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/12.00/13.00/13.45/15.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, Başbakan Haydar el-İbadi ile Erbil-Bağdat ilişkileri, petrol ve Musul operasyonunu görüşecek.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DAEŞ’ten kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/ Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)



GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)



KÜLTÜR SANAT

1- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarının yeni sezon repertuvar ve diğer çalışmalarını paylaşacağı basın toplantısı Esma Sultan Yalısı’nda yapılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Basın İlan Kurumu ile Edebiyat Sanat ve Kültür Araştırmaları Derneğinin, Basın Müzesi'nde düzenlediği "Matbuat Aleminden Sanatkar Çehreler" programında Yakup Kadri Karaosmanoğlu konuşulacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İstanbul Devlet Opera ve Balesi ve Kadıköy BSO konserleri yeni sezon açılış konseri Süreyya Operası'nda yapılacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- 6. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin açılış töreni CRR'de gerçekleştirilecek.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda 2. hafta maçları oynanacak.

- H Grubu'nda Gent-Atiker Konyaspor, L Grubu'nda Zürih-Osmanlıspor, A Grubu'nda da Fenerbahçe-Feyenoord maçları yapılacak.

(Ghent/Zürih/20.00/İstanbul/22.05) (Fotoğraflı)



ÖZEL HABER

1- FETÖ'deki çözülme "ByLock" yazışmalarına yansıdı
- FETÖ'nün insan ve finans kaynaklarındaki çözülme, örgütün şifreli yazışma programı "ByLock"a yansıdı
- Özellikle AK Parti'nin 1 Kasım genel seçimlerinde tek başına iktidar olduktan sonra örgütten ayrılanların çoğalması, "himmet" ve çeşitli adlar altında toplanan paralardaki azalma üzerine örgütte panik havasının hakim olduğu mesajlara yansıdı
- Örgüt mensuplarını motive etmek için en fazla gelir getirici faaliyette bulunanların FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in Pensilvanya'daki sohbetlerine götürüldüğü belirlendi

(Mustafa Yıldırım / İzmir)

2- SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı:
- "SGK işçi ve işverenlerden aldığı primlerle yürüyen bir kurum. Eğer primlerini tahsil edemezse emekli maaşı ödemekte sıkıntı yaşayacak, sağlık harcamaları finansmanı konusunda sıkıntı yaşayacaktır"
- "Sosyal Güvenlik Kurumu'na bir şekilde borcu olan 9 milyon 66 bine yakın vatandaşımız söz konusu. Yani söz konusu kanun 10 milyona yakın insanı ilgilendiren bir kanun ve bu insanlara ödeme konusunda ciddi kolaylıklar sağlanmaktadır"

(Müslüm Etgü / Şanlıurfa) (Fotoğraflı / Görüntülü)

3- ANALİZ - Derecelendirme kuruluşlarının reytingi azalıyor

- Küresel yatırımcıların hiçbir hesap verme yükümlülüğü olmayan derecelendirme kuruluşlarına duyduğu güven giderek azalıyor

- S&P ve Moody's'in, yatırımcıları yanıltıp 2007-2008 finansal krizini tetikledikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma açılmasına ve Hollywood filmlere konu olmasına karşın hala denetime tabi tutulmaması tepki çekiyor

- "Avro Krizi"ni derinleştirmekle de suçlanan derecelendirme kuruluşları, geçmişten bu yana birçok siyasetçi ve finans aktörü tarafından farklı yönleriyle eleştirildi

- Avrupa Komisyonu, piyasaların kredi derecelendirme kuruluşlarına bağımlılığını azaltacak ve sektördeki rekabeti artıracak çalışmalarını sürdürüyor

(Gülbin Yıldırım/Washington)





***





Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :