GÜNDEM / 28 Ekim 2016

GÜNDEM / 28 Ekim 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Finlandiya'nın Ankara Büyükelçisi Paivi Kairamo ve Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andrii Sybiha’nın güven mektuplarını kabul edecek.

(Ankara/15.00/15.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Savunma Sanayii Müsteşarlığı'nda düzenlenecek Savunma Sanayii İcra Komitesi toplantısına katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci yazar Nail Güreli'nin cenaze törenine ve Maltepe Belediyesinin toplu açılış programına katılacak.

(İstanbul/15.45/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Atatürk Üniversitesi Konukevi'nde bir araya gelecek.

(Erzurum/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, AFAD'da ajans, gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3 - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı'nın "15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi" fotoğraf sergisinin açılışına ve Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği tarafından düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonuna katılacak, Türk-Amerikan Kültür ve Medeniyet Merkezi'ni ziyaret ederek Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi temsilcilerini kabul edecek.

(Washington) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Altındağ Belediyesinin Gülpınar Gençlik Merkezi ile Gülpınar Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Antalya milletvekilleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantıda bir araya gelecek, Valiliği ziyaret edecek.

(Antalya/09.30/12.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valilik koordinasyon toplantısına, Ortahisar'da Eko Park temel atma töreni ile müze açılışına ve Erdoğdu Lisesi'nde düzenlenecek 15 Temmuz şehitleri anma programına katılacak.

(Trabzon/09.15/14.30/15.30/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Adnan Menderes Üniversitesi 2016-2017 akademik yılı açılış törenine katılacak.

(Aydın/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şuhut ilçesinde Emine Erdoğan İlim ve Kültür Merkezi'nin açılış törenine katılacak.

(Afyonkarahisar/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'nin Tiran Büyükelçisi ve TİKA yetkilileri ile Arnavutluk'ta bir araya gelecek, hastane ve sağlık tesislerinde incelemelerde bulunacak.

(Tiran) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Demokratik Bölgeler Partisi Diyarbakır Bağlar ilçe binası önündeki etkinliğe katılacak; HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ise Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak'ın gözaltına alınmasına ilişkin Galatasaray Meydanı'nda düzenlenecek basın açıklamasına iştirak edecek.

(Diyarbakır/11.00/İstanbul/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye İnovasyon Haftası programına katılacak.

- Özlü ve Zeybekci, daha sonra Denizli'ye geçerek Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri tanıtım ve bilgilendirme toplantısına iştirak edecek, çeşitli ziyaretlerde bulunacak, iş adamları ve STK başkanları ile istişare toplantısında bir araya gelecek.

(Adana/10.00/Denizli/13.30-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Adıyaman 2. İnşaat ve Yapı Fuarı ve Adıyaman TOBB Kız İmam Hatip Lisesi açılışı programlarına katılacak, Adıyaman Ticaret Borsası'nı ziyaret edecek, Kredi Garanti Fonu Adıyaman Şubesi ve TSE Adıyaman Temsilciliği açılışına iştirak edecek.

(Adıyaman/15.30/16.30/17.30/18.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, 2016 yılı bitkisel üretim 2. tahminini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, AB Dışişleri ve Güvenlik Politikaları Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'yi kabul edecek.

(Lefkoşa)

2- Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ve Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Rusya'da üçlü görüşme yapacak.

(Moskova) (Fotoğraflı/Görüntülü)

3- Fırat Kalkanı Harekatı çerçevesinde Özgür Suriye Ordusu'nun Halep'in kuzeyindeki toprakları terör örgütlerinden kurtarması ve Suriye savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Irak güçlerinin terör örgütü DEAŞ'ın kontrolündeki Musul'u kurtarma operasyonu takip ediliyor.

(Erbil-Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)



GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)


KÜLTÜR SANAT

1- Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, "Okçular Tepesi-15 Temmuz Kahramanları" kitabının tanıtımına katılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tanburi Cemil Bey, vefatının 100. yılında Beşir Ayvazoğlu, Mehmet Güntekin, İncila Bertuğ katılımıyla Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde anılacak.

(İstanbul/19.00) (Fotoğraflı)

3- Kubilay Dökmetaş’ın solist olarak katılacağı ve Kurtuluş Savaşı'ndan 15 Temmuz'a istiklal mücadelesi ruhunu yansıtan "Kurtuluş Ağıtları" programı CRR'de gerçekleştirilecek.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)


SPOR

1- Dünya Karate Şampiyonası Avusturya'da sürüyor.

(Linz/10.00)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi 4. haftasında iki Türk takımı Galatasaray Odeabank ile Fenerbahçe, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.00) (Fotoğraflı)

3- Spor Toto Süper Lig'de 9. haftanın ilk maçında Gençlerbirliği ile Beşiktaş, Ankara 19 Mayıs Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Ankara/20.00) (Fotoğraflı)



ÖZEL HABER

1- İstanbul'da günde 100 bin kişi yapılandırmaya koştu

- İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Bekir Bayrakdar:

- "Vergi borçlarının yeniden yapılandırılması konusunda bugünlerde daha büyük bir taleple karşı karşıyayız. Son dönemde günde neredeyse 100 bin kişilik bir başvuru oldu"

- "İstanbul genelinde 25 Ekim Salı günü itibarıyla 1 milyon 462 bin başvuru aldık. Bu başvurular ile birlikte yapılandırılan tutar 13 milyar 135 milyon lira"

- "Daha önce stok borçları olan mükelleflerin yapılandırdıkları tutar 9 milyar 471 milyon lira oldu"

- "İstanbul genelinde başvuruların büyük çoğunluğu Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik para cezası"

(Sümeyye Dalkılınç/İstanbul)

2- Alstom, Türkiye'deki demir yolu ihaleleriyle ilgileniyor

- Alstom Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Lafarge:

- "Türkiye'de özellikle bölgesel hızlı tren hattı, metro hattı ve sinyalizasyon projeleriyle ilgileniyoruz"

- "Türkiye'de açılan ve açılacak demir yolu ihalelerine gireceğiz"

- "Türkiye'nin demir yolları sektörünün kalkınması için daha fazla yatırım, Türk ekonomisine daha fazla katkı yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Eğer ülkede yüksek hızlı tren projelerine seçilirsek yerel tedarik şartlarına uyarak daha fazla yatırım yapacağız"

(Gökhan Yıldız/İstanbul)

3- Facianın yaşandığı Ermenek'te acının izleri
- Karaman'ın Ermenek ilçesinde iki yıl önce 18 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının yaşandığı işletme, o günkü acının izlerini hala taşıyor
- İşçilerin kıyafetleri, yemekhanedeki örümcek ağı tutan bardak ve tabaklar, tesisler ve idari binalar ile iş makinelerinin terkedilmiş görüntüsü, görenleri ürpertiyor
- Bölgede faaliyette olan komşu madenin sorumlu mühendisi Sezgin Berberoğlu:
- "Ocakta 38 gün süren kurtarma faaliyetinden sonra hiçbir hareket olmadı. Nasıl bırakıldıysa o şekilde duruyor. Ocak girişleri ve baca ağızları kapatıldı, emniyete alındı. Bunun dışındaki diğer yerler harap vaziyette"

(Abdullah Doğan/Karaman)



***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :