GÜNDEM / 27 Temmuz 2016

GÜNDEM / 27 Temmuz 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, KKTC Başbakanı Hüseyi̇n Özgürgün ile Kosova Kamu Yönetimi Bakanı ve Demokratik Türk Partisi Başkanı Mahir Yağcılar'ı ayrı ayrı kabul edecek.

(TBMM/11.00/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- "Şeyhü'l-Müverrihin" Prof. Dr. Halil İnalcık son yolculuğuna uğurlanıyor.

- 100 yaşında hayatını kaybeden, "Şeyhü'l-Müverrihin (Tarihçilerin Şeyhi)" olarak adlandırılan Prof. Dr. Halil İnalcık için Ankara Üniversitesi DTCF'de ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nde tören yapılacak.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katılımıyla Doğramacızade Ali Paşa Camisi'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından İnalcık'ın naaşı İstanbul'a götürülecek.

(Ankara/10.00/11.30/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Fetullahçı Terör Örgütü'nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- TBMM'den.

- Genel Kurulda, Uluslararası İşgücü Kanunu Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

- Plan ve Bütçe Komisyonu, Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması'na ilişkin kanun teklifinin görüşmelerini sürdürecek.

(14.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kale Seramik Granit Fabrika açılışı, temel atma ve 59’uncu yıl törenlerine katılacak.

(Çanakkale/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TÜİK, mayıs ayı katı yakıtlar istatistiklerini paylaşacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1-Suriye'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Yemen'deki gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Fenerbahçe, Fransa'nın Monaco takımıyla Ülker Stadı'nda karşılaşacak.

(İstanbul/21.30) (Fotoğraflı)

2- Medipol Başakşehir ile Hırvatistan'ın Rijeka takımları arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı öncesi Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve Rijeka Teknik Direktörü Matjaz Kek, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

(İstanbul/18.00/18.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Osmanlıspor ile Estonya'nın Nomme Kalju ekipleri arasında oynanacak UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçı öncesi Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ve Nomme Kalju Teknik Direktörü Sergei Frantsev, Osmanlı Stadı'nda basın toplantısına katılacak.

(Ankara/19.30/19.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)


ÖZEL HABER

1- Bankacılar faiz indirimini şarta bağladı

- Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu:
- "Oluşan yeniden fiyatlamalarla birlikte mevduat faizlerinde aşağı yönlü gerçekleşecek hareket, önümüzdeki dönemde kredi faizlerinin daha etkili düzeyde aşağı çekilmesini sağlayacaktır"
- TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici:
- "Mevduat maliyetinin düşüşündeki hız arttıkça bu trendin de hız kazanacağını düşünüyoruz. Yatırım ortamının hızla iyileşmesi için bankalar üzerine düşeni yapacaktır"
- Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Faik Açıkalın:
- "Kredi faizindeki düşüşün devam etmesi ve kalıcı olabilmesi için yüzde 120’nin üzerine çıkan kredi mevduat oranı çerçevesinde, enflasyonda hareketliliğin düşük ve yönünün büyük ölçüde aşağıya olduğu algısının oluşmasıyla mevduat faizlerinde de sürdürülebilir düşüşün sağlanması gerekiyor"
- Akbank yetkilileri:
- "Ekonomideki tüm oyuncuların faizlerin düşmesi için koordineli olarak çalışması gerekir"
- Garanti Bankası yetkilileri:
- "İleriki günlerde Merkez Bankamızın piyasa faizleri üzerine alacağı aksiyonlarla bağlantılı olarak mevduat ve kredi faizlerinde benzer değişimler yine söz konusu olacaktır"

(Murat Birinci/İstanbul)

2- Kredi derecelendirme kuruluşlarının eleştirileri haksız

- Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdür Vekili Abdüllatif Özkaynak:
- "(Kredi derecelendirme kuruluşlarının) Yıllardır Türkiye ekonomisinin hak ettiği 'yatırım yapılabilir' kredi notunu vermekte aşırı temkinli durduklarını ve haksız yere eleştiride bulunduklarını unutmamak gerekiyor"
- "Türkiye’nin, ‘yatırım yapılabilir’ kredi notunu alamadığı dönemlerde dünyada en fazla yatırım çeken ülkelerden biri olduğu dikkate alındığında, kredi derecelendirme kuruluşlarının son değerlendirmelerine de fazla önem atfetmemek gerektiğini düşünüyoruz"
- "Türkiye son hadise ile uzun vadeli gücünü ve istikrarını tüm yatırımcılara bir kez daha göstermiştir"

(Nuran Erkul/Ankara)





***





Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Sayın abonelerimiz, Haber Destek Masası hizmete girmiştir.
Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :