GÜNDEM / 26 Temmuz 2017

GÜNDEM / 26 Temmuz 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, İslam Dünyası Yükseköğretim Alanının Oluşturulması Toplantısı'nın açılış oturumuna katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu'nu ayrı ayrı ziyaret edecek.

(Ankara/15.30/16.30/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında parti genel merkezinde toplanacak.

(Ankara/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Özbekistan Savunma Bakanı Korgeneral Kabul Raimoviç Berdiyev ile görüşecek, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev tarafından kabul edilecek, Berdiyev'in onuruna vereceği yemeğe katılacak.

(Taşkent) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Çankırı Belediyesini ziyaret edecek, DSİ tesisleri toplu temel atma töreni ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı törenine ve piknik programına iştirak edecek.

(Çankırı/10.00/11.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM Genel Kurulunda, TBMM İçtüzüğü değişiklik teklifi üzerindeki görüşmeler devam edecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)



EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fransa Devlet Bakanı Jean-Baptiste Lemoyne ile görüşecek.

(Paris) (Fotoğraflı)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Valiliği ziyaret edecek, OSB Müteşebbis Heyeti Toplantısı'na katılacak.

- Fakıbaba ve Özlü, Suruç’ta şehit ailesine taziye ziyaretinde bulunacak, tarım il ve ilçe müdürleriyle toplantı yapacak, tarım hayvancılık sektörü ve STK temsilcileriyle bir araya gelecek, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek.

(Şanlıurfa/10.30-20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kocaeli AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, Kocaeli Ticaret Odası üyeleri, meslek komiteleri ve iş adamlarıyla toplantı yapacak, Gebze AK Parti İlçe Başkanlığına ziyarette bulunacak, Gebze Ticaret Odasınca düzenlenen İhracatın Yeni Yıldızları Ödül Töreni'ne katılacak, Gebze Belde Liman'a ziyarette bulunacak.

(Kocaeli/15.15-20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, 2016 yılı yazılı medya istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail'in Mescid-i Aksa'daki kısıtlamaları ve yansımaları takip ediliyor.

(Kudüs) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- Musul kent merkezinin, terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılmasının ardından gelişmeler takip ediliyor.

(Musul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)




GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu tarafından "Kendi Dilinden FETÖ-Örgütlü Bir Din İstismarı" başlığı altında hazırlanan çalışma, Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Akra Barut Otel'de turizm sektörü temsilcileriyle istişare toplantısında bir araya gelecek, basın toplantısı düzenleyecek.

(Antalya 10.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda müsabakaları takip edecek, Milli Takım sporcularıyla bir araya gelecek.

(Samsun/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda ilk maçlar tamamlanacak.

- Kupaya bu turdan katılan Medipol Başakşehir, Belçika temsilcisi Club Brugge ile deplasmanda karşılaşacak.

(Bruges/22.00) (Fotoğraflı)

3- Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Avusturya temsilcisi Sturm Graz ile yapacakları ilk maç öncesi, müsabakanın oynanacağı Liebenau Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek, sarı-lacivertli ekip, hazırlıklarını aynı statta yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

(Graz/18.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TFF 2. ve 3. liglerde 2017-2018 sezonu fikstür çekimi, TFF Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapılacak.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


ÖZEL HABER

1- Ev hanımları da "BES"lendi

- Sosyal güvenlik sisteminin tamamlayıcısı olarak kurulan, her meslek ve gelir grubundaki vatandaşların dahil olduğu BES'te geçen yıl işçi, memur, doktor ve mühendisleri geride bırakan ev hanımları katılımcıların yüzde 16,6'sını oluşturdu

- Geçen yılın sonu itibarıyla net katılımcı adedi artışının en fazla olduğu ilk 3 il yüzde 25 ile Gümüşhane, yüzde 22 ile Yozgat ve yüzde 21 ile Adıyaman olarak belirlendi

- Söz konusu dönemde yürürlükteki sözleşmelerin katılımcılarının yüzde 77,3'ü sistemde sadece bir sözleşmeye sahipken, yüzde 15,6'sının iki sözleşmesi, yüzde 7,1'inin ise en az üç sözleşmesi bulunuyor

(Elif Ferhan Yeşilyurt/Sümeyye Dalkılınç/İstanbul)

2- Türkiye büyümede beklentileri aşıyor

- Ziraat Bankası Ekonomisti Bora Tamer Yılmaz:

- "Turizm ve tarım sektörlerinin devreye girmesiyle yüzde 5'i geçen büyümeyle karşılaşabiliriz. Bu açıdan bakıldığında Türkiye ekonomisi gözlemcilerinin büyüme beklentilerini güncellemeleri ve fiili gidişat ile uyumlu hale getirmeleri gerekir"

- Turkey Macro View Consulting Yönetici Direktörü İnanç Sözer:

- "IMF'in de son raporunda ima ettiği üzere, Türkiye’ye ilişkin büyüme tahminlerinin kayda değer bir şekilde revize edilebileceği anlaşılıyor"

- "2017’de Türkiye ekonomisinin yüzde 5’e varan oranda büyüyebileceğini ve büyümede yukarı yönlü revizyonların önümüzdeki dönemde de süreceğini tahmin ediyoruz"

(Bekir Gürdamar/İstanbul)

3- Onlar artık İstanbul'un en tedirgin sürücüleri
- Türkiye'ye motosikleti sevdiren "altın elbiseli adam" lakaplı Barkın Bayoğlu'nun geçirdiği trafik kazası, motosiklet dünyasını yasa boğarken, İstanbul'da motosiklet sürücülerinin karşılaştığı zorlukları gözler önüne serdi
- İstanbul'da E-5, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve emniyet şeritleri motosiklet sürücüleri için en riskli geçiş noktalarının başında gelirken, araç sürücülerinin seyir halindeyken aniden kapı açmaları, zaman zaman ters istikamette otomobil kullanmaları, kimi zaman emniyet şeridine girmeleri bu riski kat be kat arttırıyor
- İstanbul Motorcular Kulübü Başkanı Uğur Pala:
- "Araç sürücüleri öncelikle sinyal kullansınlar, seyir halindeyken tükürmek için otomobilin kapısını açmasınlar, kollarını camdan çıkarmasınlar. Motosikletle seyir halinde olan bir sürücü için bu ani hareketler risk taşıyor ve tedirginlik yaratıyor"
- İstanbul Motorcular Kulübü Başkan Yardımcısı Tolga Oylum:
- "İstanbul'da motosiklet sürücülerinin en dikkatli olması gereken yer E-5. Köprü gişelerinden sanki kapandan çıkar gibi bir anda hızlanmaları, şerit değiştirmeleri, akrobatik haretetler yapmaları, emniyet şeridine birden girmeleri de motorcuları korkutuyor ve riske atıyor. Yol kenarlarında yapılan çim sulamaları emniyet şeridine sıçrıyor. Bu da viraj dönüşlerinde motosiklerin kaymasını ve fren riskini arttırıyor"

(Çiğdem Alyanak/İstanbul)








***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :