GÜNDEM / 26 Ağustos 2016

GÜNDEM / 26 Ağustos 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Yavuz Sultan Selim Köprüsü açılıyor.

- İstanbul Boğazı'na inşa edilen "dünyanın en geniş köprüsü" Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile otoyol ve bağlantı yollarının açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

- Toplam uzunluğu 2 bin 164, genişliği 59, kule yüksekliği 322 metre olan, birçok özelliği bakımından Türkiye ve dünya mühendislik tarihi için büyük bir kilometre taşı olma niteliğindeki köprünün açılış törenine yurt dışından davet edilen devlet adamları da katılacak.

(İstanbul/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tarabya Köşkü'nde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'u kabul edecek, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov ile çalışma öğle yemeğinde bir araya gelecek.

(İstanbul/11.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Ofisi'nde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile görüşecek.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin'de konvoyuna gerçekleştirilen terörist saldırıda şehit olan jandarma er Fatih Çaybaşı'nın cenaze törenine katılacak.

(Erzincan/16.12) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde terör örgütü DAEŞ'e yönelik başlatılan Fırat Kalkanı Operasyonu ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Ti̇cari̇ araç sürücüleri̇ tanıtım kartı" almaya hak kazanan sürücüleri̇n sertifika ve ödül töreni̇ne katılacak.

(Trabzon/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Coğrafi Bilgi Sistemleri Sertifika Töreni"ne iştirak edecek.

(İstanbul/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Pakistan Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya gelecek, Bakanlık ile Pencap Sağlık Departmanı arasında "Halk Sağlığı Programlarının ve Sağlık Sistemlerinin Güçlendirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalanacak.

(İstanbul/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Garip Dede Dergahı'nı ziyaret edecek, Aslı Erdoğan için başlatılan "Özgürlük Nöbeti"ne katılacak.

(İstanbul/14.30/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mustafa Yeneroğlu, Almanya'nın Avrupa'dan sorumlu Devlet Bakanı Michael Roth ile görüşecek.

(TBMM/11.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İzmir Enternasyonal Fuarı açılışına katılacak.

(İzmir/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Valiliği, Gaziantep Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, Şahinbey Sosyal Tesisi'nde taziye ziyaretinde bulunacak.

(Gaziantep/10.00/10.30/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, bu yılın ikinci çeyreğine ilişkin sanayi işgücü girdi ile ticaret ve hizmet endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İsviçre'de, Suriye konusunu görüşmek üzere bir araya gelecek.

(Cenevre)

2- İtalya'nın orta kesiminde çarşamba günü meydana gelen depreme ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Roma) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşında Fırat nehrinin batısı başta olmak üzere Halep ve Haseke'de yoğunlaşan çatışmalar ile Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde düzenlenen Turkcell Yıldızlı Geceler konserlerinde Chico veThe Gypsies sahne alacak.

(İstanbul/21.00) (Fotoğraflı)

SPOR

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Küçükçekmece'deki Bezirganbahçe Meydanı'nda, Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından organize edilen Etnospor Kültür Festivali'nin açılışına katılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Spor Toto Süper Lig'in 2. haftası, Atiker Konyaspor-Beşiktaş ve Aytemiz Alanyaspor-Antalyaspor maçlarıyla başlayacak.

(Konya/Antalya/21.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- UEFA Avrupa Ligi'nde grup maçlarının kura çekimi, Monaco'da yapılacak.

(Monaco/14.00) (Fotoğraflı)

4- TFF 1. Lig'in 2. haftasında Ümraniyespor-Manisaspor ve Bandırmaspor-Büyükşehir Gaziantepspor karşılaşmaları oynanacak.

(İstanbul/İzmir/21.45) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER

1- Mısırda taban fiyat 740 lira

- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik:

- "Bu yıl mısırda yaklaşık 6,4 milyon ton civarında rekolte bekliyoruz. Geçen yıl 725 lira taban fiyat açıklanmıştı. Bugün de şu andaki hasadın taban fiyatını 740 lira olarak açıklıyoruz"

- "Dünya piyasalarının çok çok üzerinde bir fiyattan bahsediyoruz. Umuyorum ki üreticilerimizin beklentilerine cevap verir

(Hüseyin Yeşilkavak/Bursa) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- Ermenek faciası davasında gerekçeli karar açıklandı

- Karaman'ın Ermenek ilçesinde 18 işçinin yaşamını yitirdiği maden faciası davasına ilişkin 373 sayfalık gerekçeli karar hazırlandı

- Ermenek Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılama sonucu 16 sanıktan 7'sinin 3 yıl 1 ay ile 18 yıl 9 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldığı, 9'unun ise beraat ettiği davanın gerekçeli kararında, kazanın oluşumunda 3 temel sebebin etkili olduğunun anlaşıldığı belirtildi

- Karardan:

- "Birinci sebep, eski imalatlara ilişkin haritalar, sonraki üretim faaliyetleri sırasında göz önünde bulundurulmamıştır"

- "25 metrelik kontrol sondajları uygun aralıklarla yapılmış olsaydı, kazanın meydana gelmesi önlenebilirdi"

- "Eğer acil durumlarda ocağın derhal boşaltılmasını sağlayacak bir alarm tertibatı olsaydı arkadaşlarına haber vermeye giden iki işçinin daha kurtulabileceği kesindir"

(Metin Bolat/Konya)


3- Rus ekonomisinde "zor günler" henüz geçmedi

- Petrol fiyatlarındaki yükseliş ve Rus rublesindeki istikrara karşın ekonomiye dair açıklanan veriler, Rus ekonomisindeki "zor günlerin" henüz geçmediğine işaret ediyor

- Rusya'da sanayi üretiminin bu yılın mart ayından bu yana sergilediği yükseliş temmuz ayında durdu ve yıllık bazda yüzde 0,3 geriledi

(Emre Gürkan Abay/Moskova)




Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :