Gündem / 25 Mayıs 2015

Gündem / 25 Mayıs 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dünya Enerji Düzenleme Forumu ile Türkiye Büyük Esnaf Buluşması'na katılacak.

- Erdoğan, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfının (SETA) İstanbul Ofisi'nde Çin Endüstri ve Ticaret Bankası heyetini kabul edecek, SETA tarafından düzenlenen “Başkanlık Sistemi İçin Ülke Örnekleri ve Türkiye İçin Başkanlık Sisteminin Temel Dinamikleri” Paneli ile Sultanbeyli'de tapu devir törenine katılacak.

(İstanbul/11.00/13.00/15.00/16.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığının Türkiye genelindeki toplu açılış törenine katılacak.

- Davutoğlu, Çanakkale ve Tekirdağ'da AK Parti mitinglerinde halka hitap edecek, valiliklere ziyarette bulunacak.

(Ankara/10.30/Çanakkale/14.00/15.30/Tekirdağ/16.45/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği 15. Olağan Genel Kuruluna katılacak, Antalya iş ve ekonomi dünyası temsilcileriyle toplantı yapacak.

(İstanbul/10.00/Antalya/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu'nun açılışına, taksicilerle buluşma etkinliğine, "Başkanlık Sistemi Örnekleri ve Türkiye İçin Yol Haritası Sempozyumu" ile Sultanbeyli'deki tapu devir teslim törenine katılacak.

(İstanbul/09.00/12.00/16.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, organize sanayi bölgesinde temel atma törenine katılacak, STK temsilcileri ve muhtarlarla buluşacak, sosyal dayanışma merkezi açılışına iştirak edecek.

(Sakarya/10.00/11.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli İMES OSB'de 33 fabrikanın açılışı ve 79 fabrikanın toplu temel atma törenine, İstanbul'da da Milli Rüzgar Enerjisi Sistemleri Geliştirilmesi Projesi'nin tanıtım törenine iştirak edecek.

- Bakan Işık, Kocaeli Fuarı ve KOMEK genel sergisinin açılışında bulunacak.

(Kocaeli/10.00/19.00/İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Esenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Protokol Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Luton Türk Kültür Merkezi'nde vatandaşlarla bir araya gelecek. 

- Hollanda'da, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleriyle görüşecek olan Bakan Çavuşoğlu, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği tarafından düzenlenen "Vatandaş Toplantısı"na katılacak. 

(Londra/Lahey) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, WFER 2015 6. Dünya Enerji Düzenleme Forumu'na ve Milli Rüzgar Enerji Sistemleri Geliştirilmesi ve Prototip Türbin Üretimi Projesi'nin tanıtımına iştirak edecek.

(İstanbul/10.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, İç Kale Müzesi'nin açılışına katılacak, Kayapınar ilçesi Uyandık Mahallesi'nde muhtarlarla toplantı yapacak ve Dicle Kent'te esnaf ziyareti gerçekleştirecek.

(Diyarbakır/10.00-15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Bulgaristan’a bir günlük resmi ziyaret gerçekleştirerek Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova ile görüşecek. Öztürk'ün Türkiye, Yunanistan ve Bulgaristan İçişleri Bakanlıkları arasında "Üçlü Sınır Koordinasyon ve Kontrol Merkezi"nin kurulmasına ilişkin bir anlaşmaya imza atması bekleniyor.

(Sofya) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Diyarbakır'da İç Kale Müzesi'nin, Elazığ'da Kültür Park'ın açılışına katılacak. Yılmaz, ​Malatya’da yaşayan Bingöllülerle buluşacak.

(Diyarbakır/10.00/Elazığ/17.30/Malatya/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, "Dershanelerin Dönüşüm Süreci" konulu toplantıya katılacak. 

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

12- Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, orman yangını söndürme tatbikatına katılacak, ağaçlandırma sahalarında havadan inceleme yapacak. Foça'da Cemil Midilli Çok Programlı Anadolu Lisesinin açılışında bulunacak Eroğlu, AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret edecek

- Bakan Eroğlu, Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Projeleri ve Ekonomik Yatırım Projeleri Hibe Destek Sözleşmeleri imza törenine iştirak edecek.

(İzmir/10.30-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

13- Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, BEKSİAD üyeleriyle kahvaltıda biraya gelecek, BTÜ'yü ziyaret edecek, Çınarönü Spor Tesisleri çevre düzenlemesinin açılış törenine katılacak. 

(Bursa/08.30/10.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

14- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yozgat ve Sivas mitinglerinde halka hitap edecek.

(Yozgat/12.00/Sivas/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

15- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, esnafla bir araya gelecek ve "Büyük Müjdeler Dev Projeler" tanıtım toplantısına katılacak.

(Trabzon/09.30-14.00) (Fotoğraflı)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor. 

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor. 

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler takip edliyor. 

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

EKONOMİ

1- TÜİK, Nisan ayına ilişkin konut satış istatistikleri ile 2013 yılına ait seragazı emisyon envanterini açıklayacak.

(Ankara/10.00) 

 

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 33. hafta, İstanbul Başakşehir-Fenerbahçe ve Akhisar Belediyespor-Bursaspor maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/Manisa/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Spor Toto 2. Lig play-off finalinde 1461 Trabzon ile İnegölspor, Alanya Oba Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Antalya/19.00) (Fotoğraflı)

3- Bayanlar Hentbol Süper Lig play-off final serisi üçüncü maçında Yenimahalle Belediyespor ile Muratpaşa Belediyespor karşılaşacak.

(Ankara/18.00)

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı