GÜNDEM / 25 Haziran 2016

GÜNDEM / 25 Haziran 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Başbakan Binali Yıldırım, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Belediye Başkanı Recep Gürkan ile Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim'i Dolmabahçe ofisinde kabul edecek, AK Parti İstanbul İl Başkanlığının Yenikapı'daki iftar programına katılacak.

(İstanbul/15.00/16.30/20.49) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Sancaktepe'deki Salon Semazen'de Karadenizli iş adamlarının düzenlediği iftara katılacak.

(İstanbul/20.49) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Valiliği, Belediyeyi, Jandarma Bölge Komutanlığını ve Giresun Üniversitesi Rektörlüğünü ziyaret edecek, AK Parti İl Danışma Meclisi toplantısına katılacak, Valilik ile Belediyenin iftar programına iştirak edecek.

(Giresun/13.30-20.13) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Akçakoca Karatavuk Köyü iftarına katılacak.

(Düzce/20.39)(Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneğince Fındıkzade Trabzon Öğrenci Yurdu'nda düzenlenecek iftar programına iştirak edecek.

(İstanbul/20.49) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Sultan I. Murad Hüdavendigar Türbesi'ni ziyaret edecek, Kosova Başmüftüsü Naim Tırnava ile görüşecek.

- Türkiye'nin Prizren Başkonsolosluğuna, Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığına (Türk Taburu), Prizren Yunus Emre Türk Kültür Merkezine ziyarette bulunacak Çelik, Prizren Müftülüğü ve Şanlıurfa/Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programına katılacak.

(Kosova) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Darende Belediyesinin iftarına katılacak.

(Malatya/20.03) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Sivas Valiliğini ziyaret edecek, şehit ve gazi yakınlarıyla bir otelde iftarda buluşacak.

(Sivas/18.00/20.10) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek. Bisiklet dağıtım törenine katılacak Işık, AK Parti Kocaeli ve Mardin teşkilatlarıyla iftarda bir araya gelecek.

(Mardin/12.00/13.00/14.30/19.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

9- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ambulans dağıtım törenine katılacak, AK Parti İl Başkanlığının 3. Geleneksel Ahde Vefa İftar Programı'na iştirak edecek.

(Erzurum/14.00/19.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Birleşik Krallık'taki Avrupa Birliği referandumunun sonucunun yankıları takip ediliyor.

- İtalya Başbakanı Matteo Renzi, referandumun sonucuna ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşecek.

(Roma/Londra)

2- BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Elysee Sarayı'nda Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşecek.

(Paris) (Fotoğraflı)

3- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, resmi ziyaret gerçekleştireceği Çin'de mevkidaşı Şi Cinping ile görüşecek.

(Pekin)

4- Papa Franciscus'un Ermenistan ziyareti takip ediliyor.

(Erivan)

5- Suriye iç savaşında yaşanan gelişmeler izleniyor.

(Şam/Halep/Lazkiye/İdlib) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Yemen'deki gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)


GÜNCEL

Üniversiteye girişte ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) kapsamında fen bilimleri alanında LYS-2 ve yabancı dil alanında LYS-5 yapılacak.

(10.00/14.00)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Demre'de Likya Medeniyetler Müzesi’nin açılışına katılacak, Valiliği, Belediye Başkanlığını ve AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, turizm sektörü temsilcileriyle bir otelde iftar yapacak.

(Antalya/15.30-20.29) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Diyanet Vakfınca düzenlenen 35. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı sona erecek.

(İstanbul/20.00)

3- Ezgi sanatçıları Eşref Ziya Terzi, Taner Yüncüoğlu, Abdülbaki Kömür, Aykut Kuşkaya, Hakan Aykut, İstanbul Büyükşehir Belediyesince düzenlenen ramazan etkinlikleri kapsamında, Yenikapı sahilinde "Ezgi Gecesi" konseri verecek.

(İstanbul/23.30)


SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da bu yıl yapılacak İşitme Engelliler Dünya Şampiyonası ve 2017 İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları ile ilgili basın bilgilendirme toplantısı yapacak.

(Samsun/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası son 16 turunda İsviçre-Polonya, Galler-Kuzey İrlanda ve Hırvatistan-Portekiz maçları oynanacak.

(Saint-Etienne/16.00/Paris/19.00/Lens/22.00) (Fotoğraflı)

3- A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Grand Prix Serisi'nin üçüncü etabındaki ikinci maçında İtalya ile karşı karşıya gelecek. Etaptaki diğer maçta Brezilya ile Belçika karşılaşacak.

(Ankara/17.30/14.30) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER


1- "İpek kozası"nda hasat zamanı

- Bursa'da damızlık üretimin en fazla yapıldığı Büyükorhan ilçesine bağlı Düğüncüler Mahallesi'nde, üretici ailelerin, evlerinin bir odasında, kiler ya da ahırda dut yapraklarıyla besledikleri ipek böceklerinin koza örmeyi tamamlamalarının ardından hasat başladı

- Kozabirlik Genel Müdürü Aysel Akbaba:

- "Burada Çin ve Japon olmak üzere iki ırk üretiyoruz. Besleme yapan üreticiler askı süreci bittiğinde önce kozayı askıdan ayırır. Daha sonra içindekinin canlı olup olmadığını anlamak için sallayarak sesine bakar"

- "Yılda 102 paket üretim yapılıyor. Üreticiler, fiyattan çok memnun. Bu yıl üretici aile sayısında güzel bir artış var. İnşallah üretimin sonuna kadar verim artışı da sağlanır"

(Büşra Nur Özcan/Bursa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - "AB'den başka kopuşlar için çok fazla girişim olacak"

- Frankfurt Finans ve Yönetim Okulu Ekonomi Profesörü Grigory Vilkov:

- "AB'den başka kopuşların başlaması konusunda kesinlikle çok fazla girişim olacak"

- "Şimdi hepimiz biliyoruz ki şu andan itibaren geçmiş yıllara kıyasla AB’de daha fazla siyasi belirsizlik olacak ve bu ekonomiye de bir bedel ödetecek"

(Abdulselam Durdak/Frankfurt)

3- "Airbus" balıklara yuva oldu

- Aydın'ın Kuşadası ilçesi açıklarında batırılan Airbus A300 tipi uçağa dalış yapan sualtı dalış eğitmenleri, batığın içinde canlı popülasyonunun başladığını belirledi

- Dalış eğitmeni Tolga Pat: "Uçak batığında canlı popülasyonu ile karşılaşmaya başladık. Ama bunun daha da artması için zamana ihtiyaç var"

(İbrahim Uzun/Aydın) (Fotoğraflı)

***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :