GÜNDEM / 25 Eylül 2017

GÜNDEM / 25 Eylül 2017

ANADOLU AJANSI


Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Uluslararası Ombudsmanlık Toplantısı başlıyor

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Swissotel'de İslam İşbirliği Teşkilatı Ombudsmanlar Birliği 1. Genel Kurulu, Avrupa Ombudsmanlar ve Akdeniz Ombudsmanlar Birliği Yürütme ve Yönetim Kurulu Toplantısı'nda konuşacak.

- Toplantıda Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ da yer alacak.


(İstanbul/12.00/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Uluslararası Mecelle Sempozyumu'na katılacak.

(Bursa/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Trafik Genel Eğitim Planı Çalıştayı"na iştirak edecek.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gümüşhane'de DSİ tesisleri toplu temel atma ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtım törenine, Bayburt'ta "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında fidan dikim etkinliğine katılacak, valilik, belediye ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek.

(Gümüşhane/10.30-13.00/Bayburt/15.30-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



EKONOMİ

1- TÜİK, eylül ayı sektörel güven endekslerini, ağustos ayı konut satış istatistiklerini ve 2016 yılına ilişkin gelir ve yaşam koşulları araştırması bölgesel sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)



DÜNYA DİPLOMASİ

1 - Irak Federal Mahkemesinin anayasaya aykırı olduğunu açıkladığı ve Türkler ile Araplar'ın boykot ettiği Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) tartışmalı referandumu izleniyor.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Almanya'da seçim sonuçları ve yansımaları takip ediliyor.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları izleniyor.

(Myanmar)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)


KÜLTÜR SANAT

1- Beyoğlu Sahaf Festivali'nin açılış töreni Taksim Meydanı'nda yapılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)




GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Türkiye-Azerbaycan Örneğinde İslam Dayanışma Sempozyumu"nun ardından Kur'an Kursları 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'ne katılacak.

(İstanbul/09.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



SPOR

1- Süper Lig'de 6. haftanın kapanış maçında Antalyaspor ile Osmanlıspor karşı karşıya gelecek.

(Antalya/20.00) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'in 6. hafta mücadelesi Ümraniyespor-Denizlispor, Balıkesirspor Baltok-Çaykur Rizespor, Adana Demirspor-Adanaspor maçlarıyla tamamlanacak.

(İstanbul/16.00/Balıkesir/19.00/Adana/20.00) (Fotoğraflı)

3- A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası C Grubu son maçında Ukrayna ile karşılaşacak.

(Bakü/19.30) (Fotoğraflı)

4- Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş ve Leipzig Teknik Direktörü Ralph Hasenhüttl, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde oynayacakları G Grubu ikinci maçıyla ilgili basın toplantıları düzenleyecek.

(İstanbul/15.30/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)



ÖZEL HABER

1- Türkiye ile Bulgaristan enerjide hedef büyütüyor

- Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Nadezdha Neynsky:
- "Güney Gaz Koridoru'nun bir parçası olan ve Bulgartransgaz ile BOTAŞ'ın doğalgaz iletim sistemlerini birbirine bağlamayı hedefleyen doğalgaz iletim ağı projesi, hem Bulgaristan hem de güneydoğu Avrupa ülkeleri için enerji kaynak ve güzergahlarının çeşitlendirilmesi anlamında çok önemli"
- "Balkan doğalgaz merkezi projesi kapsamında, TANAP'ın yanı sıra TürkAkım da dahil olmak üzere, tüm kaynakların giriş ve çıkış noktaları değerlendirilecek"
- "Yakın komşular olarak iş potansiyelimizi geliştirebileceğimiz en uygun sektörlerin enerji, turizm, elektronik ve nakliye ekipmanı, otomotiv, tarım, gıda, lojistik, sağlık ve eczacılık olduğunu düşünüyoruz"

(Ebru Şengül / Ankara)

2- İstanbul'da öğretmen atölyeleri kuruluyor
-İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci:
- "Kent genelinde yaygınlaştırmak üzere 'İstanbul Öğretmen Atölyeleri'ni kuruyoruz, çalışmamızı başlattık ve bitirdik. Bunu, bakanlığımızın Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü'nün kapsamına da aldırdık, dolayısıyla öğretmenlerimiz oradan sertifika da edinmiş oluyorlar"
- "İstanbul'un ihtiyacı olan öğretmen sayısı 125 bin. Mevcut öğretmen sayımız 102 bin. 22 bin kadar öğretmene ihtiyacımız var. Geçen yıl da aynı oranda eksiğimiz vardı, ücretli öğretmenlerle kapattık açığı. İstanbul gibi büyük bir yerde hiçbir dersimiz boş geçmeyecek şekilde, eğitim öğretim dönemine başlamış olduk"

(İsmail Özdemir/İstanbul)

3- Antik Efes Limanı yeniden denizle buluşacak
- UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde yer alan Efes Antik Kenti'nde alüvyonlarla kapanan antik limanın yeniden denize kavuşması için hazırlanan "Antik Kanal Projesi"nde ihale sürecine gelindi
- DSİ 2. Bölge Müdürü Ali Fuat Eker:
- "İhale süreci için gerekli olan ÇED raporunu aldık. İnşaata şubat ya da mart ayı gibi başlanacak. Projenin ilk bölümü 2019 Mart gibi tamamlanmış olur"
- AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya:
- "Projenin hayata geçmesiyle Efes'e gelen turist sayısı artacak"

(Tezcan Ekizler/İzmir)





***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :