GÜNDEM / 24 Kasım 2017

GÜNDEM / 24 Kasım 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde FİFA Başkanı Gianni Infantino'yu kabul edecek.

- Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına başkanlık edecek, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Beştepe Sofrası"na katılacak.

(Ankara/14.00/15.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlanıyor

- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ve beraberindeki 81 ilden gelen öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyet Anıtkabir'i ziyaret ediyor.

- TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Başbakan Binali Yıldırım, Yılmaz ve beraberindeki 81 ilden gelen öğretmen ve öğrencilerden oluşan heyeti ayrı ayrı kabul edecek.

- Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, MEB Başöğretmen Salonu'nda öğretmenlerle bir araya gelecek.

(Ankara/09.00/TBMM/15.00/Ankara/10.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Bölgesel Entegrasyon Bakanı Leonard She Okitundu’yu kabul edecek.

(TBMM/16.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Genel Merkezi'nde, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Bölgesel Entegrasyon Bakanı Leonard She Okitundu ile görüşecek.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü Belediyesince inşa edilen Cevat Güleç Ortaokulu, Şehit Ömer Halisdemir Özel Eğitim Okulu ve Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Anaokulu için düzenlenecek açılış törenine katılacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İzmit İmam Hatip Lisesinde Öğretmenler Günü etkinliğine katılacak, fuar merkezinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tablet dağıtımına iştirak edecek.

(Kocaeli/10.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, AK Parti'nin Hınıs ve Tekman ilçeleri olağan kongrelerine katılacak.

(Erzurum/11.15/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, öğretmeni Osman Çolak'ı evi̇nde ziyaret edecek, cami açılışına katılacak, İrfaniye köyünde okul ziyaretinde bulunacak, Tofaş Spor Salonu'nda Türki̇ye-Letonya basketbol maçını izleyecek.

(Bursa/11.00/12.30/13.30/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bakanlıkları arasında Hakimevi'nde gerçekleştirilecek "UYAP-EKİP Entegrasyonu Protokol İmza Töreni"ne katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Valiliği ziyaret edecek, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programına, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Hizmet Binası ve Şiddeti Önleme Merkezi'nin açılışına katılacak, Engelsiz Kafe'yi, Çocuk Evi'ni ve esnafı ziyaret edecek, Kırıkkale İl Değerlendirme Toplantısı​'nda bulunacak.

(Kırıkkale/10.00-14.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TBMM'den

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, Maliye Bakanlığının 2018 yılı bütçesi ile Merkezi̇ Yöneti̇m Bütçe Kanunu Tasarısı ve Merkezi̇ Yöneti̇m Kesi̇n Hesap Kanunu Tasarısı'nın maddeleri görüşülecek.

(TBMM/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Anayasa Komisyonunda, Yüksek Seçim Kurulunun Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Teklifi üzerinde görüşmeler başlayacak.

(TBMM/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Cenevre'de Avrupa Serbest Ticaret Birliği Bakanlar Konferansı'na katılacak, üye ülke bakanlarıyla ortak görüşme gerçekleştirecek, İsviçreli mevkidaşı Johann Schneider-Ammann'la bir araya gelecek.

(İsviçre) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, "Hayatımız Maden Çalıştayı''na katılacak.

(Antalya/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, çeşitli ziyaretlerde ve açılış töreninde bulunacak, Kars-Iğdır Sektör Paydaşları Toplantısı'na iştirak edecek.

(Kars/10.30-13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kapıkule Gümrük Kapısı Yolcu Salonu açılışına, Hamzabeyli Gümrük Kapısı temel atma törenine ve TOBB Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Edirne/14.00/15.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, AA Finans Masası canlı yayın konuğu olacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- TÜİK, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin ticaret ve hizmet ile sanayi iş gücü girdi endekslerini, kasım ayı sektörel güven endekslerini duyuracak.

(Ankara/10.00)

7- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, kasım iktisadi yönelim istatistikleri ve reel kesim güven endeksi, imalat sanayisi kapasite kullanım oranı ve 6 aylık yatırım eğilimi istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30 )



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kongo Demokratik Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Bölgesel Entegrasyon Bakanı Leonard She Okitundu ile görüşecek, iki bakan ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/15.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Birliği ile Azerbaycan, Ukrayna, Gürcistan, Ermenistan, Belarus ve Moldova arasında 5. Doğu Ortaklık Zirvesi düzenlenecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, Brüksel'deki NATO karargahını ziyaret edecek, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Lübnan Başbakanı Saad Hariri'nin istifa kararını değiştirmesinin ardından gelişmeler izleniyor.

(Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki çatışmalar takip ediliyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile Soçi'deki Üçlü Suriye Zirvesi'nin yansımaları izleniyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)



GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişiminde Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, sözde "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de aralarında bulunduğu 221 sanık hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminde Kara Kuvvetleri Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 158 sanığın yargılandığı davaya Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Sakarya'da, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin haklarında dava açılan, aralarında örgüt elebaşı Fetullah Gülen ve örgütün "Hava Kuvvetleri imamı" Adil Öksüz'ün de bulunduğu 86'sı tutuklu 224 sanığın yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Sakarya/09.30)

- İzmir'de "askeri casusluk" soruşturmasında FETÖ/PDY üyelerinin sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddialarına ilişkin 33'ü tutuklu 85 sanığın yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(İzmir/09.30)



SPOR

1- A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 Dünya Kupası Eleme Grubu maçında Letonya ile karşılaşacak.

(Bursa/19.00) (Fotoğraflı)

2- Süper Lig'in 13. haftası, Osmanlıspor-Gençlerbirliği maçıyla başlayacak.

(Ankara/20.00) (Fotoğraflı)

3- TFF 1. Lig'de 13. haftanın açılış maçında Grandmedical Manisaspor, Adana Demirspor ile karşı karşıya gelecek.

(Manisa/18.00) (Fotoğraflı)

4- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 9. haftasında Fenerbahçe Doğuş, Rusya'nın Khimki takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.45) (Fotoğraflı)

5- Hentbol Erkekler Challenge Kupası 3. tur ilk maçında Göztepe, Yunanistan'ın PAOK takımıyla karşılaşacak.

(İzmir/20.00) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER

1- "Gönül gözüyle" görenlerin 46 yıllık eğitim yuvası

- Yaklaşık yarım asırdır hizmet veren İstanbul'un ilk görme engelliler okulunda, sadece öğrenciler değil, bazı öğretmenler ve çalışanlar da dünyayı gönül gözleriyle görüyor

- Görme engelli Türkçe öğretmeni Hatice Çelik:

- "Çocuklar bana bakarak neler yapabileceklerini görüyorlar. 'Demek ki biz de ileride yalnız yaşayabileceğiz.' diyorlar. 'Öğretmenim nasıl yemek yapıyorsunuz, kıyafetlerinizin rengini nasıl ayırıyorsunuz?' diyorlar. 'Bunları tek başımıza nasıl yapacağız.' diye akıllarındaki soruların cevaplarını bende buluyorlar. Bu onlara güven veriyor"

- Matematik öğretmeni Hülya Güntaş:

- "20 yıllık öğretmenlik hayatımın ardından bu okula tayin istedim. Herkes çok şaşırdı. Başlangıçta zorlandım. Çocukları her gördüğümde 3 ay boyunca hep ağladım. Bu okula gelerek hayatımın en doğru, en isabetli kararını vermişim. Emekli olduktan sonra bu okulu öğrenseydim, çok üzülecektim. 'Öğretmenim.' diyen herkesin bu tür okullarda çalışması, bu duyguyu tatması şart"

- Sınıf öğretmeni Rana Fener:

- "İyi ki de mesleğim görme engelliler alanında oldu. Engelli ya da normal olması bir şey fark ettirmiyor. Onlarla iletişim kurmak çok güzel. İnsana ayrı bir enerji veriyorlar. Görme engellilere verdiğimiz şeyi geri almak bize çok mutluluk veriyor"

(Hanife Sevinç/İstanbul)

2- "60 yıl öncesine ait olsa da bugünü temsil ediyor"

- "Ayla"nın yönetmeni Can Ulkay:

- "Savaştan en çok etkilenen çocuklar. Bunun sonuçlarının dünyaya etkisini görebiliyoruz. Buna dikkat çekmek için filmlerin yapılması gerekiyor. Ayla da bu filmlerden birisidir. 60 yıl öncesine ait olsa da bugünü temsil ediyor"

- "Savaşta yetim kalmış bir çocuk, bambaşka bir ülkeden gelmiş bir asker. Yıllar boyunca devam eden bir sevgi. İşte gerçek sevgi budur"

(Özkan Beyer/Gaziantep)


3- Türk-Katar ortaklı fon, gayrimenkule 1 milyar dolar ayıracak

- Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül:

- "Katar'daki ortaklarımız da Türkiye'de yatırım yapmayı arzu ediyor. Gayrimenkul için Türkiye'ye şu anda bütçemizden yaklaşık 1 milyar dolarlık bir kaynak ayıracağız"

- "Katar'da büyük bir arazi üzerinde 250 tane fabrika kurulumu için ihale açıldı ve 9 bin başvuru yapıldı"

- "Türkiye'de özel jetlerle alakalı yeni bir hava yolu şirketi kurmak için uğraşıyoruz. 20-25 kişilik uçaklarla günlük İstanbul-Ankara seferleri olacak"

(Handan Güneş/Yelda Öztaş Küçükdeniz/İstanbul)



***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :