GÜNDEM / 24 Ağustos 2016

GÜNDEM / 24 Ağustos 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Türk Silahlı Kuvvetleri ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye’nin Halep kentine bağlı Cerablus bölgesinin terör örgütü DAEŞ’ten temizlenmesi amacıyla düzenlenen askeri harekat ile yurt içi ve yurt dışındaki yansımaları takip ediliyor.

(Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD Başkan Yardımcısı Biden'in Türkiye ziyareti

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edecek.

- Biden, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile Mecliste bir araya gelecek.

- Başbakan Binali Yıldırım, ABD Başkan Yardımcısı Joe Bi̇den ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek.

(Ankara/15.00/11.30/12.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, engellilerin kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilmelerine ilişkin Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki atama ve kura törenine katılacak.

- Erdoğan, Estonya Dışişleri Bakanı ve Avrupa Konseyi Dönem Başkanı Marina Kaljurand'ı kabul edecek.

(Ankara/11.00/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Irak Kürt Bölgesel Yöneti̇mi̇ Başkanı Mesut Barzani̇, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok ve Avrupa Konseyi Dönem Başkanı Mari̇na Kaljurand'ı ayrı ayrı kabul edecek.

- Kahraman, Gayrimenkul ve Gayri̇menkul Yatırım Ortaklığı Derneği̇ i̇le TBMM arasında FETÖ'nün darbe girişiminde TBMM'nin hasar gören bölümlerinin onarılmasına ilişkin düzenlenecek protokol i̇mza töreni̇ne katılacak.

(TBMM/14.00/16.30/18.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Başbakan Binali Yıldırım, Avrupa Konseyi Dönem Başkanı Marina Kaljurand ve Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komi̇tesi Başkanı Elmar Brok’u Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/16.00/18.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Avrupa Parlamentosu Türki̇ye Raportörü Kati Piri ve Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Elmar Brok i̇le partisinin genel merkezinde görüşecek.

- CHP MYK'ya başkanlık edecek Kılıçdaroğlu, Hak-İş heyeti̇ni̇ parti genel merkezinde kabul edecek.

(Ankara/10.00/11.00/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- İçişleri Bakanı Efkan Ala, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, KKTC Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu ve beraberindeki heyeti kabul edecek, heyetlerarası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara/11.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ar-Ge 2. Mevzuat Tanıtım Toplantısı'nın ardından İstanbul Sanayi Odası Meclis Toplantısı'na iştirak edecek.

(Ankara/09.00/İstanbul/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İtalya Ekonomik Kalkınma Bakanı Carlo Calenda ile görüşecek, yatırımcılar ve özel sektör temsilcileriyle bir araya gelecek, basın toplantısı düzenleyecek.

(Roma) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ziyaretlerde bulunacak, Kapıköy Sınır Kapısı'nın temel atma törenine katılacak, oda-borsa başkanları ve iş adamları ile görüşecek.

(Van/10.45-18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ankara Sanayi Odası ağustos ayı Meclis toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TÜİK, temmuz ayı konut satış istatistiklerini ve geçen yılın yaygın eğitim faaliyetleri araştırması sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Estonya Dışişleri Bakanı ve Avrupa Konseyi Dönem Başkanı Marina Kaljurand ile baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından, Bakanlık konutunda ortak basın toplantısı yapacak.

(Ankara/10.00/10.30/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye iç savaşında Fırat nehrinin batısı başta olmak üzere Halep ve Haseke'de yoğunlaşan çatışmalar ile Esed rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Etnospor Kültür Festivali'nin basın toplantısı, Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın katılımıyla Küçükçekmece Bezirganbahçe'de yapılacak.

(İstanbul/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi play-off eleme turu rövanş maçları tamamlanacak. (Fotoğraflı)



ÖZEL HABER

1- "FETÖ, terörle mücadele eden askeri yemek kuyruğunda bekletmiş"
- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Çelik:
-"Bu sinsi güçlerin (FETÖ) , bölücü terör örgütü ile mücadelemizi akamete uğratmak için nasıl rol aldıkları ortaya çıkıyor"
-"Terörle mücadele ediyorsunuz, sıcak çatışma devam ediyor ve 500 polis ve askeri yemek kuyruğunda bekletiyorsunuz. Böyle bir şey olabilir mi? Bugün tutuklu olduğunu öğrendiğim Nusaybin'de görev yapan komutana, biz bir toplantıda bu gidişatın yanlış olduğunu söylediğimizde, komutan öyle bir durumun olmadığını ifade etmişti. Daha sonra oradaki ihanetleri kamufle etmeye dönük çalışma yaptılar"
-"Şimdi görüyoruz ki TSK’nın şanlı üniforması altına giren bu şebeke, orada onlarca kardeşimizin şehadetine vesile olacak birçok yanlışın planlayıcısı oldular"
(Merve Özlem Çakır/Ankara)

2- Dünyanın en geniş köprüsü için son iki gün
- Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kahraman ve Başbakan Yıldırım ile yurt dışından davetlilerin katılımıyla 26 Ağustos'ta açılacak dünyanın en geniş köprüsü olacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde, günlük 135 bin "otomobil eşdeğer" trafik geçişi için İdare garantisi bulunuyor
- Avrupa'dan Asya'ya geçişte otomobillerin 9,90 lira, aks aralığı ve sayısına göre ağır tonajlı araçlarda 13,20 liradan başlayacak geçiş ücretinin ödeneceği köprüde, Asya'dan Avrupa'ya geçişler ücretsiz olacak
- Köprünün bağlantı yollarının ücreti ise kilometre başına 8 sent olarak belirlendi
- İstanbul’daki transit trafik yükünü hafifletmesi, trafikten kaynaklanan hava kirliliği ve çevre sorunlarını ortadan kaldırması öngörülen köprünün hizmete girmesiyle ağır vasıtalar, geçişlerini zorunlu olarak köprü üzerinden yapacak
(Arife Yıldız Ünal/Ankara)

3- Türkiye ile Rusya arasında serbest ticaret görüşmeleri tekrar başladı

- İki ülke arasındaki ekonomik iş birliğini artırmak amacıyla ticareti serbestleştirmeye yönelik görüşmeler yaklaşık 10 ay aradan sonra yeniden başladı

- Rusya Bilimler Akademisi Doğu Araştırmaları Enstitüsü Türkiye Bölümü Başkanı Natalya Ulçenko:

- "AB ile devam eden Gümrük Birliği anlaşması nedeniyle iki ülke ağırlıklı olarak hizmetlere ve serbest sermaye dolaşımına odaklanıyor"

- “Hizmetleri kapsayan anlaşmanın lojistik, inşaat, telekomünikasyon, finans, sağlık, turizm ve e-ticareti kapsaması hedefleniyor”

- Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erkan Üyümez:

- "Rusya ile yapılacak bir ticaret anlaşması her durumda Türkiye'nin yararına olur"

(Emre Gürkan Abay/Moskova)



***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

***

Haber ve haber operasyonlarıyla ilgili soru ve sorunlarınız için 312 999 29 29 numaralı telefon hattı veya 530 102 88 88 numaralı whatsapp hattından destek masasına ulaşabilirsiniz.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :