GÜNDEM / 23 Şubat 2018

GÜNDEM / 23 Şubat 2018

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılacak.

- AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım da toplantıda yer alacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye'nin Afrin ilçesini işgal eden terör örgütü YPG/PKK-DEAŞ'a yönelik Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin gelişmeler izleniyor.

(İdlib/Azez/Afrin) (Fotoğraflı-Görüntülü)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Kentpark AVM'de Polis Eşleri Derneği tarafından düzenlenen kermesin açılışına katılacak.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Çocuk İşçiliği ile Mücadele Deklarasyonu"nun imza törenine katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Valilik ile Büyükşehir Belediye Başkanlığını ziyaret edecek, "Şanlıurfa Kent Vizyonu ve Yapı İnşaat Sektör Kurulu ve Yapı İnşaat Sektör Kurulu Toplantısı"na katılacak, esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Şanlıurfa/11.30-17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı, Hatay Reyhanlı’da 11 Mayıs 2013’te 53 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırılarla ilgili 33 kişinin yargılandığı davanın karar duruşmasını takip edecek, basın açıklaması yapacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, SGK ile Ziraat Bankası arasında imzalanacak "Prim Borçlarını Ödeyerek Emekli Olabilecek Tarım Bağkurlu Sigortalılara Kredi Sağlanması Protokolü" törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, TÜMSİAD-Şanlıurfa Kent Vizyonu-Yapı İnşaat Sektör Kurulu Çalıştayı'na ve esnaf danışma gecesine katılacak.

(Şanlıurfa/14.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında incelemelerde bulunacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


4- TÜİK, 2017 yılı yaşam memnuniyeti araştırması sonuçlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)



DÜNYA DİPLOMASİ

1- AB üyesi ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarının katılımıyla AB Liderler Zirvesi düzenlenecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde (BMGK), Suriye'ye insani yardım ulaştırılabilmesi ve özellikle rejimin kuşatması altında bulunan Doğu Guta'daki 700 kişinin tıbbi tahliyesi için bir ay insani ateşkes talep eden tasarı oylanacak.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ’nün darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı belirlenen Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 486 kişinin yargılandığı davaya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde sanık savunmalarıyla devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlerle ilgili, aralarında sözde "yurtta sulh konseyi" üyelerinin de bulunduğu 224 sanığın yargılandığı "çatı" davasının görülmesine Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Darbe girişiminde Sultanbeyli ve Mehmetçik Vakfında meydana gelen olaylara ilişkin 3'ü rütbeli, 2'si er, 116'sı öğrenci olan 121 sanığın yargılandığı dava görülecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin ''örgüt üyeliği'' ve ''darbeye teşebbüs'' suçlarından haklarında dava açılan 20'si tutuklu 29 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- Bolu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Çatı Yapılanması kapsamında haklarında dava açılan 53'ü tutuklu 145 sanığın yargılanması sürecek.

(Bolu/10.00)

- İzmir'deki "askeri casusluk" soruşturmasında Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının sahte delil üreterek kumpas kurdukları iddiasına ilişkin 36'sı tutuklu 92 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İzmir/10.00)

- Kırklareli'nde FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığına bağlı kışladan, zırhlı askeri araçlarla İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan ve vatandaşlar tarafından otoyol girişinde durdurulan 11'i tutuklu 28 sanığın yargılandığı dava görülecek.

(Kırklareli/09.00)



SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'in 23. haftası, Galatasaray-Bursaspor ve Teleset Mobilya Akhisarspor-Atiker Konyaspor maçlarıyla başlayacak.

(İstanbul/Manisa/20.00) (Fotoğraflı)

2- A Milli Erkek Basketbol Takımı, 2019 FIBA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde deplasmanda İsveç ile karşılaşacak.

(Stockholm/21.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 23. haftasında Anadolu Efes, Litvanya'nın Zalgiris Kaunas takımını konuk edecek.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı)

4- Basketbol PTT Kadınlar Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Yakın Doğu Üniversitesi-BOTAŞ ve Hatay Büyükşehir Belediyespor-Fenerbahçe maçları yapılacak.

(Mardin/15.30/18.00) (Fotoğraflı)

5- 2018 PyeongChang Kış Olimpiyatları, Güney Kore'de devam ediyor.

(PyeongChang)


ÖZEL HABER

1- "Barajlarda su seviyesi iyi durumda"

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu:
- "Barajlarda su seviyesi şu anda iyi durumda. Su düşüktü, yağışlarla birlikte yüzde 40'a yükseldi. İnşallah bu, mart ve nisan yağışlarıyla daha da yükselecek. Yani şehirlerin içme, kullanma ve sanayi suyuyla ilgili bir sıkıntı yok"
- (Modern sulama sistemleri kredisi) Vatandaşın bu krediyi alması için bir sürü prosedür ve şartlar vardı. Biz de vatandaşların talebi üzerine, Ziraat Bankası Genel Müdürü ile görüşerek, 'Bunu vatandaşlar adına DSİ alıp borçlansa, sonra da bunu ödesek şeklinde' konuştuk"
- "Bu konuda Ziraat Bankası Genel Müdürü çok sıcak bakıyor. Biz bu konuda hukuki mevzuata bakacağız. Öyle bir şey olursa, bu olay çok pratik olacak"

(Halil Fidan/Şanlıurfa)

2- Kamu kurumlarına "yağmur bahçeleri" kurulacak

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, su tasarrufu ve yağmur suyunun etkin kullanımı için bakanlık bahçesi başta olmak üzere tüm kamu kurumlarına yağmur bahçeleri kuracak

- Bakanlık Müsteşarı Mustafa Öztürk:

- "Yağmur bahçeleri ile hem görsel zenginliği artıracağız hem de su tasarrufu sağlayacağız"

(Yıldız Nevin Gündoğmuş/Ankara)

3- ANALİZ - Milyarlarca avro, kripto paralar üzerinden aklanıyor

- Uluslararası yasa dışı faaliyetlerin finansmanında her yıl yaklaşık 3,4 ila 4,5 milyar avroluk kara para, kripto paralar üzerinden transfer ediliyor

- Avrupa Polis Teşkilatı Europol:

- "Sanal para birimleri, temel özelliklerinin para aklama faaliyetleri açısından cazip bulunması nedeniyle otoritelerin odak noktasında yer alıyor"

- "Bu paraların küresel kullanıma elverişli, emniyetli ve geri çevrilemez transferlere izin veriyor olması, özellikle gerçek kimliklerini gizlemek isteyenlere düşük maliyetli, hızlı uluslararası transfer imkan tanıması temel özellikleri arasında yer alıyor"

(Gökhan Kurtaran/Londra)






***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :