GÜNDEM / 22 Ocak 2018

GÜNDEM / 22 Ocak 2018

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Ankara Sanayi Odası Ödül Töreni'ne katılacak.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü'nde, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşecek, Bakanlar Kurulu toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/14.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Kilis ve Hatay'da valilikler ve partisinin il başkanlıklarını ziyaret edecek.

(Kilis/12.00/12.30/Hatay/17.30/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, "Şehit Yakınları ve Gazilere Devlet Övünç Madalyası ve Beratı Tevcih" törenlerine katılacak.

(İstanbul/09.00-11.00)​ (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- ​​Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Bitlis'in Hizan ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda çığ düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yüksel Kapdan'ın cenaze törenine iştirak edecek.

(Çankırı/13.03) (Fotoğraflı-Görüntülü)



EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine destekli kredi garanti uygulaması kapsamında yeni kefalet limiti tahsisine ilişkin Hazine Müsteşarlığı ile Kredi Garanti Fonu AŞ arasında Müsteşarlıkta gerçekleştirilecek protokol imza törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Bakanlıkta Hong Konglu taşımacılık firması PAL Express'in yüzde 15 hissesinin PTT'ye devrine ilişkin sözleşme imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, Aralık 2017'ye ilişkin Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi'ni yayınlayacak.

(Ankara/10.00)

4- Hazine, 5 yıl ve 6 yıl vadeli iki tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Brüksel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu toplanacak.

(Strazburg)

3- AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanlarının katılımıyla Dış İlişkiler Konseyi toplantısı yapılacak.

(Brüksel)

4- ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya gelecek.

(Tel Aviv)



GÜNCEL

1- FETÖ davaları

- FETÖ'nün darbe girişimi sırasında aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki olaylara ilişkin haklarında 37'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135'i tutuklu 143 sanığın yargılanmasına devam edilecek.

(İstanbul/10.00)

- FETÖ'nün darbe girişimi sonrası görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan yüksek yargı üyelerinin yargılandığı davanın görülmesine Yargıtay 9. Ceza Dairesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile eski MHP'li yöneticilerin özel hayatlarına ilişkin görüntülerin internet ortamında yayımlanmasıyla ilgili FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in de arasında bulunduğu 171 şüpheli hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 14. Ağır Ceza Mahkemesinde başlanacak.

(Ankara/09.30)

- İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesince, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde Harbiye'deki TRT binası ile Taksim Meydanı'nın ele geçirilmeye çalışılmasıyla ilgili birleştirilen davanın görülmesine Silivri'de görülmeye başlanacak.

(İstanbul/10.00)

- Şırnak'ta FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili aralarında meslekten ihraç edilen dönemin 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı tümgeneral Abdullah Baysar ve Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı tuğgeneral Ali Osman Gürcan'ın da yer aldığı 23'ü tutuklu 428 sanığın yargılanmasına Adana Bölge Adliye Mahkemesinde devam edilecek.

(Adana/09.30)

- İzmir'de FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olduğu, 147'si tutuklu 280 kişinin yargılandığı davanın görülmesine devam edilecek.

(İzmir/10.00)



SPOR

1- Süper Lig'de 18. haftanın kapanış maçında Kayserispor ile Galatasaray, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda karşı karşıya gelecek.

(Kayseri/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TFF 1. Lig'de 18. hafta, Gazişehir Gaziantep-Samsunspor, Denizlispor-Adanaspor maçlarıyla tamamlanacak.

(Gaziantep/Denizli/18.00) (Fotoğraflı)

3- Voleybolda Vestel Venus Sultanlar Ligi'nin 15. haftasının son maçında Çanakkale Belediyespor ile İlbank, Anafartalar Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Çanakkale/17.00) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER


1- Mehmetçik için 90 bin 112 ilmekli Türk bayrağı ördü
- Eskişehir'de yaşayan bir örgü eğitmeni, 4 ayda hazırladığı 90 bin 112 ilmekli ve 120x80 santimetre boyutundaki Türk bayrağını Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral olması için Genelkurmay Başkanlığına hediye etmeyi amaçlıyor
- Örgü eğitmeni Sema Doyran:
- "Bayrağımızı Genelkurmay Başkanlığımıza hediye etmek istiyorum. Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlerimize moral ve güç olması için onlara vermek istiyorum. Allah onların yardımcısı olsun"
- "Sandıkta saklı durması yerine Türk askerine verilmesiyle bayrağımız yerine ulaşmış olacak. Bayrağımızı ilmek ilmek yaptım, uğruna gözyaşları döktüm. Bayrağımız için akan sular durur"

(Deniz Açık/Eskişehir)

2- Davos Zirvesi yarın başlıyor

- İsviçre'nin Davos kasabasında 23-26 Ocak'ta gerçekleştirilecek 48'inci Dünya Ekonomik Forumu, 100'den fazla ülkeden 3 bine yakın iş adamı, siyasetçi, akademisyen ve STK temsilcisine ev sahipliği yapacak
- "Parçalanan Dünyada Ortak Gelecek Oluşturmak" ana temasıyla düzenlenecek zirvede, 400'ü aşkın oturum gerçekleştirilecek
- Zirvede, küresel ekonominin durumu, güvenlik ve çevre gibi konular ele alınacak
- Zirveye, Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Şimşek, Ekonomi Bakanı Zeybekci ve Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya katılacak
(Ata Ufuk Şeker/Davos)

3- "Milli ATM'miz 5 ülkede kullanılıyor"

- Elektronet Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaptana:
- "Türkiye'nin ilk milli ATM'sini yaptık. Yaygınlaştı ama Türkiye'de değil yurt dışında. 800'den fazla ATM'miz Birleşik Arap Emirlikleri, Malta, Mısır, İngiltere ve ABD'de kullanılıyor"
- "Şu anda Dubai'de fotoğrafınızı çektikten sonra ehliyet ve kimlik veren, plakaların üzerindeki tarihleri basan, aynı zamanda oturma izni veren makinemiz faaliyette"
- "(ETS projesi ile) Telefonunuza indirdiğiniz aplikasyon ile beraber İstanbul Kart gibi bir tane kart geliyor, bunu da kredi kartına bağlıyorsunuz. Bluetooth'unuzu açtığınız zaman her geçtiğiniz turnikede para düşüyor"

(Musab Turan/İstanbul)






***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :