GÜNDEM / 22 Ekim 2017

GÜNDEM / 22 Ekim 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılacak, Yahya Kemal Beyatlı Kongre Merkezi'nde düzenlenecek 2023 Gençlik Şurası'na iştirak edecek.

(İstanbul/11.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET


1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, AK Parti İpsala 6. Olağan İlçe Kongresi'ne katılacak.

(Edirne/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti Sandıklı İlçe Kongresi'ne, Odunpazarı Kanlıpınar Göleti ve Rekreasyon Alanı'nın açılış törenine katılacak, Valiliği ve AK Parti İl Teşkilatını ziyaret edecek.

(Afyonkarahisar/11.00/Eskişehir/14.30/16.00/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Cizre İlçe Kongresi'ne katılacak, Şanlıurfa'da hastanede incelemelerde bulunacak ve değerlendirme toplantısına iştirak edecek.

(Şırnak/14.00/Şanlıurfa/16.30/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, AK Parti Merkez İlçe Kongresi'ne katılacak.

(Bolu/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Maliye Bakanı Naci Ağbal, muhtarlarla bir araya gelecek, AK Parti Bayburt Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi'ne katılacak ve Saat Kule Meydanı düzenleme çalışmalarını yerinde inceleyecek.

(Bayburt/09.00/10.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, Valiliği ziyaret edecek, Türkoğlu Lojistik Merkezi'nin açılış törenine katılacak, Ulaştırma Çalıştayı'na iştirak edecek ve Göksun Yolu şantiyelerini inceleyecek.

(Kahramanmaraş/10.30/11.00/12.00/15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Irak'ın Kerkük kentinin, merkezi hükümete bağlı güçler tarafından alınması sonrası yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Kerkük) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Myanmar'ın Arakan eyaletinde Müslümanlara yönelik şiddet olayları izleniyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke)


KÜLTÜR SANAT

1- "Sanat, gül yaprağına gülü incitmeden yazı yazmaktır." sözüyle hatırlanan usta sanatçı Hasan Nail Canat, ölümünün 13. yılı dolayısıyla Türkiye Yazarlar Birliğinde düzenlenen programda anılacak.

(İstanbul/11.30)

2- TRT1 ekranlarında pazar günü başlayacak olan "Aslan Ailem" dizisinin galası İstanbul TRT Tepebaşı stüdyolarında gerçekleşecek.

(İstanbul/18.30)


SPOR

1- Süper Lig'de 9. haftaya Demir Grup Sivasspor-Bursaspor, Kayserispor-Atiker Konyaspor, Galatasaray-Fenerbahçe maçlarıyla devam edilecek.

(Sivas/14.00/Kayseri/16.30/İstanbul/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde 3. haftada Yeşilgiresun Belediyespor-Sakarya Büyükşehir Belediyespor, Fenerbahçe Doğuş-Gaziantep Basketbol, Trabzonspor-İstanbul Büyükşehir Belediyespor müsabakaları yapılacak.

(Giresun/13.00/İstanbul/15.15/Trabzon/17.00) (Fotoğraflı)

3- Yenimahalle Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) Kupası 2. tur rövanş maçında Romanya temsilcisi Zalau'yu THF Spor Salonu'nda konuk edecek.

(Ankara/17.00) (Fotoğraflı)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde 3. hafta Abdullah Gül Üniversitesi-Beşiktaş, Canik Belediyespor-Yakın Doğu Üniversitesi, Fenerbahçe-Bornova Beckerspor karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

(Kayseri/13.30/Samsun/14.00/İstanbul/17.15) (Fotoğraflı)

5- Voleybol Efeler Ligi'nde 6. hafta müsabakaları yapılacak. (Fotoğraflı)

6- Hentbol Kadınlar Süper Lig'de 6. hafta 4 maçla tamamlanacak.

7- TFF 1. Lig'de 9. hafta Akın Çorap Giresunspor-Grandmedical Manisaspor, Ümraniyespor-Gazişehir Gaziantep, Eskişehirspor-Büyükşehir Belediye Erzurumspor, Elazığspor-Samsunspor, Boluspor-Balıkesirspor Baltok maçlarıyla tamamlanacak.

(Giresun/İstanbul/13.00/Eskişehir/Elazığ/15.30/Bolu/18.00) (Fotoğraflı)

8- TFF 3. Lig'de 9. hafta müsabakaları tamamlanacak.

9- Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 17. yarışı ABD Grand Prix'si gerçekleştirilecek.

(Austin/22.00)


ÖZEL HABER


1- Tüm konutları deprem sigortalı yapacak mekanizma kuruluyor

- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek:

- "Türkiye'de 2000-2017 döneminde düzenli ve sürekli zorunlu deprem sigortası yaptıranların oranı yüzde 2 düzeyinde. Bu oran çok düşük"

- "Düzenli, süreklilik arz edecek şekilde deprem sigortasının yaptırılması ve bunun tüm ülkeyi kapsayacak seviyeye çıkarılması amacıyla Hazine olarak çalışma başlatıyoruz"

- "Düzenli abonelikleri olan tüm ev ve binalara sigorta yaptırma çağrısında bulunacağız. Mevcut poliçesini yenilemeyenleri de uyaracağız"

- "Yaptığımız uyarıya cevap vermeyenler, otomatik sigortalanacak ve prim tahsilatının yapılması için mekanizma tesis edilecek"

(Zeynep Akyıl/Ankara)

2- "Bazı uygulamalara karşı olduğumuzu Rusya'ya altını çizerek söyledik”

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

- “Fiili olarak yasağa tabi olan hiçbir ürün yok artık. Bazı ufak uygulamalar var, bunlara da karşı olduğumuzu Rus tarafına altını çizerek söyledik”

- "(Domates ithalatındaki uygulamalar) Bu bizim için sürdürebilir değil. Çünkü bizim üzerimizde de siyasi baskı var. Bu baskı, Türkiye’deki ihracatçıların haklı tepkileriyle alakalı”

- "Rusya ile hizmet, sağlık, metalürji, makine ve teknolojileri, savunma sanayi, haberleşme ve ulaştırma gibi alanlarda teknik, teknolojik işbirlikleri ve ortak üretim son derece önemli"

(Kazan / Emre Gürkan Abay)


3-"Sertifikalı altın veren ATM'ler 2018'de hizmete girecek"

- Elektronet Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaptana:

- "Dünyada ilk olarak üretilen sertifikalı altın veren ATM'den günün her saatinde para çeker gibi sertifikalı altın satın alınabilecek. ATM'leri çalışmalarımızın sonucunda 2018'in ortalarına doğru göreceğimizi tahmin ediyorum"

- "Nikah daireleri ve doğum hastanelerindeki makinelerle o sıradaki gerçek değerinden güvenilir altın satın alınabilecek"

(İstanbul /Handan Güneş)



***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :