GÜNDEM / 21 Eylül 2017

GÜNDEM / 21 Eylül 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesinin himayesinde Marriott Marquis Otel'de düzenlenecek "Türk Amerikan ve Amerikalı Müslüman Toplumuyla Buluşma" programına katılacak.

- Erdoğan, Lotte New York Palace Otel'de ABD Başkanı Donald Trump ile görüşecek.

(New York) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Oğuzeli Engelsiz Yaşam Merkezini, Soylu Sınır Tabur Komutanlığını, Nizip Barınma Merkezini ziyaret edecek, şehit İbrahim Halil Çetinkaya'nın ailesine taziyede bulunacak.

- Kaya, çocuk evi ziyaretinin ardından il değerlendirme toplantısına katılacak, 15 Temmuz şehidi S. Ahmet Çakır ve Mehmet Demir'in ailelerini ziyaret edecek.

(Gaziantep/11.00-/20.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Valiliği ziyaret edecek, "Kadınlar konuşuyor" programına katılacak, Yüreğir Belediyesine ziyarette bulunacak, işçilerle öğle yemeği yiyecek.

- Sarıeroğlu, çalışma hayatı istişare ve değerlendirme toplantılarına katılacak, AK Parti Adana il teşkilatına ziyarette bulunacak.

(Adana/10.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Valiliği, Büyükşehir ve Erenler belediyelerini ziyaret edecek, 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın açılışına ve Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm 1. Etap 280 Konut ve 2 İş yeri Projesi tapu teslim törenine katılacak.

- Özhaseki ve Yılmaz, Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm 2. Etap 144 Konut Proje alanında inceleme yapacak, kentsel dönüşüm alanında kalan Roman Mahallesi'ni ziyaret edecek.

(Sakarya/14.00-17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, DSİ tesisleri toplu temel atma merasimi ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı törenine katılacak.

- Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret edecek olan Eroğlu, Koçkayası Tabiat Parkı ve Kümbet Yaylası Foto Maratonu Fotoğraf Yarışmasının ödül törenine katılacak, sergi açılışı yapacak, taziye ziyaretinde bulunacak.

(Giresun/14.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)



EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Yalova Sefine Tersanesi'ni ziyaret edecek, OSBÜK Marmara Bölge Toplantısı'na katılacak, MARTEK ziyareti gerçekleştirecek.

(Yalova/11.00/Kocaeli/14.30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Besiciliğin Sorunları ve Çözüm Önerileri Paneli"ne katılacak, Katar Belediye ve Çevre Bakanı Muhammed Bin Abdullah Al Ruhaihi ile ortak basın toplantısının ardından eylem planı imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/ 09.30/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TÜSİAD bünyesinde düzenlenen "Küresel Ticaret Politikadan Eyleme" konulu konferansta konuşacak, Gaziantep Valiliği ve Büyükşehir Belediyesini ziyaret edecek, Ahilik Haftası Kortej Yürüyüşü, 30. Ahilik Haftası Gaziantep Kutlama Programı ve Esnaf Sahresi etkinliklerine katılacak.

(İstanbul/09.30/Gaziantep/15.15-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Platin İş Kitapları Ödülleri programına iştirak edecek.

(İstanbul/20.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TÜİK, eylül ayı tüketici güven endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- BM 72. Genel Kurulu görüşmeleri devam ediyor.

- Toplantıların 3. gününde Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in ve Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin de aralarında bulunduğu liderler, Genel Kurul'a hitap edecek.


(New York)

2- Fransa'da yeni çalışma yasa tasarısı, ülke çapında yapılacak eylem ve grevlerle protesto edilecek.

(Paris)

3- Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşayan Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ndeki referandum tartışmaları ve yansımaları takip ediliyor.

(Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edecek, DSİ Tesisleri Toplu Temel Atma Merasimi ile Orman Mahallelerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı merasimine ve "Milli Kültür Şuurunun Oluşmasında Eğitimin Rolü" konulu konferansa katılacak.

(Ordu/09.45-15.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sezon açılışı ve Grand Pera'nın yeni sezondaki etkinlikleri basın toplantısıyla duyurulacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası 3. turu, 6 karşılaşmayla sona erecek.


ÖZEL HABER

1- "Büyüme tam istediğimiz gibi, üretim ve ihracata dayalı"

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

- "Geçen yıl ekonomide alınan tedbirler, yapılan yatırım teşvikleri ve ihracat destekleriyle bu yılın ilk yarısında yüzde 5'in üzerinde ekonomik büyüme oranı yakalandı"

- "Bu büyüme bizim tam istediğimiz gibi, üretim ve ihracata dayalı bir büyüme"

- "(İlk yarıdaki büyüme) Bu demektir ki istihdam getirecek. Büyümemizin sağlıklı biçimde iç kaynaklarla desteklenmesi veya içeride ürettiğimiz varlıkların ve kaynakların yurt dışına transferiyle elde ettiğimiz finans araçlarıyla büyümenin desteklenmesi, sürdürülebilir ve istediğimiz bir büyümedir. Bu durum, 2018'le ilgili beklentilerimizi de son derece pozitif hale getiriyor"

- "ABD ekonomisi yoğun biçimde korumacılığa doğru yöneldi. Buna rağmen 2017 yılının ilk 8 ayında Türkiye'nin ABD'ye olan ihracatı yüzde 30 oranında arttı"

(Övünç Kutlu/New York)


- Frankfurt otomobil fuarındaki "tek" Türk firmasına yoğun ilgi

- 39 farklı ülkeden yaklaşık bin şirketin yer aldığı Uluslararası Frankfurt Otomobil Fuarı'ndaki "tek" Türk firması olma özelliğini taşıyan DizaynVip Group, dönüştürdüğü ve yeniden tasarladığı VİP araçlarla ziyaretçilerin ve firma temsilcilerinin beğenisini topluyor

- DizaynVip Group Başkanı Erbakan Malkoç:

- "Biz Mercedes’in 'Van' partneriyiz. Dünyanın en iyi otomobilini dönüştürüp, değiştirip dünyanın çeşitli ülkelerine aracın normal fiyatının birkaç kat üzerine koyup satabilme yetkisini, yeteneğini gösteren bir şirketiz"

- "Tüm üretimi Türkiye’de yapıyoruz ve ürettiğimiz en ufak ürünün üzerine bile 'Made in Turkey' yazarız"

- "Yerli otomobile katkı verme konusunda göreve hazırız"

(Abdulselam Durdak/Frankfurt)


3- GİRİŞİMCİ KADINLAR - Diyarbakır'da inşaat sektörünün "Hanımağa"sı

- Ev hanımıyken 15 yıl önce eşinin vefatıyla işleri devralan 3 çocuk annesi Hanımağa İnci, inşaat sektöründeki başarısıyla adından söz ettiriyor.

- Erkek egemen sektörde tüm eleştirilere rağmen müteahhitlik yapmayı sürdüren İnci, kentte adını taşıyan konutların yükselmesinin mutluluğunu, 300 kişiye de istihdam sağlamanın gururunu yaşıyor

- Hanımağa İnci: "Bu işleri erkeklerimiz yaparken neden kadınlarımız da yapmasın? Bir kadın eve bir başka gözle bakar. Ablaları Hanımağa gibi cesaretli olsalar inanıyorum daha güzel işler başaracaklar"

(Bestami Bodruk/Diyarbakır)




***



Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :