GÜNDEM / 2 Ağustos 2015

GÜNDEM / 2 Ağustos 2015

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 

 

1- Başbakan Ahmet Davutoğlu, Çankaya Köşkü'nde, Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen STK temsilcileriyle kahvaltıda biraraya gelecek. 

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kars'ın Kağızman ilçesinde şehit düşen Uzman Cavuş Ali Gökçe'nin ikindi namazına müteakip Osmaniye'deki cenaze namazına katılacak.

(Osmaniye) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, parti genel merkezinde, il eş başkanları toplantısına iştirak edecek. 

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Of ilçesinde parti teşkilatı, belediye yönetimi ve esnaf ile bir araya gelecek, seçmene teşekkür ziyaretlerinde bulunacak.

(Trabzon/12.00-19.30) (Fotoğraflı)

 

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor. 

(Şam/Halep) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, terör örgütü DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor. 

(Erbil/Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yahudi yerleşimcilerin Nablus’ta Filistinlilere ait bir evi ateşe vermesi sonucu 18 aylık Ali Devabişe’nin ölümüyle ilgili gelişmeler takip ediliyor. 

(Kudüs / Ramallah ) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Mısır'ın darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve 10 kişinin "Katar adına casusluk" suçlamasıyla yargılandığı davanın duruşmasına devam edilecek. 

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler izleniyor. 

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

 

SPOR

1- Genç Milli Erkek Basketbol Takımı, Yunanistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nın finalinde ev sahibi ülke milli takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Volos/21.15) 

2- Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'nun da mücadele ettiği Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun 9'uncu yarışı Malezya'da düzenlenecek.

(Kuala Lumpur/10.00)

 

 

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı