GÜNDEM / 18 Ekim 2018

GÜNDEM / 18 Ekim 2018

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Erdoğan Moldova'da

- Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, başkent Kişinev'deki temaslarının ardından Moldova Cumhurbaşkanı İgor Dodon ile Gagauz Özerk Yeri başkenti Komrat'a geçecek.

- Erdoğan, Dodon ve Gagauz Özerk Yeri Başkanı İrina Vlah ile İcra Komitesi binasında gerçekleştirecekleri görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dodon ve Vlah, Altındağ Belediyesince onarılan Kültür Evi ile TİKA tarafından onarılan Komrat Bölge Hastanesi Aziz Sancar Tanı ve Tedavi Merkezi'nin açılışını yapacaklar.

- Kent meydanında Gagauz Özerk Yeri halkına hitap edecek Erdoğan, Vlah tarafından onuruna verilecek öğle yemeğine iştirak edecek.

(Komrat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Binali Yıldırım, Marmara Üniversitesinin 2018-2019 Akademik Yılı Açılışı ve Fahri Doktora Tevcih Töreni ile Yenikapı'da düzenlenecek Adıyaman Tanıtım Günleri programına katılacak.

(İstanbul/11.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı'ndan Londra'ya hareket edecek.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/10.00)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Anfa Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 6. Ankara İstihdam Fuarı ve Kariyer Günleri etkinliğine katılıyor.

(Ankara/09.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kızılcahamam Çam Otel'de düzenlenecek "Açık Kapı Eğitim Programı"na katılacak.

(Ankara/09.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Rekabet Kurumunda düzenlenen Perşembe Konferansları kapsamında, "Büyüsü Bozulan Dünyada Yeni Düzen Arayışı" konusunda kurum çalışanlarına hitap edecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Atatürk Havalimanı'nda basın açıklaması yapacak.

(İstanbul/11.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)



EKONOMİ

1- Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "2018 BRICA İstanbul Zirvesi"ne katılacak.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni ile Gaziantep Bölgesel Endüstriyel Tasarım ve Hibrit Modelleme Merkezinin (GETHAM) açılışına katılacak, sanayicilerle bir araya gelecek.

(Gaziantep/ 11/ 13.00/ 15.30)

3- Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'na konuk olacak.

(İstanbul/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TBMM KİT Komisyonunda Elektrik Üretim AŞ, Soma Elektrik Üretim AŞ ve Türkiye Elektromekanik Sanayii AŞ'nin 2015 ve 2016 hesapları görüşülecek.

(TBMM/11.00/12.30) (Fotoğraflı)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, ekim ayına ilişkin beklenti anketi ile haftalık para ve banka istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/14.30)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Arnavutluk ve Kosova'da temaslarda bulunacak.

(Tiran/Priştine)

2- Avrupa Birliği (AB) Liderler Zirvesi ikinci gün oturumları yapılacak.

(Brüksel)

3- AB ve Asya ülkelerinden 51 lider, 12. Asya-Avrupa Buluşması (ASEM) Zirvesi'nde bir araya gelecek.

(Brüksel)

4- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana)



GÜNCEL

1- 35. İl Müftüleri İstişare Toplantısı Sonuç Bildirgesi, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından Bilkent Otel'de açıklanacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Duayen foto muhabiri Ara Güler'in tedavi gördüğü hastanede vefatının ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(İstanbul) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- FETÖ davaları

- Darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü'ndeki eylemlere ilişkin 469 sanıklı davaya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- FETÖ'nün "futbolda şike" soruşturmasında kumpas kurdukları iddiasıyla 108 sanığın yargılanmasına İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince devam edilecek.

(İstanbul/10.00)



SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 3. haftasında Darüşşafaka Tekfen, deplasmanda Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Moskova/20.00) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER

1- Cibuti'deki "Dostluk Barajı"nda yarıya gelindi

- Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli:

- "Cibuti'de inşası süren Dostluk Barajı, Türkiye ile Cibuti arasındaki dostluk ilişkilerini daha da ileri seviyeye yükseltecek"

- "Bugüne kadar yapılan çalışmalarla baraj projesinde yüzde 50 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı"

- "Baraj, bölgedeki insanlara içme ve kullanma suyu temininin yanında, Cibuti nüfusunun yüzde 75'inin yaşadığı başkent Cibuti'yi de taşkınlardan koruyacak"

(Mustafa Çalkaya/Ankara)


2- "Kadının siyasete katılımı, adil temsil ve denge için gereklidir"

- KADEM Genel Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu:

- "KADEM olarak denge, hakkaniyet ve adalet odağının bu mecrada da (siyaset) yürürlükte olmasını zaruri görüyoruz. Çünkü kadına dair hayata geçecek olan politikaların üretildiği yer siyaset. Dolayısıyla, karar alma mekanizmalarında, ülkenin geleceğine yön veren politikaların ortaya çıktığı siyaset sahnesinde kadınların olması zaruridir"

- "Kadının siyasete katılımı, adil temsil ve denge için gereklidir. Bizim gibi kadın sivil toplum kuruluşlarının görevi de kadınlarımızı yüreklendirmek, aile ve iş dengesini sağlayacak çözümleri bulmak ve onların aktif siyasette yer alıp politika üretici mekanizmaların içerinde yer almalarını sağlamak"

- "Türkiye'nin doğusundan batısına 44 temsilciliğimiz, KADEM Vakfı'na bağlı 21 kız öğrenci yurdumuz ile bu ruhu diri tutmak ve nesillere aktarmak istiyoruz. Hayata geçirdiğimiz projeler, eğitimler, seminerler ve uluslararası etkinliklerle kadın ve aile ile ilgili olarak çok kıymetli işlere imza attık"

- "KADEM’ in en büyük etkinliklerinden biri olan, her iki senede bir organize edilen III. Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi bu sene 23 -24 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek. Bu seneki temamız 'Ailenin Güçlendirilmesi.' Zirvenin temasında özellikle 'aile' dedik. Sadece 'kadın', sadece 'erkek', sadece 'çocuk' demeden aileyi bir bütün olarak tüm yönleri ile ele almak istedik. Oturum başlıklarımızı da buna göre tasarladık"

(Lale Bildirici Büyükkarakaya / İstanbul)

3- FETÖ elebaşının tutuklanma korkusu 17-25 Aralık'tan önce başlamış

- FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in 17-25 Aralık sürecinden önce örgütün tüm bölge ve il imamları ile üst düzey mensuplarının katılımıyla yapılan toplantıya "Devlet yöneticilerinin dön çağrıları sahte, inanılmaması gerekir, gelirsem beni tutuklayacaklar." şeklinde notlar gönderdiği ortaya çıktı

(Ferdi Türkten/Ankara)






***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :