GÜNDEM / 18 Ekim 2016

GÜNDEM / 18 Ekim 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Beştepe Kültür ve Kongre Merkezi'nde 2016-2017 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'de İSİPAB 36. İcra Komitesi Toplantısı'na katılan meclis başkanları onuruna öğle yemeği verecek.

- Erdoğan, Kuveyt Büyükelçisi Gassan Yusuf Abdulbari El Zavavi’nin, Lüksemburg Büyükelçisi Georges Faber’in ve Kanada Büyükelçisi Christopher John Cooter’ın ayrı ayrı güven mektuplarını takdim etmeleri dolayısıyla düzenlenecek törenlere iştirak edecek.

(Ankara/11.00/13.00/15.30/16.15/17.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği 36. İcra Komitesi Toplantısı'na katılacak.

(TBMM/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin TBMM Grup Toplantısı'na katılacak, Pakistan Milli Meclis Başkanı Serdar Ayaz Sadık ve Afganistan Halk Meclisi Başkanı Abdul Rauf İbrahimi ile ayrı ayrı görüşecek.

(TBMM/11.30/Ankara/15.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP, HDP ve MHP Meclis grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/12.30/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/09.30)(Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Terör örgütü DEAŞ'in elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat/Erbil) (Fotoğraflı-Görüntülü)



YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yıldırım Tuğrul Türkeş, resmi ziyarette bulunacağı KKTC'de, "Türk Dünyası 1. Gençlik Forumu"nun açılışına katılacak, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Meclis Başkanı Sibel Siber, Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından kabul edilecek.

(Girne/Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İtalya'da Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları Toplantısı'na katılacak, mevkidaşı Roberta Pinotti ve diğer ülke savunma bakanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştirecek.

(Roma)(Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TBMM Genel Kurulunda, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)

4- Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Ahmet Keleş ve gazeteci-yazar Yavuz Selim Demirağ'ı dinleyecek.

(TBMM/15.00) (Fotoğraflı)



EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İvedik OSB Yönetim Kurulu toplantısına katılacak.

(Ankara/13.00)(Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Kosova Yatırım ve İş Forumu'na katılacak, DEİK İş Konseyleri Mali Genel Kurulu açılış oturumunda yer alacak.

(İstanbul/15.00/18.00)(Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Dünya Gıda Günü etkinliğine katılacak.

(Ankara/10.00)(Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Vatan KDV İhtisas Vergi Dairesini ziyaret edecek.

(İstanbul/10.00)(Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı tarafından kabul edilecek, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ile görüşecek, e-KKTC ve PTT mutabakat zaptı imza ve pul lansman törenine katılacak, Su Temin Projesi tesisleri ile Geçitköy Barajı’nı ziyaret edecek, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün tarafından verilecek akşam yemeğine katılacak.

(Lefkoşa/11.30-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Özbekistan’da düzenlenecek İslam İşbirliği Teşkilatı 43. Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı'na katılacak.

(Taşkent) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DEAŞ’tan kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad)(Fotoğraflı-Görüntülü)



KÜLTÜR SANAT

1- İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ'nin yeni sezon tanıtım toplantısı Sultanahmet'teki İstanbul Kitapçısı'nda gerçekleşecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı)

2- Yazar Kemalettin Tuğcu, Çocuk Vakfınca, Çengelköy Mezarlığı'ndaki kabri başında anılacak.

(İstanbul/12.00) (Fotoğraflı)



SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Fenerbahçe-Hatay Büyükşehir Belediyespor takımları arasında oynanacak 24. Kadınlar Basketbol Cumhurbaşkanlığı Kupası maçını izleyecek.

(Ankara/19.00)(Fotoğraflı)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde E, F, G ve H gruplarında 3. hafta maçları oynanacak.

3- Voleybolda 2016 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası Filipinler'de başlayacak.

- B Grubu'nda yer alan VakıfBank, Japonya'nın Hisamitsu Springs, A Grubu'ndaki Eczacıbaşı VitrA ise İtalya'nın Pomi Casalmaggiore takımıyla karşılaşacak.

(Manila/05.00/11.30)

4- Basketbolda bu sezon ilk kez düzenlenen FIBA Şampiyonlar Ligi'nde grup maçları başlayacak.

- A Grubu'nda Banvit, deplasmanda İsrail'in Ironi Nahariya, E Grubu'nda Beşiktaş Sompo Japan da yine dış sahada Belçika'nın Proximus Spirou takımıyla mücadele edecek.

(Nahariya/19.00/Charleroi/21.30)

5- Napoli-Beşiktaş UEFA Şampiyonlar Ligi maçına doğru...

- Napoli Teknik Direktörü Maurizio Sarri, Castel Valturno Antrenman Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Napoli, son antrenmanını yapacak.

- Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, San Paolo Stadı'nda basın toplantısına katılacak.

- Siyah-beyazlılar, San Paolo Stadı'nda yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayacak.

(Napoli/15.30/16.50/20.00/20.30)(Fotoğraflı-Görüntülü)



ÖZEL HABER

1- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik:
-''(Başkanlık sistemi tartışmaları) Esas karar verici millettir. Milletin önüne bu kararı verme konusundaki çalışmayı koymaktan çekinmememiz gerekiyor. Meclis olarak biz görevimizi yapalım, millete soralım''
-''Sayın Bahçeli'nin açıklamalarını sağduyulu buluyorum''

(Hüseyin Yeşilkavak / Bursa)

2- "Hakimlik sınavı sorularını önceden bize gösterdiler"
- Van'da FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan cumhuriyet savcısı, avukatlıktan hakimliğe geçiş sınavı öncesinde soruların kendilerine gösterildiğini itiraf etti
- Savcının ifadesinden: "Dizüstü bilgisayardan sınav esnasında göreceğim soru ve cevapları gösterdiler. Bu soru ve cevapları birlikte gittiğimiz şahıslarla birlikte bir saat boyunca inceledik. Sınava girdim ve sınav sorularının bize gösterilen soruların aynısı olduğunu gördüm."
- "Katıldığım kampta Kur'an, risale ve Fetullah Gülen'in kitaplarından okumalar yapıldı. Aynı şekilde bir kaç kez daha kamp düzenlendi ancak ben katılmadım. Katıldığım eve birçok kez Yargıtay Cumhuriyet Savcısı gelerek dini sohbetler etti, risaleden ve Fetullah Gülen'in eserlerinden okudu."
- "Söz konusu örgütün silahlı bir terör örgütü olduğunu 15 Temmuz'da yapılan darbe girişimi sırasındaki fiilleri gördüğümde fark ettim"
(Cemal Aşan / Van)

3- Ara sokaklardan Avrupa'ya
- Hokeyde 50'den fazla maçta milli forma giyen Gaziantepli 18 yaşındaki Songül Gültekin, son olarak Avrupa'da gösterdiği performansla ''Avrupa'nın en iyi kadın hokeycisi'' unvanını elde etti
- Maddi imkansızlıklara rağmen her gün evlerinin bulunduğu ara sokaklardan geçerek idmana giden genç sporcu, Avrupa'daki bir kulübe transfer olup kendisini geliştirmenin hayalini kuruyor
- Songül Gültekin: ''Daha önce Avrupa'da gol kraliçesi de oldum. Avrupa'nın en iyi kadın hokeycisi seçildiğimde ise 2 gol daha atabilsem aynı zamanda yine gol kraliçesi olacaktım''

(Kerem Kocalar / Gaziantep)





***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :