GÜNDEM / 16 Aralık 2017

GÜNDEM / 16 Aralık 2017

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'ndeki Meridyen Derneği 7. Hadis ve Siret Araştırmaları Ödül Töreni ile AK Parti Yalova İl Kongresi'ne katılacak.

(İstanbul/12.00/Yalova/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, resmi temaslarda bulunmak üzere Cidde'den Kuveyt'e geçecek. (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Artvin 6. Olağan İl Kongresi'ne katılacak, valiliği ziyaret edecek.

- Yıldırım, partisinin Ardahan 6. Olağan İl Kongresi'ne iştirak etmesinin ardından valiliğe ziyarette bulunacak, TMMOB Gemi Mühendisleri Odasının 63. kuruluş yıl dönümü programına katılacak.

(Artvin/12.00/13.45/Ardahan/15.00/16.30/İstanbul/19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Samsunlular Federasyonunun düzenleyeceği keşkek dağıtım töreniyle partisinin Orhangazi İlçe Kongresi'ne katılacak.

(Bursa/18.00/19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) 52. Genel Kurulu'na iştirak edecek.

(Ankara /10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Şeker Fabrikası AŞ Pınarbaşı-Pazarören Çiftçi Eğitim Merkezi ve Besi Çiftliği ile Medine-Sami Elmacıoğlu Camisi'nin açılış törenlerine katılacak.

(Kayseri/12.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Siyaset ve Liderlik Okulu'nun 14. dönem eğitim faaliyetlerinin tamamlanması dolayısıyla parti genel merkezinde düzenlenecek sertifika törenine iştirak edecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM Genel Kurulunda İçişleri Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının 2018 yılı bütçeleri görüşülecek.

(Fotoğraflı)


DÜNYA DİPLOMASİ

1- İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) Doğu Kudüs’ü Filistin Devleti’nin başkenti olarak tanımasıyla ilgili gelişmeler izleniyor.

(İstanbul/Kudüs/Gazze/Beyrut/Bağdat/Riyad/Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararı sonrası gelişmeler takip ediliyor.

(Washington/Ramallah/Kudüs/Tel Aviv) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki çatışmalar izleniyor.

(Sana) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ile Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Beykoz Kasrı'nda Osmanlı Hanedanı’na ait türbelerdeki Maraş işi puşidelerin yenilenmesine ilişkin projenin tanıtım programına katılacak.

(İstanbul/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Avrasya İslam Şurası Fetva Meclisi 2. Toplantısı"nın açılış programına iştirak edecek.

(İstanbul/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


SPOR

1- Süper Lig'in 16. haftası, Gençlerbirliği-Kasımpaşa, Aytemiz Alanyaspor-Demir Grup Sivasspor ve Trabzonspor-Bursaspor maçlarıyla başlayacak.

(Ankara/14.00/Antalya/16.30/Trabzon/19.30) (Fotoğraflı)

2- TFF 1. Lig'in 16. haftasında Gaziantepspor-Denizlispor, Boluspor-Eskişehirspor ve Çaykur Rizespor-Ümraniyespor maçları yapılacak.

(Gaziantep/Bolu/13.00/Rize/15.30) (Fotoğraflı)

3- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 11. haftasında Beşiktaş Sompo Japan-Galatasaray Odeabank, Trabzonspor-Demir İnşaat Büyükçekmece, Sakarya Büyükşehir Belediyespor-Gaziantep Basketbol ve Banvit-Darüşşafaka maçları oynanacak.

(İstanbul/13.00/Trabzon/15.15/Sakarya/17.00/Balıkesir/20.15) (Fotoğraflı)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi'nin 10. haftasında Abdullah Gül Üniversitesi-Galatasaray ve Beşiktaş-Adana ASKİ karşılaşmaları yapılacak.

(Kayseri/15.00/İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

5- Kadınlar Kupa Voley'de İlbank-Seramiksan, Nilüfer Belediyespor-Halkbank, Çanakkale Belediyespor-Beşiktaş ve Kameroğlu Beylükdüzü Voleybol İhtisas-Bursa Büyükşehir Belediyespor maçları oynanacak.

(Ankara/14.00/Bursa/Çanakkale/İstanbul/17.00) (Fotoğraflı)

6- Erkekler Kupa Voley yarı finalinde, İnegöl Belediyespor-Maliye Piyango, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Halkbank maçları yapılacak.

(Şanlıurfa/15.00/17.30) (Fotoğraflı)

7- TFF 2 ve 3. Lig'de 17. hafta maçları başlayacak.

8- Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde 12. hafta maçları oynanacak. (Fotoğraflı)

9- Hentbol Kadınlar Süper Ligi'nin 13. haftasında İzmir Büyükşehir Belediyespor ile Ardeşen Gençlik karşılaşacak.

(İzmir/16.00) (Fotoğraflı)


ÖZEL HABER

1- İnternette en çok "eve kadar fiber" tercih ediliyor

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan:

- "11,4 milyonu sabit, 56,5 milyonu mobil olmak üzere yaklaşık 67,9 milyon genişbant internet abone sayısına ulaşıldı"

- "Genişbant internet aboneliğinde en yüksek artış, yaklaşık yüzde 36 ile 'eve kadar fiber' abone sayısında gerçekleşti"

(Arife Yıldız Ünal/Ankara)


2- 70 milyar liralık yatırım teşvikinde sona gelindi

- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:

- "Proje bazlı teşvik sisteminde 70 milyar liralık yatırımı açıklamaya hazırlanıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın şahitliğinde tüm yatırımcılara 70 milyar liralık yatırım teşvik belgesini bir kerede vereceğiz"

- "12-13 ayrı yatırım söz konusu. Tıp ve enerji teknolojilerinden petrokimyaya kadar tüm alanlarda çok geniş kapsamlı yatırım başvurusu var"

(Deniz Çiçek/Ankara)


3- TERÖRSÜZ ŞEHİRLERDE DEĞİŞİM - Cizre'ye bir yılda 248 milyon liralık yatırım

- İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Cizre Belediyesi tarafından ilçede sunulan hizmetlerin kalitesi göz dolduruyor

- Bir yılda hayata geçirilmesi için hazırlanan 248 milyon liralık yatırımı ön gören projelerin birbiri ardına uygulandığı ilçede terörün izleri her geçen gün siliniyor, yaşam standartları yükseliyor

- Belediye Başkan Vekili Faik Arıcan:

- "Görevlendirme öncesinde belediye, devletimizin, hükumetimizin kaynaklarını ne yazık ki bölücü terör örgütü hizmetinde kullanmış ve bu kaynaklar vatandaşımıza hizmet olarak dönmemiş"

(Ekrem Payan/Şırnak)


***


Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :