GÜNDEM / 14 Ekim 2016

GÜNDEM / 14 Ekim 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Fransa'daki temaslarına ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

(Paris)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Sabancı Kültür Sarayı'nda Dokuz Eylül Üniversitesi 2016-2017 Akademik Yıl Açılış Töreni'ne iştirak edecek, Başbakanlık İzmir Ofisi'nde İZVAK ve profesyonel futbol kulüp temsilcileri ile Anadolu Otizm Vakfı heyetini ayrı ayrı kabul edecek.

- Yıldırım, Ödemiş Belediyesi Konferans Merkezi'nde Milli Tarım Projesi Lansmanı ve Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni ile Ödemiş Meydanı'nda İzmir'de yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış törenine katılacak.

(İzmir/09.30/11.30/12.00/14.30/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çanakkale Onsekiz Mart ile Bandırma Onyedi Eylül üniversitelerinin akademik yıl açılış törenlerine katılacak, AK Parti Bandırma teşkilatını ziyaretinin ardından vatandaşlara parti binası önünde aşure ikramında bulunacak.

(Çanakkale/10.30/Balıkesir/14.30/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kocaeli milletvekilleri ile Ramada Hotel'de kahvaltıda bir araya geliyor.

- Müezzinoğlu, Valiliği ziyaret edecek, Brisa lastik fabrikasında incelemelerde bulunacak, işçilerle yemek yiyecek, AK Parti il teşkilatını ziyaret edecek.

(Kocaeli/ 09.00-14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, WAIPA Dünya Yatırım Konferansı’nın açılışına iştirak edecek.

(İstanbul/09.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ziyaretlerde bulunacak, AK Parti Siyaset Akademisi programına katılacak, iş adamı ve sanayicilerle bir araya gelecek.

(Çorum/11.00-19.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı (EPDK) Mustafa Yılmaz ile CLK Enerji Kars Çağrı Merkezi açılışı programına katılacak.

(Kars/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, ağustos ayı dış ticaret endeksleri ile eylül ayı tarım ürünleri üretici fiyat endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakerelereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, Azerbaycan’da temaslarda bulunacak, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabul edilecek.

(Bakü) (Fotoğraflı)

3- Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Almanya'da Başbakan Angela Merkel ile bir araya gelecek.

(Berlin) (Fotoğraflı)

4- Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ermenistan’da, Kolektif Güvenlik Teşkilatı Devlet Başkanları, Dışişleri ve Savunma Bakanları Toplantısı'na katılacak.

(Erivan)

5- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DEAŞ’tan kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)



GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 9. Avrasya İslam Şurası Sonuç Bildirgesi'ni açıklayacak, Şehzadebaşı Camisi'nde hutbe irad edecek ve şuraya katılan ülkelerin dini temsilcileriyle Şehzadebaşı'nda, 15 Temmuz şehitleri için dua edecek.

(İstanbul/11.00/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)


KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, PKK'lı teröristlerce öldürülen AK Parti Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu'nun ailesine taziye ziyaretinde bulunacak, Valiliği, AK Parti İl Başkanlığını, Atasoy Gümüş Atölyesini ziyaret edecek, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileriyle öğle yemeğinde bir araya gelecek.

- Van Urartu Müzesi inşaat alanında ve Eski Van Şehri restorasyon alanlarında inceleme yapacak Avcı, Van Devlet Tiyatrosu binasının açılışına katılacak.

(Van/10.00-17.00)

2- Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç, vefatının 13. yılında, Türkiye Yazarlar Birliği TYB İstanbul Şubesi'nde düzenlecek programla anılacak.

(İstanbul/18.30)

3- Türk cazının yaşayan çınarı İlham Gencer, 90. yaş gününü 26. Akbank Caz Festivali kapsamında Pera Palace Hotel Jumeirah’da kutlayacak.

(İstanbul/21.00)



SPOR

1- Basketbolda THY Avrupa Ligi'nin ilk haftası oynanacak 4 maçla tamamlanacak.

- Fenerbahçe, Almanya'nın Brose Bamberg takımıyla İstanbul'da, Anadolu Efes ise İspanya'nın Boskonia ekibiyle deplasmanda karşılaşacak.

(İstanbul/20.30/Vitoria/22.00)



ÖZEL HABER

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci:

- "Suriye içerisinde mücadele eden taraflar barışı kendi içlerinde sağlarlarsa, Rusya ile gösterdiğimiz barış çabasını Suriye'de de gösteririz"

- "(Başkanlık sistemi) Bahçeli'nin açıklamaları tarihi bir fırsat. Meclis'ten hangi aritmetik çıkarsa çıksın halka götüreceğiz, halkın son sözü önemli"

- "Bulgaristan'la sorunları aşıp İpsala'yı tır trafiğine açacağız"

(Eda Topcu/İstanbul)

2- ABD'den İsrail sürecine destek

- ABD'nin Ankara Büyükelçisi John Bass:
- "Enerji, Türkiye ile stratejik ortaklığımızda büyük bir yere sahip”
- “Herşeyin ötesinde, İsrail enerji bakanını, Türkiye enerji bakanı ile burada iki ülkenin ekonomisine de fayda sağlayacak ortak projeleri tartışıyor görmek, enerjinin barış ve istikrarı nasıl teşvik edebildiğini gösteriyor. Bu hedeflere ulaşılmasını güçlü bir şekilde destekliyoruz”
- “Burada sürece dahil olacak şirketlerin İsrail gazının ticari kapasitesine ilişkin düşüncelerinin ve Avrupa’da bu gaz için bir piyasanın mevcut olup olmadığına bakılmasının önemli olduğunu düşünüyorum”

(Ebru Şengül/İstanbul)

3- Vatandaş ihbarda bulundu, oğlu teşhis etti

- 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Hakkari'den AK Parti 1. sıra milletvekili adayı olan Ahmet Budak'ın evinin önünde PKK'lı teröristlerce öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan 2 şüphelinin, vatandaşların ihbarı sonucu yakalandığı, Budak'ın oğlunun da teröristleri teşhis ettiği öğrenildi

- "Kasten adam öldürmek" ve "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanan S.T'nin 2 yıl önce terör örgütüne katıldığı ve 7 ay sonra güvenlik güçlerine teslim olduğu ortaya çıktı

- Diğer şüpheli E.Y'nin de ilçede izinsiz gösterilere katıldığı ve terör örgütüne milislik yapan kişilerle irtibatlı olduğu belirlendi

(Yılmaz Kazandıoğlu/Hakkari)





***




Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.




AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :