GÜNDEM / 13 Haziran 2018

GÜNDEM / 13 Haziran 2018

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920


1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Meydan Parkı'nda halka hitap edecek.

- Erdoğan, Ovit Tüneli Açılış Töreni'ne, Rize Valiliği önünde düzenlenecek mitinge ve AK Parti Rize İl Başkanlığınca organize edilen iftar programına katılacak.

(Trabzon/13.30/Rize/15.00/17.00/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Bayburt Cumhuriyet Caddesi ile Gümüşhane Atatürk Caddesi'nde düzenlenecek mitinglerde konuşacak, Valilikleri ziyaret edecek.
- Yıldırım, Salyazı mevkisinde inşa edilecek Gümüşhane-Bayburt Havalimanı'nın temel atma törenine katılacak, Erzincan Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap edecek, Belediye Meydanı'ndaki iftar programında vatandaşlarla bir araya gelecek.

(Bayburt/13.00/14.00/Gümüşhane/15.00/16.00/16.30/Erzincan/18.00/19.58) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kartal Belediyesi Yaşlı Bakım ve Huzurevinin açılış törenine katılacak, engellilere yönelik sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşacak.

(İstanbul/11.00/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığının 179. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'de ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Kültür Sitesi'nde düzenlenecek törenlere iştirak edecek.

(Ankara/10.00/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ahlat Müzesinin açılışını yapacak, Ahlat Selçuklu Mezarlığı, Emirbayındır Kümbeti, Sahil Kalesi ve Kaleiçi Camisi'ni ziyaret ederek restorasyon çalışmalarını inceleyecek, Ahlat Belediyesi Park AVM açılışına katılacak.

- Kurtulmuş, Valilik ziyaretinin ardından AK Parti seçim koordinasyon merkezinde vatandaşlarla bir araya gelecek, iftara iştirak edecek.

(Bitlis/13.00-15.30/Bingöl/17.30-19.51) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlığın Bilgi İşlem-Acil Durum Yönetim Merkezinin tanıtımını yapacak, Bolvadin ve Çay ilçelerinde temel atma ve açılış törenleri ile Çay'da iftar programına katılacak.

(Ankara/10.00/Afyonkarahisar/18.00-20.28) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Avcılar'da Murat Kölük Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binası'nın temel atma törenine, Büyükçekmece'de Mimar Sinan Devlet Hastanesi ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinin açılışına iştirak edecek.

(İstanbul/15.30/16.30/17.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Ordu ve Giresun mitinglerinde konuşacak.

(Ordu/14.00/Giresun/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, çeşitli ziyaret ve açılış programları ile Hekimhan ilçesinde iftar programına katılacak.

(Malatya/11.00-19.50) (Fotoğraflı-Görüntülü)


EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TÜBİTAK'ta 5G Yeni Nesil Haberleşme Teknolojileri imza törenine iştirak edecek.

(Ankara/10.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cebeci Rehabilitasyon Projesi tanıtım programına katılacak.

(İstanbul/13.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, esnafı ziyaret edecek, Penye Moda Entegre AŞ'nin temel atma törenine, MÜSİAD Malatya Şubesi ve Darendeliler Derneğinin iftar programlarına, Malatya Tren Garı'nda Malatya-Elazığ arası ilk RAYBÜS seferinin hizmete alım törenine iştirak edecek, mahalle toplantılarında vatandaşlarla bir araya gelecek.

(Malatya/11.00-22.10) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars Garı'nda "Doğu Ekspresi 'Tam O An' Ulusal Fotoğraf Sergisi" ile TCDD Palandöken Lojistik Merkezinin açılış törenlerine katılacak.

(Kars/10.00/Erzurum/12.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, nisan ayına ilişkin özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcunu açıklayacak.

(Ankara/10.00)

6- TÜİK, nisan ayı sanayi üretim endeksini, süt ve süt ürünleri üretim verilerini ve ciro endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye iç savaşındaki gelişmeler ile Beşşar Esed rejiminin saldırı ve ablukasındaki bölgelerde durum takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)



GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "Din Görevlileri Buluşması"na katılacak, esnaf ziyaretinde bulunacak.

(Van/09.30-11.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)


2- FETÖ davaları

- Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığının Beştepe Karargahında meydana gelen olaylara ilişkin 243 kişi hakkında açılan davanın görülmesine Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/09.30)

- Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015'te gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili 36 kişinin yargılandığı davaya Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek.

(Ankara/10.00)



SPOR

1- A Milli Erkek Voleybol Takımı, Çekya'da düzenlenen CEV Altın Avrupa Ligi Dörtlü Final organizasyonundaki ilk maçında ev sahibi ülke milli takımıyla karşı karşıya gelecek.

(Karlovy Vary/20.00)

2- A Milli Kadın Voleybol Takımı, Almanya'nın ev sahipliği yaptığı FIVB Uluslar Ligi'nin beşinci haftası ikinci maçında Almanya ile karşılaşacak.

(Stuttgart/21.30)

3- Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe Doğuş ile TOFAŞ arasındaki play-off final serisinin beşinci maçı Ülker Spor ve Etkinlik Salonu'nda oynanacak.

(İstanbul/21.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- FIFA Kongresi Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılacak.



ÖZEL HABER

1- "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı olmasa masada yerimiz yoktu"

- Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli:
- "Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Operasyonları yapılmamış olsaydı bize hiçbir masada yer yoktu, Münbiç masası da dahil olmak üzere"
- "FETÖ'nün hain darbe girişiminin ardından Türk Silahlı Kuvvetlerinden toplam 9 bin 154 kişi ihraç edildi. Bugüne kadar toplam 2 bin 374 kişi itirafçı oldu. Ankesörlü konuşma yoluyla iltisakı tespit edilen örgüt üyesi sayısı da 2 bin 871"
- "2 bin 374 kişinin itirafçı olduğu bir yapıda örgütün her şeyinin açığa çıkması gerekir, gizli kapaklı hiçbir şeyin kalmaması gerekir ama halen var. Bu bile bu itirafçılık mekanizmasının soru işareti olduğunu gösteriyor"
- "(Muharrem İnce'nin Milli Savunma Üniversitesine yönelik FETÖ iddiası) Önce 'rektör', sonra 'dekan', en son 'albay' dedi. Kendi kendini yalanladı"

(Merve Yıldızalp-Ankara)

2- Seçim kararı sonrası takım elbise satışları yüzde 40 arttı
- BMD Başkanı Sinan Öncel:
- "Sektörde faaliyet gösteren erkek giyim markalarının hepsinin satışlarında ciddi artışlar var"
- Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu:
- "Erken seçim kararının açıklanmasından sonra takım elbise satışlarında yüzde 40'lık artış yaşandı"
- Giovane Gentile Genel Müdürü Zaur Samedov:
- "En çok 50, 52 ve 54 bedenler satılırken, ağırlıklı olarak düz lacivert ve siyah takım elbiseler tercih ediliyor"
(Uğur Aslanhan/İstanbul)

3- Dünya Kupası'nda ilk galibiyet "Rus ekonomisinden"
- Yaklaşık 870 milyar rubleyi (yaklaşık 14 milyar dolar) geçmesi beklenen maliyetiyle 2018 FIFA Dünya Kupası, toparlanma sürecinin devam ettiği Rus ekonomisine katkı sağlayacak
- Kupaya hazırlık sürecini kapsayan 2013-2018 yıllarındaki yatırım döneminde Rusya’nın gayri safi yurtiçi hasılasına toplam 867 milyar rublelik büyüme eklendi
- Yatırım pastasından en çok faydalanan kalemlerin başında, 6,1 milyar dolarlık yatırımla altyapı, 3,5 milyar dolarla stadyum inşaatları ve 700 milyon dolarlık yatırımla konaklama geliyor

(Emre Gürkan Abay/Moskova)





***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :