GÜNDEM / 13 Ekim 2016

GÜNDEM / 13 Ekim 2016

ANADOLU AJANSI

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920



1- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)


YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Memur-Sen ve SESRIC organizasyonuyla CVK Park Bosphorus Otel'de düzenlenen "İslam Dünyasında Sendikacılık" sempozyumu ile Deniz Ticaret Odası Meclis Toplantısı'na katılacak.

(İstanbul/09.30/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gaziosmanpaşa Üniversitesi akademik yıl açılış törenine katılacak, Valiliği, Belediyeyi ve AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, Tokat Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni'ne iştirak edecek.

(Tokat/10.30-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Altındağ Belediyesince düzenlenen şehitleri anma ve şehit yakınlarına verilecek evlerin anahtar teslim törenine katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Bor ilçesinde Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Parkı'nın açılışına katılacak, Valiliği ve Belediyeyi ziyaret edecek.

(Niğde/14.00/16.45/17.15) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM Genel Kurulunda, Olağanüstü Hal Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararnamenin görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)



EKONOMİ

1- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 25. UFRAD Uluslararası Franchising Fuarı'na katılacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ziyaretlerde bulunacak, Kars-Digor-Tuzluca Bölünmüş Yolu temel atma törenine katılacak, Sarıkamış Şehitler Meydanı açılış törenine iştirak edecek.

(Kars/10.30-16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- 23. Dünya Enerji Kongresi'nde son gün

- Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu 23. Dünya Enerji Kongresi'nin son gününde, İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, basın toplantısı düzenleyecek ve "Doğu Akdeniz" konulu oturumda konuşacak.

- Kongrenin, Afrika'ya ayrılan son gün oturumlarında Afrika ülkelerinin enerji bakanları da konuşmacı olarak yer alacak.

- İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen kongrenin kapanış seremonisi gerçekleştirilecek.

(İstanbul/12.00/14.15/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, ağustos ayı sanayi ciro endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)



DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da Suudi mevkidaşı Adil el-Cübeyr ile bir araya gelecek.

- Çavuşoğlu ile Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Al-Yamamah Sarayı'nda Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz tarafından kabul edilecek, Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi Yüksek Düzeyli Stratejik Diyalog Dışişleri Bakanları 5. Toplantısı'na katılacak.

- Çavuşoğlu, toplantının ardından ortak basın toplantısına iştirak edecek.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Rum lider Nikos Anastasiadis, Kıbrıs müzakereleri kapsamında ara bölgede bir araya gelecek.

- ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, Akıncı ve Anastasiadis ile ayrı ayrı görüşecek.

(Lefkoşa) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yunan hükümetinin ana ortağı SYRIZA Partisi'nin 2. olağan kongresi başlayacak.

- Kongrenin açılışına, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş başkanlığında bir heyet katılacak.

(Atina) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- BM Genel Kurulu'nda Antonio Guterres'in BM Genel Sekreteri seçilmesi için oylama yapılacak. Guterres, oyların üçte ikisini alması durumunda BM'nin 9. Genel Sekreteri olacak.

(New York)

5- Lübnan'da Anadolu Ajansı ve Beyrut Yunus Emre Enstitüsü ortaklığında "15 Temmuz Darbe Girişimi ve Türkiye'de Demokrasi Zaferi" başlıklı fotoğraf sergisi düzenlenecek.

(Beyrut) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Suriye’de Beşşar Esed rejiminin ve Rusya’nın sivil yerleşimlere saldırıları ile Özgür Suriye Ordusu'nun Azez-Cerablus hattındaki toprakları terör örgütü DEAŞ’tan kurtarmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Halep/İdlib/Lazkiye/Haseke/Hama/Humus) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)


GÜNCEL

1- Eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın cenazesi, Süleymaniye Camii'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Süleymaniye Külliyesi'nde toprağa verilecek. Törene Maliye Bakanı Naci Ağbal da katılacak.

(İstanbul/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler takip ediliyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)



KÜLTÜR SANAT

1- Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanan isim açıklanacak.

(Stockholm)


SPOR

1- Basketbolda THY Avrupa Ligi ilk haftasında 3 maç oynanacak.

- Galatasaray Odeabank, İstanbul'da CSKA Moskova ile Darüşşafaka Doğuş ise deplasmanda Kızılyıldız ile karşılaşacak.

(İstanbul/20.00/Belgrad/22.00) (Fotoğraflı)

2- FIBA Kadınlar Avrupa Kupası ön eleme rövanşında Chevakata-Canik Belediyespor ve İstanbul Üniversitesi-Yakın Doğu Üniversitesi maçları yapılacak.

(Vologda/İstanbul/18.30) (Fotoğraflı)



ÖZEL HABER

1- Kültür hayatına yeni müzeler kazandırılacak

- Kültür ve Turizm Bakanlığı, yıl sonuna kadar, aralarında yenilenenlerin de olduğu 7 müzeyi daha sanatseverlerin hizmetine sunacak

- Bu kapsamda yenilenen Bartın Amasra Müzesi, Edirne Müzesi, Malatya Beşkonaklar Müze Evi, Mardin Müzesi ile yeni hayata geçirilen Adana Kuruköprü Anıt Müzesi ve Geleneksel Adana Evi, Zonguldak Maden Müzesi ve Gaziantep Arkeoloji Müzesi açılışa hazır hale getirildi

(Yıldız Aktaş/Ankara)





***





Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :